De VS worden geconfronteerd met een onzekere rol nu conflicten en bedreigingen zich voordoen in verschillende uithoeken van de wereld

0

Door het uitbreken van conflicten op meerdere fronten zijn sommigen bezorgd dat de Amerikaanse middelen te dun zullen worden verspreid om de zich ontwikkelende dreigingen het hoofd te kunnen bieden.

“De internationale onrust die we vandaag de dag ervaren, doet zeker griezelig denken aan de turbulente late jaren zeventig, toen de Sovjets Afghanistan binnenvielen en de revolutie in Iran het Midden-Oosten destabiliseerde, veroorzaakt door de perceptie van zwak leiderschap in de Verenigde Staten”, zegt Victoria Coates, vice-president. van de nationale veiligheid en het buitenlands beleid bij The Heritage Foundation, vertelde Fox News Digital.

De opmerkingen komen op het moment dat Israël een offensief tegen Hamas in Gaza heeft gelanceerd, een reactie op een verrassingsaanval van de terreurgroep vorige maand, waarbij zo’n 1.400 Israëli’s om het leven kwamen.

NOORD-KOREA BESCHULDIGT ISRAËL VAN ‘GENOCIDE’ IN GAZA, BESCHRIJFT ONS EEN ‘medeplichtige’

Gepantserd personeelsvoertuig van de Israëlische defensiemacht

Israëlische troepen vestigen zwaarbewapende controleposten langs de grens met Gaza na de brutale aanval van Hamas op 7 oktober 2023. (Mostafa Alkharouf/Anadolu Agency via Getty Images)

De oorlog is slechts de laatste in een reeks dreigende of actieve conflicten over de hele wereld, waaronder de Russische invasie van Oekraïne, die in 2024 een derde jaar dreigt in te gaan. De verrassende ontwikkelingen doen velen vrezen voor welke conflicten daarna zouden kunnen komen, met aanhoudende zorgen over de Chinese gevolgen. ambities ten opzichte van Taiwan, de ogenschijnlijk steeds vijandiger houding van een nucleair bewapend Noord-Korea ten opzichte van zijn zuiderbuur, en Irans voortdurende zoektocht naar een kernwapen.

Terwijl de wereld sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een ongekende periode van relatieve vrede heeft gekend, grotendeels als gevolg van de Amerikaanse militaire afschrikking. Gedurende het grootste deel van de periode tussen de overgave van Japan en de val van de Berlijnse Muur concentreerde de vrees voor een escalerend conflict zich op de hevige concurrentie tussen de twee grote supermachten ter wereld, de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie.

Tegenwoordig maakt de aard van conflicten het gemakkelijker dat er snel nieuwe crises ontstaan.

NETANYAHU ZEGT DAT HET ISRAËLISCHE Kabinet BESLIST OVER DE TIMING VAN DE INVASIE IN GAZA, EN BELOOFT ‘HOOGSTE PRIJS’

‘We bevinden ons in een tijdperk van een nieuwe generatie oorlogsvoering, die mogelijk wordt gemaakt door hightech wapens, waardoor oorlog veel dodelijker wordt’, zegt Rebekah Koffler, een strategische militaire inlichtingenanalist, voormalig hoge functionaris bij de Defense Intelligence Agency en auteur van ‘Putin’s Playbook,”vertelde Fox News Digital. “Het mondialisme heeft de democratisering van hightech mogelijk gemaakt. Wapens kunnen legaal of illegaal worden verhandeld via clandestiene netwerken, gesmokkeld en verspreid. Niet alleen de belangrijkste geopolitieke spelers zoals de VS, de NAVO, Rusland en China beschikken over deze krachtige wapens, maar ook Iran. Noord-Korea en niet-statelijke actoren en terroristische groeperingen. Deze groepen zijn minder scrupuleus als het gaat om het starten van een lokaal conflict, dat in het tijdperk van de hightech snel escaleert.”

Veel van de spelers die de hedendaagse angsten aanjagen, blijven dezelfde. Door de kennelijke wens van de Russische president Vladimir Poetin om iets te herstellen van wat na de val van de Sovjet-Unie verloren is gegaan, en door het Israëlische offensief in Gaza, lopen de spanningen hoog op.

Presidenten Xi, Biden, Poetin, Un

Xi Jinping, president Biden, Vladimir Poetin en Kim Jong-un (Xie Huanchi/Xinhua/Kevin Dietsch/Contributor/STR/AFP via Getty Images)

Koffler merkte ook op dat er sprake is van een voortdurende toename van ‘gevaarlijke ideologieën’, ​​zoals het islamitisch extremisme, die bijdragen aan de toegenomen spanningen.

ISRAËL TEDDYBEER DISPLAY HOOGTEPUNTEN HAMAS KINDGIJZELAARS

“Deze ideologie is tegenwoordig veel meer verspreid over de wereld dan de nazi-raciale ideologie die nazi-Duitsland ertoe aanzette de uitroeiing van de joden na te streven”, zei Koffler. “Die ideologie was voor het grootste deel beperkt tot Duitsland. Tegenwoordig worden veel terroristische groeperingen gedreven door islamitisch extremisme, hun geest wordt gevangen genomen door de haatdragende doctrine, waarvan zij vinden dat ze ernaar moeten handelen.”

Chinese militaire parade met drone

Een drone wordt tentoongesteld tijdens een Chinese militaire parade. (Simon Song/Zuid-Chinese Morning Post via Getty Images)

Koffler voerde aan dat het uitbreken van twee oorlogen het voor China waarschijnlijker zou kunnen maken om zijn ambities met Taiwan waar te maken, waarbij hij opmerkte dat zij misschien vinden dat de aandacht van de VS ‘te dun verspreid’ is.

“Gezien het feit dat Washington nu al bezig is met twee oorlogen – Oekraïne en het conflict tussen Israël en Hamas – zal dit waarschijnlijk een verandering teweegbrengen in de calculus van Xi Jinping,” zei Koffler. “Hij kan van mening zijn dat het een goed moment is om offensieve operaties tegen Taiwan te starten, omdat de VS te dun verspreid zijn, niet alleen qua militaire capaciteit, maar ook qua aandacht.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Dat gebrek aan reactievermogen maakt de groeiende instabiliteit gevaarlijker, merkte Koffler op, met het argument dat de VS en hun bondgenoten niet voorbereid zijn op een oorlog met een van de grootste machten ter wereld.

“De Verenigde Staten en het Westen zijn niet voorbereid op een oorlog op meerdere fronten, op een oorlog van twee fronten of zelfs op een oorlog van één front als zo’n oorlog zou uitbreken tussen de VS en een ‘nabije concurrent’, een aanduiding die het Pentagon heeft China en Rusland toegewezen’, zei Koffler. “Het is niet omdat we niet over de vereiste militaire capaciteiten of capabele strijdkrachten beschikken. Het Amerikaanse leger is de beste oorlogsmacht in de militaire geschiedenis. We zijn niet voorbereid omdat we geen goede strategie hebben om de volgende oorlog te bestrijden. generatie van oorlogvoering. We zijn tactisch uitstekend, maar strategisch volkomen incompetent. ‘

Read original article here

Leave A Reply