Biden schrijft zich in voor voorverkiezingen in South Carolina – 10-11-2023

0

De Amerikaanse vice-president Kamala Harris bracht vrijdag een verrassingsbezoek aan South Carolina om de registratiepapieren voor de Democratische presidentiële voorverkiezingen van de staat te overhandigen.

De wedstrijd van 3 februari is de eerste keer dat president Joe Biden met kiezers wordt geconfronteerd als onderdeel van zijn herverkiezingscampagne en is een vroege test van enthousiasme voor een opperbevelhebber die een reeks recente peilingen te horen heeft gekregen waaruit blijkt dat de steun onder de zwarte kiezers afneemt. .

Biden wordt geconfronteerd met afstandsschoten Dean Phillips, een congreslid uit Minnesota, en zelfhulpgoeroe Marianne Williamson.

De indiening in South Carolina markeert een terugkeer naar een staat die volgens Biden hem in 2020 naar het Witte Huis heeft gekatapulteerd. Een sterke primaire opkomst in een staat waar de meerderheid van de Democratische kiezers zwart is, zou de angst over zijn verkiesbaarheid binnen de partij kunnen wegnemen.

Harris sprak met supporters en probeerde in contact te komen met die kiezers.

“We zijn aan de macht gekomen en hebben nu miljarden dollars geïnvesteerd in het vergroten van de toegang tot kapitaal voor onze kleine bedrijven, waarbij de nadruk ligt op het inzicht dat eigenaren van minderheidsbedrijven begrijpen wat ze doen, de kracht van onze economie.”

Biden verdreef Iowa en New Hampshire als de staten die de eerste twee wedstrijden op de nominatiekalender van de Democratische Partij hielden ten gunste van South Carolina. Iowa en New Hampshire zijn twee grotendeels blanke staten die hem in 2020 allebei hebben afgewezen.

South Carolina zal naar verwachting echter bij de algemene verkiezingen in de Republikeinse colonne blijven. Jimmy Carter was in 1976 de laatste Democraat die de staat won.

Uit recente opiniepeilingen blijkt dat de multiraciale coalitie die Biden naar het Witte Huis heeft gedreven, aan het wankelen is vanwege zorgen over zijn leeftijd en gebrek aan vooruitgang op belangrijke kwesties als strafrecht en stemrecht.

Leave A Reply