Na er niet in te zijn geslaagd de terreurgroep Hamas te veroordelen, neemt de VN acht resoluties aan waarin de Joodse staat wordt veroordeeld

0

Een waakhond van de Verenigde Naties heeft kritiek geuit op de organisatie omdat deze deze week meerdere resoluties heeft aangenomen waarin Israël wordt veroordeeld wegens verschillende vermeende mensenrechtenschendingen, maar waarin Hamas of andere groepen of landen niet worden veroordeeld, in een tijd waarin het antisemitisme toeneemt.

“De aanval van de VN op Israël met een stortvloed aan eenzijdige resoluties, slechts een maand na het grootste bloedbad op Joden sinds de Holocaust, en op de 85e verjaardag van de Kristallnacht, is surrealistisch”, zei Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch. in een persbericht.

“Het enige doel van deze acht scheve veroordelingen is het demoniseren van de Joodse staat”, zei Neuer. “De wereld mag zich niet laten misleiden dat deze jaarlijkse resoluties op enigerlei wijze de zaak van de vrede of de mensenrechten bevorderen.”

De Tweede Commissie van de VN, die zich richt op economische en financiële kwesties, heeft de goedkeuring aangekondigd van drie van dergelijke resoluties, waaronder één waarin wordt geëist dat Israël een einde maakt aan de “uitbuiting, schade, oorzaak van verlies of uitputting en bedreiging” in de Golanhoogten in Syrië.

EEN DERDE VAN DE SENAAT ROEPT DE VN-AMBASSADEUR OP OM HAMAS NA OKT. 7 AANVALLEN

Syrië stelde de resoluties op en was mede-sponsor ervan, die werden aangenomen met 151 stemmen vóór en zes tegen – alleen Canada, Israël, de Federale Staten van Micronesië, Nauru, Palau en de VS waren tegen de maatregel, en 11 leden onthielden zich van stemming.

Gilad Erdan

De Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan draagt ​​een gele Davidster met de tekst ‘Nooit meer’ ter ere van degenen die zijn omgekomen bij de ongekende aanval van Hamas, die een aanhoudende oorlog teweegbracht, terwijl hij leden van de VN-Veiligheidsraad toesprak op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. in New York op 30 oktober. (AP Foto/Eduardo Munoz Alvarez)

“Dit zijn Arabische landen”, zei de vertegenwoordiger van Syrië na de stemming. “Ze zullen vroeg of laat terugkeren naar hun oorspronkelijke legitieme eigenaren.”

In een rapport van Amnesty International voor 2022/2023 over mensenrechtenschendingen en schendingen over de hele wereld wordt opgemerkt dat “de economische en sociale omstandigheden verslechterden” in Syrië, zelfs nu de actieve vijandelijkheden zijn afgenomen, waarbij partijen “ongestraft” “grove” mensenrechtenschendingen begaan, waaronder “oorlogsmisdaden.”

WERKNEMERS BIJ HET DOOR DE VS GEFINANCIERDE VERENIGDE NATIES AGENTSCHAP VIERT HAMAS TERROR MASSACRE: RAPPORT

Antonio Guterres

Secretaris-generaal Antonio Guterres legt op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York een verklaring af over de situatie in het Midden-Oosten na de terroristische aanval van Hamas op Israël. (Lev Radin/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Neuer noemde de door Syrië gesteunde resolutie ‘obsceen’ en voegde eraan toe dat het ‘verbazingwekkend’ is dat de VN een oproep steunt om ‘meer mensen uit te leveren’ aan het regime van de Syrische president Bashar al-Assad, dat ‘een half miljoen mensen heeft gedood’. van zijn eigen mensen.”

“De tekst is moreel kwetsend en logisch absurd”, zei Neuer in een krachtige berisping van de VN, waarbij hij opmerkte dat de strijdkrachten van Assad “meer dan 3.000 Palestijnen” hebben gedood in hun conflicten.

Syrische vertegenwoordiger Bassam Sabbagh

Permanent vertegenwoordiger van Syrië Bassam Sabbagh woont een bijeenkomst van de Veiligheidsraad bij op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. (Lev Radin/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

“De farce van vandaag in de Algemene Vergadering onderstreept een simpel feit: de automatische meerderheid van de VN heeft geen belang bij het werkelijk helpen van de Palestijnen, noch bij het beschermen van iemands mensenrechten; het doel van deze rituele, eenzijdige veroordelingen is om Israël tot zondebok te maken”, aldus Neuer.

De VN reageerden niet op een verzoek van Fox News Digital om commentaar op de resoluties.

Lijkzakken en Hamas-terroristen

Gesplitst beeld van Hamas-terroristen met lijkzakken van burgers. (Yousef Masoud/Majority World/Universal Images Group | Amir Levy/Getty Images)

UITGAANDE HOGE VN-OFFICIËLE ROEPT OP VOOR EEN ÉÉN STAAT OPLOSSING, SLAAT ONS, ISRAËL: ‘Huiveringwekkende woorden’

Anne Bayefsky, directeur van het Instituut voor Mensenrechten en de Holocaust aan de Universiteit van Touro, beschuldigde de VN ervan de belangen van Hamas te behartigen door Israël met deze resoluties aan te vallen en de schuld voor het huidige conflict op Israël af te schuiven.

Hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York

Tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York wapperen vlaggen voor het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. (Michael Kappeler/fotoalliantie via Getty Images)

Bayefsky beschuldigde deze resoluties van het bevorderen van ‘bloedlaster’, wat verwijst naar valse beschuldigingen van Joden die aanzetten tot geweld om antisemitische reacties te rechtvaardigen.

“De verklaringen over de hele linie van de hoogste VN-functionarissen en zogenaamde ‘mensenrechtenexperts’ hebben specifieke kenmerken”, beweerde Bayefsky. “Ze vaardigen lasterlijke, niet-geverifieerde bloedsprookjes uit; ze geven Israël de schuld van de genocide tegen de Joden; ze vertonen een obscene morele gelijkwaardigheid tussen een terroristische organisatie en een democratische staat die zichzelf probeert te verdedigen; en, het allerbelangrijkste, ze ontzeggen de Joodse staat het VN-Handvest. recht op zelfverdediging.”

Iraanse president Riaisi bij de VN

De Iraanse president Ebrahim Raisi spreekt op 19 september de 78e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe op het VN-hoofdkwartier in New York City. (Angela Weiss/AFP via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

“De mate van ontkoppeling tussen de VN en het menselijk fatsoen wordt misschien het best geïllustreerd door de herhaalde oproep aan ‘beide partijen’ of ‘alle partijen’ om zich aan het internationaal recht te houden, terwijl de ene partij – Hamas – bestaat om het internationale recht te schenden, en de andere partij Zij doen al het mogelijke om zich aan het internationaal recht te houden, ondanks alle obstakels die de Palestijnse terroristen zelf op hun pad hebben geplaatst”, voegde ze eraan toe.

Read original article here

Leave A Reply