Archeologen verbijsterd door bewijsmateriaal over Vikingen in Amerika dat eeuwenoud mysterie oplost | Wetenschap | Nieuws

0

Bij het analyseren van hout van vijf Noorse locaties in het westen van Groenland die tussen 1000 en 1400 bezet waren, kwamen archeologen tot de conclusie dat Vikingen Amerika al lang vóór de Italiaanse ontdekkingsreiziger hadden bezocht.

Door de boomsoort te bepalen waar veel van de monsters vandaan kwamen, kon het team van de Universiteit van IJsland onthullen dat sommige geïmporteerd waren uit Amerika en Europa.

Vooral Hemlock en Jack Pine werden in het tweede millennium niet in Noord-Europa verbouwd, wat betekent dat het hout van die bomen vanuit Amerika moet zijn getransporteerd en naar Europa is geïntroduceerd.

Het ondersteunt enkele eerdere theorieën en verhalen die zijn doorgegeven via de Viking-afkomst en die stellen dat Vikingen ooit hout exporteerden uit een land dat bekend staat als Vinland, vermoedelijk langs de Golf van St. Lawrence.

Jack Pine groeit van nature rond de Mackenzie River, Nova Scotia en New England, terwijl Hemlock groeit in de buurt van Quebec, New Brunswick, Prince Edward Island, Ontario en Nova Scotia.

Het team schreef voor een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Antiquity: “Deze bevindingen benadrukken het feit dat de Noorse Groenlanders over de middelen, kennis en geschikte schepen beschikten om de Davis Strait over te steken naar de oostkust van Noord-Amerika, tenminste tot aan de veertiende eeuw.

“Als zodanig werden er gedurende de hele periode van Noorse nederzettingen in Groenland reizen gemaakt van Groenland naar Noord-Amerika, en werden hulpbronnen door de Noormannen veel langer uit Noord-Amerika verworven dan eerder werd gedacht.”

Uit historische gegevens blijkt dat de Vikingen die tussen 985 en 1450 in Groenland woonden, afhankelijk waren van de import van materialen als ijzer en hout.

Ze gebruikten deze dingen voor infrastructuurprojecten, scheepsbouw en het maken van artefacten waarvoor lokale bomen niet konden worden gebruikt.

Archeologen wilden weten hoeveel buitenlands hout de Vikingen gebruikten en waar het vandaan kwam.

Door monsters te verzamelen van houtassemblages in vier middelgrote elite-eliteboerderijen en het landhuis van een bisschop – locaties waarvan bekend is dat ze in de eerste helft van het tweede millennium door Vikingen zijn bewoond – onderzocht het team de celstructuur van het hout met behulp van microscopen om de boom te identificeren soort waar ze vandaan kwamen.

Uit hun analyse bleek dat 0,27 procent van de monsters afkomstig was van geïmporteerde soorten uit Noord-Amerika of Noord-Europa.

Boomsoorten die in de laatste categorie vielen, waren onder meer eiken, beuken en grove den, mogelijk oud winkelhout of delen van artefacten.

Uit de analyse bleek ook dat maar liefst een kwart van de monsters werd geïmporteerd of als drijfhout in Groenland arriveerde.

En drijfhout, inclusief hout uit lokale bossen, werd gebruikt als brandstof en voor huishoudelijke doeleinden.

Deze resultaten bevestigen volgens het team dat de Vikingen tegen de tijd dat Columbus langskwam al verschillende handelsroutes over de noordwestelijke Atlantische Oceaan hadden aangelegd.

Ze bevestigen ook verhalen die via het Viking-erfgoed zijn doorgegeven dat ontdekkingsreizigers als Leif Erikson gewaagde reizen buiten de bekende wereld maakten.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply