Vermoedelijke mensensmokkelaar bij dodelijk auto-ongeluk in Texas, geïdentificeerd als 17-jarige Hondurese

0

De vermoedelijke mensensmokkelaar die een dodelijk auto-ongeluk veroorzaakte waarbij hij samen met zeven anderen, waaronder twee Amerikanen, omkwam, is geïdentificeerd als een 17-jarige jongen uit Honduras, zeggen de autoriteiten.

Het Texas Department of Public Safety zei dat het ongeval woensdag plaatsvond toen de smokkelaar, die vijf illegale immigranten in zijn voertuig vervoerde, vluchtte uit het Zavala County Sheriff’s Office in Batesville, Texas, toen hij probeerde een 18-wieler in een auto te passeren. niet-doorgangszone.

Naar verluidt reed hij tegenliggers in en kwam in botsing met de SUV waarin twee Amerikanen uit Georgia zaten. Bij de botsing kwamen de Amerikanen uit Georgië, geïdentificeerd als Jose Lerma en Isbael Lerma, om het leven die naar Mexico reden. Daarbij kwamen ook de jongen en de illegale immigranten in het voertuig om het leven.

2 AMERIKANEN, 5 ILLEGALE MIGRANTEN GEDOOD NA MENSENsmokkelaarsauto raakt SUV

De nasleep van een auto-ongeluk waarbij een smokkelaarsvoertuig en een SUV betrokken waren. (Texas DPS)

De autoriteiten zeggen dat de smokkelaar uit Honduras kwam met een Hondurees paspoort en dat zijn familie op de hoogte is gesteld. Hij woonde in Houston, maar zijn immigratiestatus is nog steeds onduidelijk. De Homeland Security Investigations van Immigration and Customs Enforcement werken samen met het Hondurese consulaat om dit te onderzoeken.

Het incident vond plaats tijdens een aanhoudende crisis aan de zuidgrens, waarbij in boekjaar 2023 ruim 2,4 miljoen migranten werden ontmoet, een nieuw record. September brak ook het maandelijkse record voor ontmoetingen, met meer dan 269.000.

Grenssmokkelaar leidt politieagenten op achtervolging met een snelheid van 160 km/u, voordat hij door het hek crasht

Die crisis is gepaard gegaan met een aantal dodelijke incidenten aan de grens, evenals auto-achtervolgingen tussen autoriteiten en degenen die illegale immigranten naar de VS proberen te smokkelen.

In juni achtervolgden de autoriteiten een Houston-chauffeur wie smokkelde illegale migranten tijdens een snelle achtervolging waarbij de bestuurder snelheden van meer dan 160 km/uur haalde voordat hij tegen een hek botste.

De nasleep van een auto-ongeluk waarbij een smokkelaarsvoertuig en een SUV betrokken waren. (Texas DPS)

Customs and Border Protection (CBP), dat woensdag niet betrokken was bij de achtervolging, heeft zijn beleid met betrekking tot achtervolgingen dit jaar bijgewerkt, waarbij factoren worden uiteengezet waarmee rekening moet worden gehouden wanneer agenten beslissen of een auto moet worden achtervolgd en wanneer een achtervolging moet worden uitgevoerd. worden beëindigd.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Vorige week bevestigde minister van Binnenlandse Veiligheid, Alejandro Mayorkas, tegenover de wetgevers dat het er meer dan waren 600.000 uitjes – illegale migranten die de aanhouding ontweken maar via andere vormen van detectie werden opgemerkt – in het begrotingsjaar 2023.

Read original article here

Leave A Reply