Nr. 5 Washington blijft ongeslagen na winst vs. nr. 18 Utah

0

Quarterback Michael Penix Jr. gooide voor twee touchdowns en rende voor een nieuwe, en nr. 5 Washington gooide een shutout in de tweede helft om zich te verzamelen voor een 35-28 overwinning op nr. 13 Utah zaterdag.

De Huskies (10-0, 7-0 Pac-12, nr. 5 CFP) verlengden de op één na langste actieve winstreak in het land tot 17 wedstrijden en bereikten pas voor de tweede keer in de schoolgeschiedenis 10-0. De enige andere keer was in 1991, toen de Huskies met Miami een deel van de landstitel claimden.

Penix was niet op zijn best op een stormachtige dag aan de oever van Lake Washington. Maar hij maakte voldoende grote acties in het passspel en stond de verdediging van Washington toe tijdens de rust belangrijke aanpassingen door te voeren, nadat hij de Utes in de eerste helft niet kon vertragen.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTBERICHT OP FOXNEWS.COM

Michael Penix Jr. haast zich om te scoren

Michael Penix Jr. (9) van de Washington Huskies scoort een touchdown tegen de Utah Utes tijdens het eerste kwart in het Husky Stadium, 11 november 2023, in Seattle. (Steph Chambers/Getty Images)

Penix raakte Rome Odunze bij zijn beide touchdown-worpen en rende in het eerste kwartaal naar een TD van 2 yard. Penix was 24 van de 42 en slaagde voor 332 yards. Odunze had drie vangsten voor 111 yards, en Dillon Johnson haastte zich naar 104 yards per week nadat hij 256 yards had gelopen tegen Zuid-Californië.

Washington nam een ​​voorsprong van 33-28 op Penix’s 33-yard touchdown pass naar Odunze in het derde kwartaal en leek op het punt de voorsprong uit te breiden, maar zag linebacker Alphonzo Tuputala een onderschepping 76 yards teruggeven voordat hij de bal op de 1-yardlijn liet vallen. op weg naar de eindzone. Washington kreeg uiteindelijk een safety bij de volgende actie en had na drie kwartalen een voorsprong van 35-28.

Washington had een kans om de voorsprong uit te breiden naar 10, maar de velddoelpoging van 32 meter van Grady Gross werd geblokkeerd door Connor O’Toole uit Utah met nog 1:38 over. Maar op de vierde en tiende plaats werd de quarterback Bryson Barnes uit Utah onderschept na een wanhopige worp vlakbij het middenveld.

Michael Penix voorbij

Michael Penix Jr. van de Washington Huskies passeert tegen de Utah Utes tijdens het tweede kwartaal in het Husky Stadium op 11 november 2023 in Seattle. (Steph Chambers/Getty Images)

Barnes was de betere quarterback in de eerste helft en sloeg 13 van de 17 passes voor 238 yards en touchdownpassen van 6 yards naar Miki Suguturaga en 53 yards naar Sinoe Vaki via een schermpass. Barnes raakte laat in de eerste helft ook DeVaughn Vele met een slag van 68 meter, wat Ja’Quinden Jackson’s tweede touchdown-run opzette die Utah (7-3, 4-3, nr. 18 CFP) een voorsprong van 28-24 opleverde tijdens de rust. .

De aanval van Utah verdween in de tweede helft toen Washington meer druk op Barnes kon uitoefenen. Barnes eindigde op 17 van de 30 voor 267 yards, en de Utes hadden slechts 90 yards en vier eerste downs in de tweede helft.

MICHIGAN STARS, ALUM TOM BRADY HEBBEN EEN REACTIE IN ÉÉN WOORD OP DE STRAF VAN JIM HARBAUGH

VROEG GEDAAN

Tuputala had wat leek op een tweede keuze zes in de afgelopen vier wedstrijden voor Washington.

Maar hij kwam een ​​meter te kort.

Tuputala stond op het punt Washington een voorsprong van twee punten te bezorgen nadat hij Barnes had onderschept. Maar Tuputala liet de bal vallen op de 1-yardlijn toen hij de eindzone inging. Terwijl hij feest vierde met teamgenoten, sprong aanvallende lijnwachter Michael Mokofisi uit Utah op de losse bal, waardoor de Utes balbezit kregen.

Washington kreeg snel weer momentum toen Utah running back Jackson bij de volgende actie in de eindzone werd aangepakt voor veiligheid.

Troje Fautanu

Troy Fautanu van de Washington Huskies reageert na een touchdown tijdens het eerste kwart tegen de Utah Utes in het Husky Stadium op 11 november 2023 in Seattle. (Alika Jenner/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

DE AFHAAL

Utah: Barnes’ carrière met een hoog aantal yards was 235 en behaalde vorige maand de overwinning van de Utes in Zuid-Californië. Hij overtrof dat cijfer in de eerste helft, maar kon dat in de tweede helft niet volhouden. Utah had in de eerste helft een totaal van 306 yards, een punt dat het niet wist te bereiken tegen Florida, UCLA, Oregon State en Oregon.

Washington: De Huskies waren 9-0 in 2016 toen USC Washington bezocht en versloeg met 26-14. De Huskies slaagden er dat seizoen nog steeds in om de College Football Playoff te bereiken.

VOLGENDE

Utah staat zaterdag op nummer 21 in Arizona.

Washington reist zaterdag naar Oregon State nr. 12.

Read original article here

Leave A Reply