Expeditie leidt tot de eerste waarneming van bedreigde diersoorten in tientallen jaren

0

Een expeditie door een Indonesische bergketen leidde ertoe dat onderzoekers zeldzame videobeelden maakten van een bedreigde diersoort die al meer dan 60 jaar niet meer is gezien.

Onderzoekers van Expedition Cyclops zijn erin geslaagd het allereerste fotografische bewijs vast te leggen van Attenboroughs langsnavelige echidna, een ernstig bedreigd eierleggend zoogdier, in Indonesië, volgens een rapport van NBC News.

Volgens het rapport vertrok de 25-koppige bemanning op een expeditie van negen weken, waarbij de bemanning te maken kreeg met angsten zoals malaria, aardbevingen en een lid dat 33 uur lang een bloedzuiger in zijn oog had.

FLORIDA MANNEN VASTGEVEN ENORME INVASIEVE PYTHON VAN 17 VOET, 200 POND IN EVERGLADES

Close-up van echidna

Onderzoekers in Indonesië hebben de allereerste foto’s gemaakt van een met uitsterven bedreigde echidna die al tientallen jaren niet meer is gespot. (Reuters)

“Het beklimmen van die bergen beschouw ik graag als het beklimmen van een ladder waarvan de sporten zijn gemaakt van rottend hout, met rails bekleed met stekels en doornen, en een frame gehuld door verzonken wijnstokken en vallende rotsen”, zei James Kempton, de hoofdonderzoeker, over de gevaarlijke klim.

Het Indonesische gebergte, dat al lange tijd wordt geplaagd door illegale jacht, is het enige bekende leefgebied voor de zeldzame, met uitsterven bedreigde echidna. Het team vermoedde dat het dier zich in het gebied bevond vanwege gaten in de grond waarmee het naar wormen zoekt. Ze zetten meer dan dertig cameravallen in op zoek naar de eerste bevestigde waarneming van het dier in tientallen jaren.

Bedreigde echidna foto

Het Indonesische gebergte, dat al lange tijd wordt geplaagd door illegale jacht, is het enige bekende leefgebied voor de zeldzame, met uitsterven bedreigde echidna. (Reuters)

Volgens een BBC-rapport is de met uitsterven bedreigde echidna belangrijk voor de lokale cultuur. Volgens één traditie zullen conflicten worden opgelost door de ene partij het bos in te sturen om het dier te zoeken en de andere partij naar de oceaan op zoek naar een marlijn. Volgens de lokale folklore worden beide wezens als moeilijk te vinden beschouwd, maar het lokaliseren van beide wordt gezien als symbool voor het einde van het conflict.

ZUID-CAROLINA AUTOMONTEUR ONTDEKT 8-VOET ALBINO BOA ROND AUTOMOTOR

Het vinden van de zeldzame echidna was niet het enige doel van de expeditie: onderzoekers keerden terug van de reis met honderden nieuwe insecten, twee nieuwe soorten kikkers en een nieuwe soort garnalen die op het land leeft, aldus het NBC News-rapport.

Zeldzame video van echidna

Het team zette meer dan dertig cameravallen in op zoek naar de eerste bevestigde waarneming van het dier in decennia. (Reuters)

Maar onderzoekers konden de zeldzame soort bijna niet lokaliseren, zei Kempton, en merkte op dat de beelden van de echidna pas werden gevonden toen ze op de laatste dag van de lange expeditie naar de laatste SD-kaart keken.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

“Het eerste gevoel was er een van grote opluchting, omdat we zo hard ons best hadden gedaan en dachten dat ze er waren, maar we hadden concreet bewijs nodig voor het wetenschappelijke bewijs”, zei Kempton. “Dat werd gevolgd door extreme euforie.”

Read original article here

Leave A Reply