Minister Austin ontmoet Israëlische en Oekraïense leiders te midden van aanhoudende oorlogen

0

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin sprak zaterdag met zijn collega’s in Israël en Oekraïne, terwijl de Amerikaanse regering de twee landen blijft steunen in hun respectievelijke oorlogen.

In een gesprek met de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant herhaalde Austin de Amerikaanse steun voor het recht van Israël om zichzelf te verdedigen, terwijl hij ook wees op de noodzaak om burgers te beschermen en humanitaire hulp te bieden aan mensen die getroffen zijn door de oorlog tegen Hamas-terroristen.

Austin “bevestigde het recht van Israël op zelfverdediging en herhaalde het belang van zowel de bescherming van burgers als het leveren van humanitaire hulp”, aldus perssecretaris van het Pentagon, Brig. Dat zei generaal Pat Ryder tijdens het voorlezen van het telefoongesprek. “Hij benadrukte de noodzaak om het conflict in Gaza te beperken en regionale escalatie te voorkomen.”

OORLOGEN IN ISRAËL EN OEKRAÏNE COMPLICEREN DE APEC-TOP ALS BIDEN ZICH VOORBEREIDT OP EEN ONTMOETING MET CHINA’S XI JINPING

Lloyd Austin

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin sprak zaterdag met zijn collega’s in Israël en Oekraïne. (AP-foto/Andrew Harnik)

Sinds Hamas zijn in Gaza en Israël ruim 11.000 mensen vermoord lanceerde zijn grootste aanval tegen Israël in tientallen jaren op 7 oktober, wat aanleiding gaf tot een militaire reactie van Israëlische troepen. Duizenden anderen zijn gewond geraakt en vele anderen zijn door Hamas gegijzeld en verkracht, gemarteld en vermoord.

De VS en de internationale gemeenschap hebben zich ingezet om de burgers in Gaza van humanitaire hulp te voorzien in de nasleep van het geweld in de regio. Dit omvatte onder meer Egypte, Israël en de Verenigde Naties die een konvooi van twintig vrachtwagens faciliteerden humanitaire hulp die werd verleend minder dan twee weken na het begin van de oorlog naar Gaza via de grensovergang bij Rafah. Ambtenaren zijn sindsdien blijven werken aan het leveren van hulp aan Gaza.

NETANYAHU VERTELT BRET BAIER STAATSVREES ‘BETEKENT OVERGAVE’, DAT SQUAD-LID ROEPT TOT ‘GENOCIDE’

Lloyd Austin Shangra-La Dialoog

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin bevestigde opnieuw de steun voor Israël en Oekraïne in hun respectieve oorlogen. ((Foto door Roslan RAHMAN / AFP) (Foto door ROSLAN RAHMAN/AFP via Getty Images))

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

De secretaris sprak ook afzonderlijk telefonisch met de Oekraïense minister van Defensie Rustem Umerov over de strijd van Oekraïne tegen de Russische invasie, die sinds februari 2022 aan de gang is.

In het telefoongesprek met Umerov besprak Austin de laatste ontwikkelingen op het slagveld, de prioriteiten op het gebied van veiligheidshulp en plannen voor de volgende Oekraïense Defensie Contactgroep die later in november gepland staat, aldus Ryder.

De twee leiders beloofden nauw contact te zullen houden, zei Ryder.

Read original article here

Leave A Reply