Technische vooruitgang op het gebied van het eindejaarsmomentum – Tech Roundup – 10-11-2023

0

De aandelen van technologiebedrijven stegen terwijl traders bleven jagen op het momentum aan het einde van het jaar in de sector.

De sector kreeg ook een impuls door berichten dat president Biden en de Chinese leider Xi Jinping volgende week bijeen zouden komen voor een topconferentie waarop beide machten zeggen dat ze hun uitgestrekte rivaliteit onder controle willen houden.

Geschillen over de handel in hightechgoederen met militaire toepassingen. Eén strateeg zei dat het herstel van de technologieaandelen met megacaps een nieuwe perceptie weerspiegelt van hun kenmerken als het gaat om risico.

“De grote megatechbedrijven, de ‘Magnificent Seven’… worden de afgelopen jaren steeds meer gezien als bedrijven die voor ballast gaan zorgen in een moeilijke markt, een moeilijke economie”, zegt Quincy Krosby, hoofdstrateeg wereldwijd. bij makelaardij LPL Financial.

“Ze hebben ijzersterke balansen, ze genereren geld, ze vormen de voorhoede van de meest innovatieve technologieën, ondersteund door een sterke beweging op het gebied van generatieve kunstmatige intelligentie, en ze worden steeds meer gezien als een defensieve zet in een moeilijke markt”, aldus Krosby.

Microsoft steeg met meer dan 2% naar nieuwe recordhoogtes en is nu met meer dan 53% gestegen voor het jaar tot nu toe, waardoor in tien maanden tijd meer dan 900 miljard dollar aan zijn marktkapitalisatie is toegevoegd.

Zelfs Apple, dat geplaagd werd door zorgen over een lauwe iPhone-lancering en een reactie tegen zijn producten in China, kwam binnen 5% van een recordhoogte. De website voor restaurantrecensies Yelp steeg nadat de winst in het laatste kwartaal meer dan verzesvoudigd was.

Schrijf naar Rob Curran op [email protected]

(EIND) Dow Jones Newswires

11-10-23 1741ET

Leave A Reply