McConnell dringt aan op meer hulp voor Oekraïne ondanks scepsis onder Amerikaanse kiezers: ‘Test voor de Verenigde Staten’

0

Terwijl het Huis en de Senaat op weg zijn naar een confrontatie over het combineren van de hulp aan Oekraïne en Israël in één aanvullend pakket, verdubbelt senator minderheidsleider Mitch McConnell, R-Ky., zijn steun aan Oekraïne.

“Dit is een moment voor snelle en beslissende actie om verder verlies aan mensenlevens te voorkomen”, zei McConnell maandag tijdens een sprekersreeks van het McConnell Center in Louisville, Kentucky. “En om ons te verzetten tegen de werkelijke gevolgen voor de tirannen die de bevolking van Oekraïne en Israël hebben geterroriseerd, heeft de Senaat op dit moment de kans om aanvullende hulp te bieden die ons zal helpen precies dat te doen.”

McConnell koppelde de aanval van Hamas op Israël aan de Russische invasie van Oekraïne die in februari 2022 begon en noemde het een ‘as van het kwaad’ die China, Rusland en Iran omvat.

“Dit is dus niet alleen een test voor Oekraïne”, zei McConnell. “Het is een test voor de Verenigde Staten en voor de vrije wereld en de weg naar meer veiligheid voor ons allemaal.”

Senator Mitch McConnell, R-Ky.

Senaatsminderheidsleider Mitch McConnell, R-Ky., spreekt tijdens een persconferentie na een bijeenkomst achter gesloten deuren met de Republikeinen van de Senaat in het Amerikaanse Capitool in Washington, DC, op 24 januari 2023. (Drew Angerer/Getty Images)

MCCONNELL NOEPT CHINA, RUSLAND, IRAN NIEUWE ‘AS VAN HET KWAAD’ WAAR ONS MOETEN AAN ZIJN: ‘DIT IS EEN NOODSITUATIE’

De vooraanstaande spreker Oksana Markarova, ambassadeur van Oekraïne in de VS, herhaalde McConnell en zei dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne een ‘existentiële oorlog’ is die voortdurende steun van de VS vereist.

“Blijf alstublieft nog een beetje langer bij ons, zodat we kunnen winnen en Oekraïne niet alleen dit kan winnen, maar ook een antwoord kan zijn op zoveel mondiale problemen”, zei Markarova.

De VS hebben al meer dan 100 miljard dollar naar Oekraïne gestuurd, en het scepticisme onder Amerikaanse kiezers en Republikeinse wetgevers neemt toe. Volgens een recente opiniepeiling van Fox News zijn kiezers nu eerder van mening dat de Amerikaanse steun aan Oekraïne een beperkt tijdsbestek moet hebben, in plaats van zo lang te moeten wachten voordat de steun de overhand krijgt.

Iets meer dan de helft, 51%, vindt dat er een tijdslimiet moet zijn, terwijl 45% vindt dat de VS het door oorlog verscheurde Oekraïne voor onbepaalde tijd moeten blijven steunen.

Dat is een ommekeer ten opzichte van februari, toen 46% een limiet wilde en 50% zei dat de steun zo lang moest duren als nodig is.

En de nieuw gekozen voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson, R-La., zal naar verwachting deze week een voorstel indienen dat alleen hulp aan Israël omvat. Hij zei zondag dat hij verder zou gaan met een hulppakket van 14,5 miljard dollar voor Israël als het Huis later deze week weer bijeenkomt.

Vorige week dienden Republikeinse senatoren Roger Marshall uit Kansas, Ted Cruz uit Texas, JD Vance uit Ohio en Mike Lee uit Utah een op zichzelf staand wetsvoorstel in om hulp naar Israël te leiden zonder deze te koppelen aan de hulp aan Oekraïne.

MCCONNELL DRINGT AAN VOOR STRAKERE GRENSBEVEILIGING IN HET BEGROTINGSVERZOEK VAN BIDEN, SAMEN MET STEUN VOOR ISRAËL, OEKRAÏNE

Oksana Markarova

Oksana Markarova, Oekraïense ambassadeur in de VS, en Paul Pelosi, de echtgenoot van afgevaardigde Nancy Pelosi, D-Californië, worden gezien terwijl Markarova wordt erkend tijdens de State of the Union-toespraak van president Biden in de House Chamber van het Amerikaanse Capitool in Washington , DC, op 7 februari 2023. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

JD VANCE circuleert een memo waarin wordt opgeroepen tot het splitsen van de hulp aan Israël en Oekraïne

Het voorstel komt nadat het Office of Management and Budget van de regering-Biden het Congres eerder deze maand een noodpakket voor een aanvullend financieringspakket had gestuurd van in totaal 106 miljard dollar om Oekraïne en Israël te helpen en de asielprocedure aan de zuidgrens te versnellen.

Het financieringsvoorstel omvat 61,4 miljard dollar voor Oekraïne, 14,3 miljard dollar voor Israël (waarvan 10,6 miljard dollar is toegewezen aan militaire hulp), 13,6 miljard dollar voor grensbescherming (inclusief maatregelen om de stroom fentanyl te bestrijden) en aanzienlijke investeringen in veiligheidshulp in de Indo-Pacifische regio, in totaal ongeveer $ 7,4 miljard. Daarnaast is er 9 miljard dollar gereserveerd voor humanitaire hulp in Oekraïne, Israël en Gaza.

Het Congres zal overeenstemming moeten bereiken over een pakket, waarbij de Republikeinen waarschijnlijk verschillende amendementen zullen voorstellen voordat het ter ondertekening naar het kantoor van Biden wordt teruggestuurd.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

President Biden en de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy

President Biden en first lady Jill Biden (rechts) verwelkomen de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy en zijn vrouw Olena Zelenska op de South Lawn van het Witte Huis in Washington, DC, op 21 september 2023. (AP-foto/Susan Walsh)

Victoria Balara van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply