De ontvanger van de Medal of Honor toont heldenmoed door anderen te helpen

0

NIEUWJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Wat de wereld nodig heeft zijn meer mensen zoals Gary Beikirch (uitgesproken als Bye-Kirk). Deze Veteranendag nodig ik iedereen uit om zijn naam uit te spreken als eerbetoon.

Beikirch, een elitemedicijn van het Groene Barettenleger die diende tijdens de meedogenloze belegering van Dak Seang op 1 april 1970, werd driemaal neergeschoten, tijdelijk verlamd en overleefde de belegering ternauwernood. Je zou denken dat hij het had opgegeven.

Maar wat hij deed terwijl hij in de modder lag, bijna vernietigd door de vijand – dat maakt zijn verhaal zo ongelooflijk.

SOLDATEN IN OPLEIDING ONTVANGEN MEER DAN $ 1 miljoen AAN COLLEGE-BEURZEN VAN HET Amerikaanse leger bij NFL-spel

Ik heb Beikirch uitgebreid geïnterviewd om zijn biografie voor 2020, ‘Blaze of Light’, te schrijven. In de twee jaar dat we hebben samengewerkt, ben ik hem gaan zien als een man met echte kracht, integriteit, onbaatzuchtigheid en veerkracht.

De Medal of Honor van de Groene Baret-dokter Gary Beikirch, de hoogste militaire onderscheiding van ons land die wordt toegekend voor daden van moed.

De Medal of Honor van de Groene Baret-dokter Gary Beikirch, de hoogste militaire onderscheiding van ons land, die wordt uitgereikt voor daden van moed. (Foto met dank aan Ben Bender)

Zijn verhaal begint zoals velen. Beikirch werd geboren op 29 augustus 1947 in Rochester, New York. Hij ging in augustus 1967 bij het leger, met de bedoeling mensen te helpen.

Dan wordt zijn verhaal verbazingwekkend: na de zware training van de speciale operatieprogramma’s van het leger te hebben doorstaan, werd hij een Groene Baret-medicus – de beste van de beste – en werd hij in juni 1969 naar Vietnam gestuurd. hoofdarts in het afgelegen dorp Dak Seang.

Daar woonde Beikirch tussen zo’n 2.700 Montagnard-soldaten en burgers uit de centrale hooglanden van Vietnam. Hij leidde inheemse medici op, behandelde ziekten, promootte gezondheids- en sanitaire technieken en bracht baby’s ter wereld. De Montagnards verwelkomden zijn aanwezigheid en benoemden hem tot erestamlid, een eerbetoon dat hij nog steeds waardeerde.

In de vroege ochtend van 1 april 1970 veroverden zo’n 10.000 vijandelijke soldaten Dak Seang tijdens een verrassingsaanval. Beikirch raakte tijdens het beleg driemaal ernstig gewond, werd in de ruggengraat en de maag geschoten en raakte vanaf zijn middel verlamd, omdat hij niet kon lopen.

Groene Baret-medicus Gary Beikirch, net uit de basisopleiding.

Groene Baret-medicus Gary Beikirch, net uit de basisopleiding. (Foto met dank aan de nalatenschap van Gary Beikirch)

Hoewel hij in zo’n slechte staat verkeerde en nog steeds belegerd werd, wist Beikirch dat hij nog steeds werk te doen had. Hij was de hoofdmedicus. Het was zijn taak om mensen te helpen overleven. Er waren onschuldige vrouwen en kinderen in het dorp die hij en zijn mede-Groene Baretten moesten verdedigen – en zij raakten ook gewond door de vijand. Om nog maar te zwijgen van zijn vrienden en medesoldaten.

Velen in de positie van Beikirch zouden hebben aangenomen dat hun strijd voorbij was. Maar Beikirch weigerde medische behandeling voor zichzelf. In plaats daarvan riep hij, terwijl hij in de modder op het slagveld lag, twee helpers aan zijn zijde en sprak hij twee woorden uit die voor altijd in de hoofden van vrijheidslievende mensen overal ter wereld moeten blijven klinken.

“Draag me.”

Draag mij, zodat ik mensen kan blijven helpen.

De cover van de biografie van de Groene Baret-dokter Gary Beikirch,

De cover van de biografie van Green Baret-dokter Gary Beikirch, “Blaze of Light.”

U kunt het zich voorstellen: hier is deze legermedicus – hevig bloedend, nauwelijks bij bewustzijn, verlamd vanaf zijn middel, kan niet lopen, nog steeds onder vuur – die over het slagveld wordt gesleept van gewonde naar gewonde persoon.

Zo bleef Beikirch hulp verlenen.

Beikirch stortte uiteindelijk in door bloedverlies. Hij werd tijdens een angstaanjagend vuurgevecht per helikopter in veiligheid gebracht.

Voor zijn moed en onzelfzuchtigheid tijdens de belegering van Dak Seang zou Beikirch de Medal of Honor ontvangen, de hoogste en meest prestigieuze militaire onderscheiding van het land.

Groene Baret-medicus Gary Beikirch ontving de Medal of Honor voor zijn dappere acties tijdens de belegering van Dak Seang.

Groene Baret-medicus Gary Beikirch ontving de Medal of Honor voor zijn dappere acties tijdens de belegering van Dak Seang. (Foto met dank aan Ben Bender)

Deze Veteranendag worden we er allemaal aan herinnerd om veteranen zoals Beikirch te eren, mensen die onbaatzuchtig hebben gediend in de strijdkrachten van ons land. In de wereld van vandaag, waar mondiale conflicten en bedreigingen voor de vrede voortduren, wordt de betekenis van deze dag alleen maar groter.

Onze veteranen getuigen van de waarden plicht, eer en onbaatzuchtigheid. Ze verdedigen de vrijheden en handhaven de mensenrechten. Wij worden uitgenodigd om de eigenschappen van adel die zij modelleren na te bootsen. Zelfs nadat Beikirch zwaar werd getroffen, gaf hij nooit op.

KLIK HIER VOOR MEER FOX NIEUWS ADVIES

Hoe zit het na de oorlog? Na een reeks langdurige ziekenhuisopnames kon Beikirch zijn onderlichaam weer gebruiken en leerde hij opnieuw lopen. Hij keerde terug naar de Verenigde Staten, met de bedoeling verdere studies te volgen en mensen te helpen.

Na verloop van tijd behaalde Beikirch een bachelordiploma in psychologie en sociologie aan de Universiteit van New Hampshire, en vervolgens een masterdiploma in onderwijsadvies aan de State University of New York (SUNY)-Brockport.

Hoewel hij in zo’n slechte staat verkeerde en nog steeds belegerd werd, wist Beikirch dat hij nog steeds werk te doen had. Hij was de hoofdmedicus. Het was zijn taak om mensen te helpen overleven. Er waren onschuldige vrouwen en kinderen in het dorp die hij en zijn mede-Groene Baretten moesten verdedigen – en zij raakten ook gewond door de vijand. Om nog maar te zwijgen van zijn vrienden en medesoldaten.

In zijn carrière als leraar en begeleidingsadviseur op een middelbare school was hij een favoriet van studenten en personeel die hem kenden als hun geliefde ‘Mr. B.’

Hij werd ook een gewijde predikant en diende vele jaren als raadgever in ziekenhuizen en gevangenissen bij het Veterans Outreach Center en als kapelaan van de Medal of Honor Society.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Gary Beikirch overleed in december 2021 aan alvleesklierkanker. Zijn geliefde vrouw Lolly en zijn familieleden stonden aan zijn zijde. Hij was 74.

Hij is een echte Amerikaanse held. Deze Veteranendag…ken jij zijn naam nog?

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN DOOR MARCUS BROTHERTON

Read original article here

Leave A Reply