Premier Modi groet de volgers van Hazrat Nizamuddin Aulia ter gelegenheid van de 720e jaarlijkse Urs-viering

0

PM Modi
Afbeeldingsbron: PTI Premier Narendra Modi.

Premier Narendra Modi groette maandag de volgelingen van Hazrat Nizamuddin Aulia ter gelegenheid van de 720e jaarlijkse Urs-viering. De premier deed zijn beste wensen en verklaarde dat India algemeen bekend staat om zijn diversiteit en sociaal-culturele eenheid.

“De levendigheid van verschillende sekten, gemeenschappen en tradities heeft de fundamenten van onze samenleving gevoed en gevoed. Dit buitengewone aspect van onze cultuur is verder versterkt door de bijdrage van Fakirs, Pirs en heiligen bij het bevorderen van de idealen van vrede, broederschap en mededogen ”, aldus premier Modi.

India TV - Hazrat Nizamuddin Aulia

Afbeeldingsbron: PMODe wensen van premier Modi aan de volgers van Hazrat Nizamuddin Aulia

Opmerkingen van premier Modi over de bijdrage van soefi-heiligen

Hij zei verder dat de bijdrage van soefi-heiligen niet alleen ligt in het versterken van ons sociale weefsel, maar ook in het verrijken van de literatuur en kunst van het land. Heiligen zoals Hazrat Nizamuddin Auliya vielen op door hun nobele boodschap aan de samenleving, voegde hij eraan toe.

Mahbub-e-Ilahi blijft zelfs vandaag de dag een speciale plaats innemen in de harten en geesten van de mensen. Zijn ideeën en idealen zijn een bron van inspiratie voor een groot aantal mensen, merkte de premier op.

‘Ik ben er zeker van dat zijn diepgaande boodschap een rol zal blijven spelen bij het opbouwen van een betere toekomst. Urs is een viering van het leven en de gedachten van Hazrat Nizamuddin Auliya. Mogen zijn idealen het pad voor de mensheid verlichten om een ​​medelevende natie en samenleving op te bouwen. Ik wens nogmaals mijn beste wensen uit voor het succes van de 720e Urs-viering”, voegde premier Modi eraan toe.

Over Urs

Hier moet worden vermeld dat Urs de sterfdag is van een soefi-heilige, die gewoonlijk wordt gehouden in de dargah van de heilige. In de meeste soefi-ordes zoals Naqshbandiyyah, Suhrawardiyya, Chishtiyya, Qadiriyya, enz. bestaat het concept van Urs en wordt het met enthousiasme gevierd. De toegewijden noemen hun heiligen liefhebbers van God. Urs-rituelen worden over het algemeen uitgevoerd door de bewaarders van het heiligdom of de bestaande Shaikh van de silsila. De viering van Urs varieert van Hamd tot Naat en omvat in veel gevallen het zingen van religieuze muziek zoals qawwali. De viering omvat ook voedselmonsters, een bazaar en verschillende soorten winkels.

LEES OOK: Sardar Patel zou ons zegenen voor de intrekking van Artikel 370 uit Kasjmir: PM Modi op ‘Nationale Eenheidsdag’

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply