Biden-functionarissen verwerpen Moody’s verschuiving naar ‘negatieve’ vooruitzichten en wijzen op Republikeins ‘disfunctioneren’ – 10-11-2023

0

WASHINGTON (Reuters) – Topfunctionarissen van de Biden-regering verwierpen vrijdag een besluit van Moody’s ratingbureau om de Amerikaanse economische vooruitzichten te verlagen van stabiel naar negatief, en noemden de verschuiving een weerspiegeling van wat zij ‘extremisme en disfunctie’ onder de Republikeinen in het Congres noemden.

“Hoewel de verklaring van Moody’s de AAA-rating van de Verenigde Staten handhaaft, zijn we het niet eens met de verschuiving naar negatieve vooruitzichten. De Amerikaanse economie blijft sterk en staatsobligaties zijn ‘s werelds meest veilige en liquide activa”, zei vice-minister van Financiën Wally Adeyemo in een verklaring. een verklaring.

Woordvoerder van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, zei dat de verandering “het zoveelste gevolg was van het Republikeinse extremisme en disfunctioneren in het Congres.”

(Rapportage door Andrea Shalal)

Leave A Reply