Squad en Marjorie Taylor Greene sluiten zich aan bij 16 wetgevers die Biden oproepen om Julian Assange te bevrijden

0

Een groep wetgevers van beide kanten van het politieke midden heeft president Biden geschreven, waarin ze hem oproepen de Amerikaanse vervolging tegen Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, die een reeks geheime militaire en diplomatieke telegrammen publiceerde, te laten vallen.

De wetgevers, waaronder vertegenwoordiger Marjorie Taylor Greene, R-Ga., en uiterst linkse ‘Squad’-leden, vertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez, DN.Y. en vertegenwoordiger Rashida Tlaib, D-Mich., schreef woensdag de brief aan de president samen met Assange’s vrouw, Stella Assange, en stuurde donderdag een kopie ervan naar X.

In de brief wordt Biden opgeroepen het Amerikaanse uitleveringsverzoek tegen Julian Assange te beëindigen, zodat hij kan worden aangeklaagd. Assange wordt vastgehouden in de zwaarbeveiligde Belmarsh-gevangenis in Londen sinds hij in 2019 uit de Ecuadoriaanse ambassade werd verwijderd wegens het overtreden van de borgtochtvoorwaarden, en hij vecht de Amerikaanse uitleveringspogingen aan bij de Britse rechtbanken.

DOJ ZET JOURNALISTEN ONDER DRUK OM HAAR VERVOLGING TEGEN JULIAN ASSANGE TE ONDERSTEUNEN: RAPPORT

Wikileaks-oprichter Julian Assange steekt zijn duim omhoog

Julian Assange bij zijn aankomst bij de Westminster Magistrates Court in Groot-Brittannië op 11 april 2019. Een groep wetgevers heeft opgeroepen tot intrekking van de Amerikaanse aanklachten tegen hem. (Foto door Jack Taylor/Getty Images)

“Als leden van het Congres die diep toegewijd zijn aan de principes van de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid, schrijven we om uw regering sterk aan te moedigen het Amerikaanse uitleveringsverzoek dat momenteel in behandeling is tegen de Australische uitgever Julian Assange in te trekken en alle vervolgingsprocedures tegen hem zo snel mogelijk stop te zetten. ”, luidt de brief van 8 november.

Assange wordt geconfronteerd met zeventien aanklachten wegens het naar verluidt ontvangen, bezitten en doorgeven van geheime informatie aan het publiek op grond van de Spionagewet van 1917, en één aanklacht wegens samenzwering om computerinbraak te plegen. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij worden veroordeeld tot maximaal 175 jaar gevangenisstraf in een Amerikaanse streng beveiligde gevangenis. Als de aanklacht wordt ingetrokken, kan hij echter worden vrijgelaten.

De beschuldigingen volgden op de publicatie in 2010 van telegrammen die inlichtingenanalist Chelsea Manning van het Amerikaanse leger naar WikiLeaks lekte, waarin gedetailleerde informatie werd gegeven over vermeende oorlogsmisdaden gepleegd door de Amerikaanse regering in Irak, Afghanistan en het detentiekamp Guantánamo Bay, Cuba. Het materiaal onthulde ook voorbeelden van de CIA die zich zou bezighouden met marteling en uitlevering.

De video ‘Collateral Murder’ van Wikileaks, waarin het Amerikaanse leger burgers in Irak neerschiet, waaronder twee Reuters-journalisten, werd dertien jaar geleden ook gepubliceerd.

Ze schreven dat “diepe zorgen” over de zaak van Assange herhaaldelijk zijn geuit door internationale media, voorstanders van mensenrechten en persvrijheid en leden van het Congres.

