Canada’s Trudeau zegt dat schoten afgevuurd op Joodse scholen in Montreal en de vechtpartij aan de Concordia Universiteit ‘onaanvaardbaar’ zijn

0

De Canadese premier Justin Trudeau veroordeelt de onrust in Montreal als “onaanvaardbaar” nadat de politie deze week melding maakte van schoten op twee Joodse scholen en een gevecht tussen Israël en Palestijnse aanhangers.

Een politiewoordvoerder uit Montreal vertelde de CBC dat onderzoekers gisterochtend twee 911-oproepen ontvingen over schoten die waren afgevuurd op de Talmud Torah Elementary School en Yeshiva Gedola in Montreal, beide in de wijk Côte-des-Neiges in Quebec.

In beide gevallen zegt de politie dat de bellers zeiden dat de voordeuren van de gebouwen door kogels waren getroffen, maar dat er op dat moment niemand in de faciliteiten was en dat er geen gewonden waren, aldus de CBC.

Woensdag werd een 22-jarige student in hechtenis genomen omdat hij naar verluidt een 54-jarige bewaker van de Concordia Universiteit in Montreal had aangevallen tijdens een woordenwisseling tussen pro-Israëlische en pro-Palestijnse aanhangers, waarbij drie gewond raakten, aldus het persbureau. ook gerapporteerd.

LIVE UPDATES: ISRAËL IN OORLOG MET HAMAS

Justin Trudeau spreekt in Ottawa

De Canadese premier Justin Trudeau spreekt dinsdag 31 oktober in het Lagerhuis op Parliament Hill in Ottawa, Ontario. (Adrian Wyld/De Canadese pers via AP)

“Ik begrijp dat mensen zo diep verontrust zijn door wat ze daar zien gebeuren”, zei Trudeau donderdag volgens Reuters.

Maar hij voegde eraan toe dat “geweld, haat, antisemitisme, islamofobie en scènes zoals die we zagen op de Concordia Universiteit of schoten die van de ene op de andere dag op Joodse scholen werden afgevuurd – dat alles onaanvaardbaar is.”

Canadees parlementslid Anthony Housefather, die het gebied vertegenwoordigt waar de scholen het doelwit waren, schreef ook op X dat hij na de incidenten “voortdurend contact heeft gehad met de leiders van de Joodse gemeenschap en de lokale politie heeft ontmoet”.

PRO-PALESTIJNSE DEMONSTRATIES ZWEMMEN IN HET HOOFDKANTOOR VAN NEW YORK TIMES ROEPEN TOT EEN STAK-VUUR IN GAZA

Joodse basisschool in Montreal, Quebec

De Talmud Torah Elementary School in Montreal, een van de twee die deze week werd getroffen door geweervuur, aldus de politie in Montreal. (Google Maps)

“Er zijn verbeterde veiligheidsmaatregelen getroffen, en er zijn er nu nog meer bijgekomen”, zei hij. “Geen enkele ouder of leerling mag dit ooit meemaken.”

Bij het incident op de Concordia Universiteit vertelde de politie aan de CBC dat ze woensdag rond 13.30 uur ter plaatse waren geroepen en dat ze bewakers hadden aangetroffen die probeerden een ruzie tussen twee groepen studenten met tegengestelde opvattingen over de aanhoudende oorlog in het Midden-Oosten in goede banen te leiden.

Israëlisch leger in Gaza

Het Israëlische leger zegt dat deze foto zijn troepen laat zien die op zondag 5 november in de Gazastrook opereren. De oorlog beleeft op vrijdag 10 november zijn 34e dag. (Israëlische strijdkrachten via AP)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Het geschil escaleerde vervolgens in geweld, waarbij een 19-jarige bewaker en een 23-jarige student ook niet-levensbedreigende verwondingen opliepen, voegde de politiewoordvoerder eraan toe.

Read original article here

Leave A Reply