Hedgefondsen shorten Amerikaanse financiële aandelen op bijna recordniveaus -Goldman Sachs -10 november 2023 om 17:20 uur EST

0

NEW YORK, 10 november (Reuters) – Mondiale hedgefondsen hebben deze week bearish posities opgebouwd naar het hoogste niveau in bijna vijf jaar, zei Goldman Sachs vrijdag, zonder de onderliggende redenen te noemen.

“Financiële dienstverlening was deze week de meest netto verkochte sector op het Amerikaanse prime book en kende de grootste netto verkoop in zeven weken, geheel gedreven door short sales”, aldus het Insights & Analytics-team van de bank in een notitie over handelsstromen.

De verhouding tussen long- en shortposities bevindt zich op een historisch dieptepunt, minder dan 1,7 keer. Begin dit jaar bedroeg de long/short-ratio 2,6 maal en daalde in maart scherp als gevolg van de regionale bankencrisis.

Over het geheel genomen zijn hedgefondsen onderwogen in de financiële sector, op het laagste niveau sinds mei 2020, aldus Goldman Sachs.

Bankaandelen zijn dit jaar gedaald. De KBW Bank-index is tot nu toe met bijna 23% gedaald, terwijl de S&P 500 Banks-index met meer dan 11,26% daalde.

(Rapportage door Carolina Mandl in New York; redactie door Richard Chang)

Leave A Reply