Spreker Johnson rolt een plan uit om de sluiting van de overheid te voorkomen en ‘gedrocht aan uitgaven’ te voorkomen

0

Spreker Mike Johnson, R-La., onthulde zaterdag een bestedingsplan voor de korte termijn, gericht op het voorkomen van een sluiting van de overheid wanneer de federale financiering op 17 november opraakt.

Het tweestapsvoorstel zou een deel van de regering tot 19 januari financieren, en de rest tot 2 februari. Een senior assistent van de Republikeinse Partij vertelde vrijdag aan Fox News Digital dat ze streven naar een stemming in het hele Huis van Afgevaardigden dinsdag.

Voorstanders van een gespreid wetsvoorstel voor de korte termijn, bekend als een voortdurende resolutie (CR), beweren dat het gerichte druk uitoefent op wetgevers om hun doelen stapsgewijs te bereiken.

Johnson’s CR omvat geen extra financiering voor Oekraïne of Israël, maar breidt wel belangrijke programma’s uit onder de Farm Bill, een ander stuk wetgeving dat dit jaar afloopt.

SPREKER JOHNSON TREKT STRIJDLIJNEN VOOR DE OVERHEIDSUITGAVEN SHOWDOWN

Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson

Spreker Mike Johnson, R-La., onthulde zaterdag zijn plan voor een kortetermijnfinancieringswet van de overheid (Win McNamee/Getty Images)

De spreker zei dat zijn plan zou voorkomen dat wetgevers worden gedwongen om overhaaste beslissingen te nemen in de aanloop naar de feestdagen, door de financiering tot het nieuwe jaar te verlengen. Hij pleitte ook voor de uitsluiting van het aanvullende hulpverzoek van president Biden ter waarde van 106 miljard dollar voor Oekraïne, Israël, Taiwan en de zuidgrens.

In een samenvatting van één pagina van het plan zei het kantoor van Johnson dat de aanpak “een nieuwe onverantwoordelijke ‘Kerstomnibus’-bestedingsgedrocht zou voorkomen.”

“Deze voortgaande resolutie in twee stappen is een noodzakelijk wetsvoorstel om de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden in de beste positie te plaatsen om voor conservatieve overwinningen te vechten”, zei Johnson in een verklaring nadat deze was onthuld.

HET GELOOF VAN DE GOP-REBELLEN IN SPREKER JOHNSON IN DE BESTRIJDING VAN DE STRIJD KAN DE SLUITING VAN DE REGERING VOORKOMEN

“Het wetsontwerp zal een einde maken aan de absurde omnibustraditie tijdens de feestdagen van enorme, overladen uitgavenrekeningen die vlak voor het kerstreces zijn geïntroduceerd. Door de CR te scheiden van de debatten over aanvullende financiering, is onze conferentie in de beste positie om te vechten voor begrotingsverantwoordelijkheid, toezicht op Hulp aan Oekraïne en betekenisvolle beleidsveranderingen aan onze zuidgrens.”

Mike Johnson, andere Republikeinen

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden beloofden twaalf begrotingswetten voor het volgende begrotingsjaar goed te keuren (Tom Brenner voor The Washington Post via Getty Images)

Het plan dwingt wetgevers eerst rekening te houden met enkele van de traditioneel minder controversiële kredietwetten – die betreffende militaire constructie en Veteranenzaken; Landbouw; Energie en Water; Transport en huisvesting en stedelijke ontwikkeling. De resterende acht kredietwetten moeten uiterlijk 2 februari zijn uitgewerkt.

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden hebben beloofd twaalf individuele uitgavenwetten voor het volgende begrotingsjaar goed te keuren, in tegenstelling tot een gigantische ‘omnibus’ financieringswet, die het vorige Democratisch gecontroleerde Congres vorig jaar heeft aangenomen.

SENAAT KEURT STOPGAP-MAATREGEL IN 88-9-STEMMING, WAARBIJ DRIE UUR VOOR DE STOPZETTING WORDT VOORKOMEN

Een meerderheid van de Republikeinse wetgevers, waaronder bondgenoten van Johnson, heeft aangegeven dat ze begrijpen dat een CR nodig is om zichzelf meer tijd te geven om tot een akkoord te komen en een shutdown te voorkomen.

Chip Roy

Rep. Chip Roy, R-Texas, heeft zich al uitgesproken tegen het plan van Johnson

Maar sommige hardliners van de Republikeinse Partij komen er al tegen omdat ze de ‘omnibus’-prioriteiten waartegen ze zich verzetten, uitbreiden.

“Mijn verzet tegen de schone CR is zojuist aangekondigd door de voorzitter van de [House GOP] kan niet worden overschat. Financiering [former Speaker Nancy Pelosi, D-Calif.] uitgaven en beleid op peil voor 75 dagen – voor toekomstige ‘beloften”, schreef Chip Roy, beleidsvoorzitter van de House Freedom Caucus, R-Texas, over X na een conference call voor leden van het House Freedom Caucus.

Chad Pergram van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport

Read original article here

Leave A Reply