Marjorie Taylor Greene spreekt in een microfoon

Marjorie Taylor Greene spreekt de pers toe voor het Amerikaanse Capitool in Washington DC, Verenigde Staten op 8 november 2023. Greene heeft mede een brief ondertekend waarin hij president Biden oproept de aanklacht tegen Julian Assange in te trekken. (Foto door Celal Gunes/Anadolu via Getty Images)

AUSTRALISCHE DELEGATIE ONTMOET MET AMERIKAANSE AMBTENAREN EN LEDEN VAN HET CONGRES OM DE VRIJHEID VAN JULIAN ASSANGE TE EISEN

De wetgevers schreven dat de Spionagewet bedoeld was om overheidswerknemers en aannemers die staatsgeheimen aan vijandige regeringen gaven te straffen en gevangen te zetten, en niet om journalisten en klokkenluiders te bestraffen.

“Het is de plicht van journalisten om bronnen te zoeken, inclusief bewijsstukken, om aan het publiek te kunnen rapporteren over de activiteiten van de overheid”, aldus de brief. “De Verenigde Staten moeten geen onnodige vervolging nastreven die het risico inhoudt dat gemeenschappelijke journalistieke praktijken worden gecriminaliseerd en daarmee het werk van de vrije pers wordt bekoeld.”

Fox News Digital vroeg om commentaar van het Witte Huis, maar kreeg niet onmiddellijk antwoord.

Vertegenwoordigers Thomas Massie, R-Ky., en James McGovern, D-Mass., leidden de inspanning en begonnen vorige maand een conceptbrief te verspreiden onder hun collega’s in het Huis van Afgevaardigden. Massie heeft eerder een tweeledige wetgeving gesteund om de Spionagewet te hervormen en klokkenluiders en journalisten te beschermen.

Senator Rand Paul, R-Ky., is de enige senator die de brief heeft ondertekend.

De andere ondertekenaars zijn vertegenwoordiger Jamaal Bowman, DN.Y., vertegenwoordiger Ilhan Omar, D-Minn., vertegenwoordiger Paul Gosar, R-Ariz., vertegenwoordiger Cori Bush, D-Mo., vertegenwoordiger Ayanna Pressley, D – Mass., vertegenwoordiger Greg Casar, D-Texas., vertegenwoordiger Eric Burlison, R-Mo., vertegenwoordiger Matthew Rosendale, R-Mt., vertegenwoordiger Chuy Garcia, D-Ill., en vertegenwoordiger Pramila Jayapal, D-Wa.

De vrouw van Julian Assange spreekt een menigte toe

Stella Assange, de vrouw van WikiLeaks-oprichter Julian Assange, houdt op 17 mei 2022 een toespraak in Londen. Stella Assange plaatste donderdag een foto van de brief van de wetgevers aan X. (Foto door JUSTIN TALLIS/AFP via Getty Images)

ZWARTE REPUBLIKEIN LANCEERT CAMPAGNE TEGEN ‘SQUAD’-GESTEUNDE ZOMER LEE IN PENNSYLVANIA: ‘WE VALLEN UIT elkaar’

Vertegenwoordiger Summer Lee, D-Pa., is het enige lid van de achtkoppige “Squad” die de brief niet heeft ondertekend.

De poging van het tweepartijencongres om Assange te bevrijden komt weken nadat een delegatie van Australische wetgevers Washington, DC had bezocht en leden van het Congres, Amerikaanse functionarissen en burgerrechtengroepen had ontmoet, waaronder de American Civil Liberties Union en de Foundation for Individual Rights and Expression. eisen dat de VS de aanklacht tegen Assange laat vallen.

De Australische premier Anthony Albanese heeft de VS de afgelopen maanden herhaaldelijk opgeroepen de vervolging van Assange te beëindigen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Amerikaanse aanklagers en critici van Assange hebben betoogd dat WikiLeaks’ publicatie van geheim materiaal de levens van Amerikaanse bondgenoten in gevaar bracht, maar er is geen bewijs dat de publicatie van de documenten iemand in gevaar bracht.

Assange zou terechtstaan ​​in Alexandria, Virginia, als hij zijn juridische beroepen uitput en wordt uitgeleverd aan de VS.

Read original article here

Leave A Reply