Koc Holding herroept pact met Ford en LG Energy Solution voor accu-JV in Turkije – 10 november 2023 om 17:36 uur EST

0

ANKARA/SEOUL (Reuters) – De Turkse Koc Holding zei vrijdag dat het een eerdere overeenkomst met Ford en de Zuid-Koreaanse batterijproducent LG Energy Solution (LGES) voor een joint venture voor de productie van batterijcellen voor commerciële elektrische voertuigen heeft ingetrokken.

De drie bedrijven tekenden in februari een niet-bindende overeenkomst om een ​​joint venture te vormen om een ​​van Europa’s grootste batterijcelfaciliteiten voor elektrische voertuigen (EV) te creëren nabij de Turkse hoofdstad Ankara.

“Gezien het huidige tempo van de adoptie van elektrische voertuigen, is de timing niet geschikt voor een investering in batterijcellen”, zei Koc Holding in een verklaring aan het Public Disclosure Platform (KAP).

“Ford en Koc Holding zullen zich blijven inzetten voor de ondersteuning van de productie van elektrische voertuigen in de Kocaeli-fabriek van Ford Otosan en zullen potentiële investeringen in batterijcellen in de toekomst evalueren in lijn met de dynamiek van de markt voor elektrische voertuigen”, aldus het bedrijf.

LGES, dat EV-batterijen levert aan onder meer Ford, General Motors, Tesla, zei dat de drie bedrijven onderling waren overeengekomen om het plan te schrappen vanwege het huidige tempo van de adoptie van elektrificatie door consumenten.

“LG Energy Solution en Ford werken samen aan een plan om de productie van batterijcellen voor deze EV vanuit de bestaande activiteiten van LG Energy Solution te ondersteunen, waardoor de al lang bestaande zakelijke relatie van de bedrijven wordt uitgebreid”, aldus LGES in een verklaring.

In oktober waarschuwde LGES voor een vertragende omzetgroei in 2024 als gevolg van mondiale economische onzekerheden die de vooruitzichten voor de verkoop van elektrische voertuigen beïnvloeden. LGES sloot zich aan bij een groeiend aantal autofabrikanten en leveranciers die voorzichtigheid uitten over de vraag naar elektrische voertuigen.

Er bestaat bezorgdheid over hogere financieringskosten als gevolg van een stijging van de rentetarieven, en de sputterende groei in grote economieën als China en Europa zal gevolgen hebben voor autokopers.

LGES heeft productielocaties in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, China, Polen, Indonesië en Canada.

(Rapportage door Ebru Tuncay in Ankara en Heekyong Yang in Seoul, schrijven door Huseyin Hayatsever; redactie door Chizu Nomiyama en Diane Craft)

Door Ebru Tuncay en Heekyong Yang

Leave A Reply