PM Modi spreekt vandaag het hoogtepuntevenement ‘Meri Maati Mera Desh’ toe: weet alles over de campagne

0

Narendra Modi
Afbeeldingsbron: PTI Premier Narendra Modi.

‘Meri Maati Mera Desh’: Premier Narendra Modi zal deelnemen aan het hoogtepunt van de ‘Meri Maati Mera Desh’-campagne en dinsdag ‘Amrit Vatika’ en ‘Amrit Mahotsav Memorial’ inluiden op de geboortedag van Sardar Vallabhbhai Patel. Het evenement, dat wordt gehouden op het Kartavya Path in New Delhi, is een eerbetoon aan degenen die het hoogste offer voor het land hebben gebracht.

Volgens een officiële verklaring markeert het evenement ook de afsluiting van ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ en de lancering van het ‘Mera Yuva Bharat’ (MY Bharat) platform voor de jeugd van het land. Premier Modi zal ook duizenden mensen toespreken die de Amrit Kalash Yatras door het hele land hebben geleid.

Volgens een verklaring van PMO is de Meri Maati Mera Desh-campagne een eerbetoon aan de dapperen die het hoogste offer voor hun land hebben gebracht. De campagne omvatte een aantal landelijke evenementen en ceremonies gericht op het stimuleren van publieke participatie, zoals de bouw van gedenktekens en de aanvaarding van de vijf beloften die premier Modi aankondigde in zijn toespraak op Onafhankelijkheidsdag. Deze omvatten onder meer de ontwikkeling van “Amrit Vatika”, het planten van jonge boompjes van inheemse soorten en het houden van felicitatieceremonies ter ere van de vrijheidsstrijders en de families van overleden vrijheidsstrijders.

Ondertussen bracht premier Modi op zijn geboortedag ook een eerbetoon aan Sardar Vallabhbhai Patel. “Op de Jayanti van Sardar Patel herdenken we zijn ontembare geest, visionair staatsmanschap en de buitengewone toewijding waarmee hij het lot van onze natie vormgaf. Zijn inzet voor nationale integratie blijft ons leiden. We zijn voor altijd dank verschuldigd aan zijn diensten”, aldus de woordvoerder. De premier schreef op ‘X’.

Wat zei PMO over de campagne?

“De campagne werd een enorm succes, met meer dan 2,3 miljoen gedenktekens gebouwd in 36 staten/Union Territories; bijna 4 crore ‘Panch Pran’ belofte-selfies geüpload; 2 lakh plus ‘Veeron ka Vandan’-programma’s in het hele land; meer dan 2,36 crore inheemse jonge boompjes hebben geplant; en 2,63 lakh Amrit Vatikas gecreëerd”, aldus de verklaring.

De ‘Meri Maati Mera Desh’-campagne omvatte ook de Amrit Kalash Yatra, die bestond uit het verzamelen van grond en rijstkorrels uit meer dan zes lakh-dorpen en wijken in stedelijke gebieden die naar blokniveau werden gestuurd, waar de grond van alle dorpen in het blok werd gemengd. , en vervolgens naar de hoofdstad van de staat.De grond van het staatsniveau werd naar de nationale hoofdstad gestuurd. Alle staten en Union Territories vertegenwoordigd door hun respectievelijke blokken en stedelijke lokale lichamen zullen maandag, een dag vóór het programma, grond mengen in één gigantische ‘Amrit Kalash’, in de geest van ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’, aldus het rapport.

Over de campagne ‘Meri Maati Mera Desh’

In het kader van de campagne ‘Meri Maati Mera Desh’ zullen de urnen die uit het hele land worden meegebracht een groots welkom krijgen via culturele programma’s in Delhi. Er zal een grootschalig programma worden georganiseerd met als doel een inspirerende basis voor de toekomst te leggen door de ononderbroken erfenis van de moed van de onsterfelijke martelaren te consolideren.

Als eerbetoon aan de vrijheidsstrijders die hun leven gaven voor het land, werd op 9 augustus 2023 ‘Meri Maati Mera Desh’ een landelijke campagne gelanceerd. Deze campagne is het slotevenement van de ‘Azadi ka Amrit Mahotsav, ‘ die begon op 12 maart 2021 en getuige was van een brede publieke deelname (Jan Bhagidari) met meer dan 2 lakh-programma’s die in heel India werden georganiseerd.

(Met input van PTI)

LEES OOK: De politie van Delhi geeft verkeersadvies met het oog op ‘Meri Mati Mera Desh-Amrit Kalash Yatra’ | Bekijk hier de details

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply