Taiwan zegt dat de Chinese regering zeven vliegtuigen en vijf schepen naar het eiland heeft gestuurd

0

Het Chinese leger stuurde meer dan zeven vliegtuigvluchten en vijf schepen rond de Straat van Taiwan, aldus het Taiwanese Ministerie van Nationale Defensie.

Zaterdag zei het leger van het vasteland van China, formeel bekend als het Volksbevrijdingsleger, dat zeven vliegtuigvluchten en vijf schepen in een periode van 24 uur nabij het eiland waren gedetecteerd.

China, dat Taiwan claimt als onderdeel van zijn grondgebied, vliegt bijna dagelijks met gevechtsvliegtuigen naar het zelfbesturende eiland.

Toen hem naar de activiteit werd gevraagd, zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Mao Ning, eerder dat er niet zoiets bestaat als een ‘middenlijn’, omdat het eiland Taiwan, hoewel het zelfbestuur heeft, officieel wordt erkend als onderdeel van Chinees grondgebied.

CHINA VLIEGT MEER DAN 150 MILITAIRE VLIEGTUIGEN NAAR TAIWAN, EEN EILAND VEROORDELT MILITAIRE ‘INTIMALISATIE’

Een foto van een vliegtuig

Een Chinees militair vliegtuig vliegt op 5 augustus 2022 over het eiland Pingtan, een van de dichtstbijzijnde punten van het vasteland van China vanaf Taiwan, in de provincie Fujian. – Taiwan schoot op 5 augustus zijn ‘boze buurman’ neer nadat China het eiland had omsingeld met een reeks enorme militaire oefeningen die werden veroordeeld door de Verenigde Staten en andere westerse bondgenoten. (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Het grootste deel van de internationale gemeenschap, inclusief de VS, erkent formeel het ‘Eén-China’-beleid, hoewel president Biden zei dat de VS zouden reageren als China het eiland zou binnenvallen – een opmerking waar het Witte Huis later op terugkwam.

CHINA ZET MEER DAN 40 VLIEGTUIGEN IN NAAR DE Straat VAN TAIWAN, MASSEERT KRACHTEN OP MILITAIRE KUSTBASISSEN, WAARSCHUWT TAIWAN

De afgelopen maanden heeft China zijn agressieve inspanningen voortgezet om zijn invloed in de Stille Oceaan uit te breiden, waaronder grote militaire oefeningen in de lucht en wateren rond Taiwan. De VS zijn de belangrijkste wapenleverancier van Taiwan en verzetten zich tegen elke poging om de status van Taiwan met geweld te veranderen.

PLA-militair in Taiwan

Het Volksbevrijdingsleger lanceert gezamenlijke militaire operaties rond het eiland Taiwan. China verdedigt resoluut zijn soevereiniteit en territoriale integriteit. (Volksbevrijdingsleger, China)

Taiwan en China gingen uit elkaar tijdens een burgeroorlog in 1949, toen de communisten de controle over het vasteland van China overnamen. De verliezende nationalisten vluchtten naar Taiwan en mochten op het eiland hun eigen regering oprichten.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Slechts enkele buitenlandse naties verlenen het eiland officiële diplomatieke erkenning.

De Associated Press en Lawrence Richard hebben bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply