Tripura CM opent vandaag het Diwali-festival in de Tripureswari-tempel

0

diwali, Tripura Chief Minister, tripura cm, Diwali-festival, inauguratie van het Diwali-festival, Tripuresw
Afbeeldingsbron: PTI (BESTAND) Tripura CM Manik Saha

Divali 2023: Tripura-hoofdminister Manik Saha zal vandaag (12 november) een driedaags Diwali-festival inluiden in de Tripureswari-tempel, een van de 51 Shakti Peeths in Udaipur in het district Gomati. De veiligheidsvoorzieningen in en rond de 700 jaar oude tempel zijn aangescherpt om een ​​vreedzame viering van het lichtfestival te garanderen.

Minister van Financiën Pranajit Singha Roy, minister van Toerisme Sushanta Chowdhury en minister van Tribal Welzijn Bikash Debbarma zullen ook aanwezig zijn bij de inaugurele functie. De tempel gaat zondag om 04.30 uur open en de priesters zullen het Chandi-pad uitvoeren, een van de rituelen van aanbidding.

“De Tripura Sundari-godheid zal ter gelegenheid van Diwali worden versierd met speciale ornamenten. De puja begint zoals gebruikelijk op zondag om 10.00 uur. Er zal ‘s avonds een speciale puja worden georganiseerd’, zegt Chandan Chakraborty, hoofdpriester van de tempel.

De tempel blijft tot en met zondagavond open, maar zal op maandag en dinsdag om 23.00 uur gesloten zijn, zei hij.

“De kermis rondom de tempel gaat door volgens schema. Alle regelingen zijn getroffen om Diwali met pracht en praal te vieren’, zei hij.

Dit jaar worden de puja-rituelen op zondag en maandag live gestreamd op gigantische schermen voor toegewijden, vertelde lokale MLA Abhishek Debroy, voorzitter van het beurscomité, aan de media.

“We hopen dat de bijeenkomsten dit jaar alle voorgaande records zullen overschrijden”, zei hij.

Ondertussen heeft de politie stappen ondernomen om het gebruik van alleen groene crackers tijdens de festiviteiten af ​​te dwingen, op advies van de Tripura State Pollution Control Board (TSPCB).

“Tijdens het Diwali-festival mogen alleen groene crackers worden gebruikt. We zullen actie ondernemen als er deze keer iemand wordt aangetroffen die verboden vuurwerk gebruikt”, zei hoofdinspecteur van politie (West) Kiran Kumar.

(Met PTI-ingangen)

LEES OOK: Moge dit festival vreugde en een geweldige gezondheid in ieders leven brengen: premier Modi wenst de natie op Diwali

LEES OOK: Gelukkige Diwali 2023: Ken shubh muhurat, puja vidhi en mantra’s

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply