Held Israëlische tankcommandant gedood nadat hij Hamas-terroristen had bestormd en burgers had gered

0

JERUZALEM – Een Israëlische tankcommandant uit de Druzen-minderheidsgemeenschap van het land, die werd gedood in de strijd in Gaza, zou voor alle Israëli’s moeten dienen als symbool dat het land zich moet verenigen om de duisternis te verslaan, de vader van de soldaat, de hoogste rang militaire officier die tot nu toe is gedood, vertelde Fox News Digital.

Luitenant-kolonel Salman Habaka werd geprezen als een held na de verrassende massale terreuraanval van Hamas in Israël op 7 oktober, nadat hij twee tanks had gecommandeerd en op weg was naar de strijd tegen duizenden Palestijnse terroristen, nog voordat zijn eigen commandanten zich realiseerden wat er gebeurde. Minder dan vier weken later, op 2 november, werd de 33-jarige Habaka gedood door een sluipschutter van Hamas toen Israëlische troepen hun grondinval in Gaza verdiepten.

Verhalen over heroïsche daden gepleegd door Israëli’s bij het stoppen van de terreurgruweldaden van Hamas hebben een aantal minderheidsgemeenschappen in het land in de schijnwerpers gezet, die ook hun rol hebben gespeeld bij het voorkomen van meer terreur. De niet-joodse bevolking van Israël bedraagt ​​ongeveer 20%, inclusief moslims, christenen en druzen, een esoterische, monotheïstische religie die elementen van alle Abrahamitische religies en andere filosofieën omvat.

“Op de ochtend van 7 oktober hadden we een familie-evenement gepland”, vertelde Habaka’s vader, Emad Habaka, aan Fox News Digital vanuit zijn huis in het Druzendorp Yanuh Jat, in het noorden van Israël. “Ik belde hem om te kijken of het nog doorging, maar hij vertelde me dat hij onmiddellijk terug moest naar zijn basis. Toen ik hem vroeg waarom, zei hij gewoon dat ik de tv aan moest zetten.”

CHRISTIAN IN ISRAËL LEGGT UIT WAAROM HIJ ZIJN FAMILIE EVACUEERDE: ‘HEZBOLLAH IS EEN VEEL GROTE KRACHT DAN HAMAS’

IDF-soldaat gedood

Op 2 november werd luitenant-kolonel Salman Habaka, 33, gedood door een sluipschutter van Hamas toen Israëlische troepen hun grondinval in Gaza verdiepten.

Terwijl de oudere Habaka, net als de meeste andere Israëli’s, nog steeds probeerde uit te vinden wat er in het zuiden van Israël gebeurde, langs de grens met de Gazastrook, snelde zijn zoon – al een gedecoreerde IDF-commandant – naar zijn basis in de Negev-woestijn om zijn tank ophalen.

“Hij begreep op de een of andere manier wat er aan de hand was en ook al kreeg hij geen orders van zijn commandanten, besloot hij zijn tank te pakken en de strijd aan te gaan”, zei de 60-jarige vader, die Salman, vader van één kind, omschreef als een bescheiden en respectvolle man. iemand die altijd deed wat hij kon om andere mensen te helpen.

Huis afgebrand door Hamas-aanvallen

Hamas-terroristen lieten kibboets Be’eri, een dorp in de buurt van Gaza, in puin achter. (Tomer Peretz)

Volgens de eigen hervertelling van Salman haastte hij zich een paar dagen na de daglange razernij van Hamas door Zuid-Israël, waarbij meer dan 1.400 mensen – burgers en soldaten – werden vermoord en zo’n 240 mensen gegijzeld, vanuit zijn huis, ook in Yanuh-Jat, om zich aan te sluiten bij het vechten.

“Ik reed van Galilea naar een basis in de buurt van Tze’elim om de tank te pakken en zo snel mogelijk de gemeenschap te bereiken en elke ziel te redden die ik kon”, zei hij. vertelde aan Israëlische mediakanalen.

IDF ZEGT DAT SOLDATEN DE CONTROLE OVER HET MILITAIRE BOL VAN HAMAS OVERNEMEN TERWIJL DE OORLOG ISRAËL-HAMAS VOORTHOUDT

Luitenant-kolonel Salman Habaka gekleed in militair uniform met vrouw en man

Luitenant-kolonel Salman Habaka met zijn moeder, Mawaheb, en broer Tamer. (Familie van luitenant-kolonel Salman Habaka)

Aangekomen in kibboets Be’eri – een van de gemeenschappen die het zwaarst zijn getroffen door Hamas-terroristen – zei Habaka dat hij zich bij de andere soldaten had aangesloten die daar vochten.

“Ik zag kolonel Barak Hiram en het eerste wat hij mij opdroeg was een tank op het huis af te vuren”, vertelde Habaka aan de Israëlische media. “De eerste vraag die je jezelf stelt is of er burgergijzelaars in het huis zijn. We hebben alle voorbereidende acties uitgevoerd voordat we besloten in het huis te schieten, maar zodra we in dat huis hadden geschoten, konden we van huis tot huis verhuizen. en bevrijd de gijzelaars. De gevechten gingen door tot de avond, in de straten van de kibboets.’

Later zei Habaka dat wat hem bijbleef was hoe laf de terroristen waren, die op een Joodse feestdag burgergemeenschappen overnamen met de bedoeling ‘oudere mensen en baby’s te vermoorden, af te slachten en te ontvoeren’.

Israëlische tanks nabij Gazastrook

Israëlische tanks rijden op 12 oktober richting de grens met de Gazastrook in het zuiden van Israël, voorafgaand aan een verwachte grondinval. (AP/Ohad Zwigenberg)

Toen hij een paar weken later Gaza binnenviel, zei Habaka tegen de soldaten onder zijn bevel dat hij verwachtte dat “het Israëlische volk verenigd zou blijven en veerkrachtig zou blijven, want alleen samen zullen we onze kracht kennen.”

De Israëlische druzengemeenschap woont in talloze dorpen verspreid over het noorden van Israël. Ze zijn al minstens duizend jaar aanwezig in de regio, en hun gemeenschappen zijn ook te vinden in Libanon, Syrië en delen van Jordanië.

Dappere Amerikaan vermoord terwijl hij ongewapende Hamas-terroristen aanviel met machinegeweren om drie vrouwen te redden

Luitenant-kolonel Salman Habaka met een meisje en twee mannen

Salman, zijn vrouw Arin, met vrienden. Salman steunde het Israëlische voetbalteam Maccabi Haifa. (Familie van luitenant-kolonel Salman Habaka)

Ruwweg 8% van de Israëlische Arabische minderheid, dat is grofweg 20% ​​van de bevolking van het land van 9 miljoen, Druzen zijn zeer loyaal aan welke staat ze ook wonen, en in Israël dienen de meeste mannen in het leger onder een verplichte dienstplichtwet.

Omdat de Druzen echter Arabisch spreken, een aantal islamitische praktijken volgen en Arabisch klinkende namen hebben, verwarren Joodse Israëli’s hen vaak met Israëls voornamelijk islamitische Arabische minderheid, en in het verleden, vooral tijdens perioden van grote spanningen tussen Israëli’s en Palestijnen, werden zij geconfronteerd enige discriminatie.

Emad Habaka zei dat het na de brutale aanval van Hamas tijd was om de houding in Israël tegenover de Druzen en andere minderheden te veranderen.

“We zijn allemaal staatsburgers van Israël”, zei Emad Habaka tegen Fox. “We investeren in dit land en we geven onze beste zonen op om in het leger te vechten. Er moet meer aandacht komen voor de gelijkheid tussen Joden en andere groepen.”

“Mijn zoon geloofde dat de enige manier om onze vijanden te verslaan, de enige manier om de duisternis te verslaan, was door samen te vechten”, zei Habaka. “Dit is een krachtige boodschap voor het hele volk van Israël.”

Mark Dubowitz, CEO van de Foundation for Defense of Democracies, vertelde Fox dat de Druzen een speciale plaats innamen in het culturele, religieuze en etnische mozaïek dat Israël is.

HET MILITAIRE ISRAËL KAN DEZE WEEK GAZA-STAD BINNENKOMEN, DE HOOFDSTAD VAN DE DOOR HAMAS GEREEERDE GAZASTRIP: ISRAËLISCHE MEDIA

Luitenant-kolonel Salman Habaka houdt een baby vast

Salman hier afgebeeld met zijn zoon. De vader van Salman zei dat hij, hoewel hij verwoest is door de dood van zijn zoon, ook troost heeft gevonden in het feit dat hij als held stierf. (Familie van luitenant-kolonel Salman Habaka)

‘Ik heb het voorrecht gehad een aantal Druzen-soldaten te kennen die in de IDF dienden’, zei hij. “Het zijn moedige strijders en loyale patriotten. Luitenant-kolonel Salman Habaka leefde en stierf als een held. Zijn nagedachtenis is een zegen voor zijn gemeenschap en voor heel Israël.”

Hoewel de oudste Habaka zei dat hij vernietigd is door de dood van zijn zoon, heeft hij troost gevonden in de wetenschap dat Salman als held stierf. In de week sinds Salman werd vermoord, beschreef zijn vader een stroom van condoleanceoproepen van militaire topfunctionarissen en enkele leiders van het land, evenals van velen van degenen die hij had gered van kibboets Be’eri.

“Hij heeft veel van de terroristen vermoord en de geschiedenis zal zich herinneren wat hij daar deed”, zei Habaka, en voegde eraan toe: “Het kostte ons twee of drie dagen om echt te begrijpen wat hij op 7 oktober deed… Hij ging daarheen op basis van instinct en hij nam zijn soldaten om levens te redden, ik was zo trots op hem, alleen helden doen zulke dingen.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Op de vraag hoe hij tegen het aanhoudende conflict aankijkt – vooral nu de Israëlische strijdkrachten dieper Gaza binnentrekken en steeds meer soldaten en burgers zullen sterven – zei Habaka tegen Fox: “We hebben niet voor deze oorlog gekozen, hij werd ons opgedrongen en we moeten doen wat we kunnen. om de staat Israël te beschermen.”

“Ik hoop echt dat we deze oorlog kunnen winnen, de gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden, kunnen terugbrengen en de vrede kunnen herstellen”, zei hij.

Read original article here

Leave A Reply