Rusland zegt dat Oekraïense drones zijn neergehaald in de regio Moskou, elders – 10-11-2023

0

(Reuters) -Russische luchtafweereenheden hebben twee Oekraïense drones neergehaald boven de regio Moskou en Smolensk in het westen nabij de grens met Wit-Rusland, zei het Russische ministerie van Defensie zaterdag vroeg.

“Luchtafweereenheden onderschepten dodelijke drones boven het grondgebied van de regio’s Smolensk en Moskou”, berichtte het Ministerie van Defensie op Telegram en zei dat de incidenten plaatsvonden rond 23.00 uur (2000 GMT).

Russische onofficiële Telegram-kanalen meldden minstens twee explosies.

De populaire Russische Telegram-zender Baza, die nauwe banden onderhoudt met de veiligheidsdiensten, zei dat een drone was neergehaald nabij een machinefabriek in de stad Kolomna, 100 km ten zuidoosten van Moskou, en liet een beeld zien van rook die opstijgt in de lucht. de afstand.

Baza plaatste ook foto’s van een brand in een explosievenfabriek in Kotovsk, ongeveer 500 km ten zuidoosten van Moskou.

Reuters kon niet vaststellen of de door Baza gerapporteerde incidenten verband hielden met die van het Ministerie van Defensie en kon geen van de rapporten onafhankelijk verifiëren.

Het Russische leger brengt bijna elke dag rapporten uit waarin activiteiten tegen Oekraïense drones in verschillende delen van het land worden beschreven, hoewel berichten over drones die gebieden in de buurt van Moskou raken zeldzamer zijn. Bij de meeste aanvallen vallen geen slachtoffers en is de schade beperkt.

(Rapportage door Reuters, redactie door Ron Popeski en Rosalba O’Brien)

Leave A Reply