Wekelijkse marktupdate: de Fed wil niet loslaten – 10-11-2023

0

  • Atmosfeer: De schaduw van twijfel. Na een hectisch begin van de maand, met veel monetairbeleidsvergaderingen over de hele wereld, komen beleggers tot bezinning en proberen ze de rijkdom aan beschikbare informatie te verwerken. Het moet gezegd worden dat zij daarbij geholpen worden door bijzonder ‘lichte’ macro-economische vooruitzichten. Als gevolg hiervan stabiliseert de Amerikaanse 10-jaarsrente zich op ongeveer 4,50%, terwijl de Duitse tegenhanger zojuist op de bodem van het stijgende kanaal is beland, dat sinds maart vorig jaar bestaat, op een ondersteuningsniveau van ongeveer 2,60%. We zullen het gedrag van deze markt de komende week nauwlettend in de gaten houden, omdat het absoluut noodzakelijk is dat we deze zone doorbreken om de aanstaande versoepeling te bevestigen en een nieuwe reeks stijgingen richting 3,00% te voorkomen. Een dergelijk scenario zou uiteraard schadelijk zijn voor het huidige herstel van de aandelenmarkten. Na het grote herstel van de week ervoor koelde Jerome Powell de stemming donderdag wat af door te herhalen dat een renteverhoging tot de mogelijkheden behoort. De markt kreeg de klap te verwerken, maar lijkt nog niet klaar om de Fed-chef te geloven. Ondertussen bleven de statistieken in China hopeloos flauw. De consumentenprijzen daalden in oktober zelfs, nauwelijks in overeenstemming met het langverwachte economische herstel in de op één na grootste economie ter wereld.
  • Crypto: Vierde opeenvolgende week van winst voor Bitcoin, die sinds maandag bijna 6% is gestegen en op het moment van schrijven weer boven de $37.000 staat. Hetzelfde geldt voor de op een na grootste cryptocurrency op de markt, ether, die sinds het begin van de week beter heeft gepresteerd dan de leider, met een stijging van 10%. De belangrijkste reden voor de stijging van ether was de aanvraag van BlackRock bij de SEC voor een spot-ETF gebaseerd op de ETH-cryptocurrency. Dit was genoeg om een ​​vloedgolf van optimisme op de markt teweeg te brengen. Hoewel er nog geen ETF van dit type door de SEC is geaccepteerd, is het enthousiasme van de spelers in dit ecosysteem voelbaar en wordt dit weerspiegeld in de waardering van de belangrijkste cryptocurrencies.
Leave A Reply