Waarom zijn huisdieren bang voor vuurwerk? 5 manieren om ze te kalmeren tijdens festiviteiten

0

5 manieren om bange huisdieren te kalmeren tijdens vuurwerk
Afbeeldingsbron: FREEPIK 5 manieren om bange huisdieren te kalmeren tijdens vuurwerk

De feesttijd is aangebroken en gedurende deze tijd zullen de knallers de steden overnemen. Niet alleen mensen maar ook dieren worden bang van harde geluiden. Uit onderzoek blijkt dat zelfs honden bang worden van het harde geluid van vuurwerk. Het is Diwali, dus ook uw huisdier heeft wat extra zorg nodig. Tijdens vuurwerk moet u voorzichtig zijn, omdat het harde geluid uw geliefde hond kan storen. Veel honden worden zo bang van het geluid van vuurwerk dat ze zelfs ziek worden. U kunt veel maatregelen nemen om dit te voorkomen. Hier vindt u enkele daarvan.

Bedek de oren van de hond

Als uw hond ook gestoord wordt door het harde geluid van vuurwerk op Diwali, dan kunt u deze oplossing proberen om hem te redden. Wanneer er een hard geluid van vuurwerk klinkt, knip dan een sok door en laat uw hond deze dragen. Net zoals wij op koude dagen onze oren bedekken met een pet of geluiddemper, zo moet u ook de oren van uw hond goed bedekken. Door deze remedie te volgen, zal het geluid van vuurwerk het geluid van vuurwerk in de oren van uw huisdier verminderen en zal hij niet veel gestoord worden.

Sluit de ramen van het huis

Houd uw hond binnen tijdens vuurwerk. Sluit de deuren en ramen van de kamer en sluit ook de gordijnen, zodat het licht van het vuurwerk er niet bij komt en uw huisdier niet te opgewonden raakt. Als je wilt, kun je de tv op laag volume aanzetten, zodat de aandacht van de hond afgeleid blijft en hij niet veel aandacht besteedt aan het vuurwerk.

Bedek de kooi met een deken

Als uw huisdier in een kooi leeft, zal hij naar de kooi toe bewegen als hij bang wordt. Het enige wat u in zo’n situatie hoeft te doen is de kooi goed afdekken met een dikke deken, zodat het geluid niet naar binnen dringt en uw huisdier zich veiliger voelt.

Lees ook: Diwali 2023: Waarom eten we jimikand of suran op Diwali?

Laat ze strakke kleding dragen

Net zoals we kinderen met dikke lakens bedekken als ze slapen om ze tegen lawaai te beschermen, zo ook als het geluid tijdens vuurwerk te veel is, dan moet u voor uw hond een shirt dragen dat perfect bij hem past. Dit zal zijn lichaam bedekt houden en zichzelf beschermen. en ze zullen zich veilig voelen.

Raadpleeg een dierenarts

Als uw hond erg gevoelig is voor vuurwerk, kunt u met hem naar een dierenarts gaan. Sommige medicijnen kunnen aan dergelijke huisdieren worden gegeven volgens medisch advies, waardoor hij slaapt met het geluid van vuurwerk. Maar houd er rekening mee dat u dit alleen doet op advies van een deskundige arts.

Lees meer levensstijlnieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply