Bleu Royal-diamant verkocht voor $ 44 miljoen op de Christie’s-veiling in Genève, Zwitserland

0

Een verbluffende, intern onberispelijke, levendig blauwe diamant van 17,61 karaat met de toepasselijke titel “Bleu Royal” werd vorige week op een veiling verkocht voor meer dan $ 44 miljoen aan een anonieme koper. Het juweel, gezet tussen twee kleurloze diamanten van aanzienlijke omvang, werd op 7 november tijdens Christie’s “Magnificent Jewels”-evenement in Genève verkocht voor maar liefst $ 44.009.645.

Christie’s Geneva Luxury Week sloot de boeken af ​​met een totale omzet van $140 miljoen en de Magnificent Jewels-veiling behaalde zelf meer dan $77 miljoen met bieders verspreid over 37 landen.

“Allereerst zijn gekleurde diamanten goed voor ongeveer 10% van alle diamanten, waarvan blauwe diamanten misschien wel 10% voor hun rekening nemen”, zegt Max Fawcett, hoofd juwelen bij Christie’s, tegen Fox News Digital. “Dus de zeldzaamheid is een gegeven.”

VEILINGNEMER UIT NEW YORK DEELDE 3 BELANGRIJKSTE TIPS OM VERTROUWEN TE KRIJGEN – EN TE HOUDEN

De Bleu Royal-diamant

De Bleu Royal-diamant werd voor meer dan $ 44 miljoen aan een anonieme koper verkocht en na de verkoop van de ene privécollectie naar de andere verplaatst. (Christie’s veilingbedrijf)

Het bieden duurde slechts zeven minuten en de ring werd op de website van Christie gevierd als het “duurste juweel dat in 2023 op een veiling werd verkocht”.

“De diamant bevond zich veertig jaar in een privécollectie en kwam in november op de markt”, zei Fawcett. “Voor het eerst kon het publiek deze bijzondere steen zien en bewonderen.”

Hij voegde eraan toe dat de steen onzichtbaar was voor kopers, “wat de wenselijkheid ervan voor een wereldwijd publiek van juwelenliefhebbers en verzamelaars vergroot.” De volgende dag kwam de steen in een andere privécollectie terecht. De verzamelaar en verblijfplaats blijven geheim.

Fawcett legde uit dat “de diamant van binnen onberispelijk is en de beste kleurverzadiging heeft.” Bovendien zei hij dat de steen maar één keer was gesneden en dat er geen aanpassingen nodig waren om de kleur en levendigheid ervan te verbeteren.

Andere grote verkopen op dezelfde dag waren onder meer een rechthoekige, gemodificeerde, briljant geslepen, fancy intens roze diamant van 8,77 karaat, die voor 5.172.429 dollar werd verkocht, en een Birmese kussenvormige robijn van 21,88 karaat, die voor 2.611.280 dollar werd verkocht.

18-KARAAT ROZE DIAMANT KAN OP VEILING TOT $35 miljoen OPHALEN

Fawcett zei dat de blauwe diamant met name ‘zeer zeldzaam’ is en ‘de juiste stamboom had om een ​​ster te worden op een veiling’. Hij voegde eraan toe: “In het bijna 260-jarige bestaan ​​van Christie is de Bleu Royal met 17,61 karaat de grootste blauwe diamant die ooit wereldwijd op een veiling is aangeboden.”

Christie’s is een Brits veilinghuis met aanwezigheid in 46 landen over de hele wereld. Het veilinghuis organiseert regelmatig live- en online-veilingen en privéverkopen van hoogwaardige, particuliere collecties kunst, sieraden en meer.

Christie’s is de huidige en voorgaande decennia het veilinghuis geweest voor vele particuliere en bekende sieradencollecties. In 2006 kondigde de met een Academy Award bekroonde Brits-Amerikaanse actrice Elizabeth Taylor aan dat alle toekomstige verkopen van haar kleding, sieraden, kunstwerken en meer via Christie’s zouden verlopen.

“Christie’s is een zeer eervolle firma”, zei Taylor in een verklaring in september 2006. “Ik heb vele jaren genoten van hun integriteit en toewijding aan uitmuntendheid.”

In 2011, hetzelfde jaar dat Taylor stierf, hield Christie’s een live veiling van haar meest gewaardeerde items en verzamelde maar liefst $ 115.932.000, wat het record brak voor een sieradencollectie van één eigenaar. De verkoop omvatte een diamanten en smaragdgroene ring, het eerste geschenk aan de actrice van tweevoudig echtgenoot en ex-man, Richard Burton.

DE SIERADENVEILING VAN 150 MILJOEN ERFENIS LEIDT CONTROVERSE OVER DE WINST VAN DE LATE ECHTGENOOT TIJDENS DE NAZI-ONDERDRUKKING

Eerder dit jaar hield Christie’s een controversiële veiling voor Heidi Horten, een Oostenrijkse erfgename wiens sieradencollectie tijdens de voorverkoop naar schatting $150 miljoen waard was. Het American Jewish Committee riep op tot uitstel van de veiling, met zo’n 700 stukken, totdat “een serieuze poging wordt gedaan om vast te stellen welk deel van deze rijkdom afkomstig was van nazi-slachtoffers”.

Hortens overleden Duitse echtgenoot, Helmut Horten, begon zijn fortuin te verwerven van joden die de nazi-onderdrukking ontvluchtten. Christie’s maakte in mei openlijk tegenover Reuters bekend dat hij deels rijkdom vergaarde door ‘joodse bedrijven op te kopen die onder dwang werden verkocht’.

Het veilinghuis ging door met het tweedelige live-evenement en bracht een recordbedrag van $ 202 miljoen op.

Er werd een “significante bijdrage” geleverd door de verkopen van de veiling aan Joodse organisaties om het onderwijs en onderzoek over de Holocaust en andere programma’s te bevorderen. Noch een bedrag, noch een percentage dat moet worden bijgedragen, werd bekendgemaakt, maar op de site van Christie staat: “Het is aan deze organisaties, als ze dat willen, om over deze donaties te communiceren.”

Verdere verkopen van Horten’s collecties zijn door Christie’s geannuleerd, waaronder de voor deze maand bestemde herfstuitverkoop in Genève.

Read original article here

Leave A Reply