Karwa Chauth 2023 door niklega chand? Controleer de maanopkomsttijd in de stad

0

Karwa Chauth 2023
Afbeeldingsbron: FREEPIK Karwa Chauth 2023 maanopkomsttijd

Karwa Chauth wordt door getrouwde vrouwen vooral in de gaten gehouden vanwege het welzijn en de levensduur van hun echtgenoten. Het festival valt op de vierde dag van de Kartik-maand in de hindoeïstische kalender, meestal in oktober of november. De dag begint vóór zonsopgang wanneer getrouwde vrouwen deelnemen aan een pre-fast maaltijd genaamd ‘Sargi’, die wordt bereid door hun schoonmoeder. Vervolgens vasten ze van zonsopgang tot zonsopgang, waarbij ze zich de hele dag onthouden van voedsel en water. Het vasten wordt pas verbroken als de maan zichtbaar is aan de avondhemel. Bekijk in dit artikel de tijd waarop de maan opkomt in de grote steden van India.

Karwa Chauth 2023 Citywise maanopkomsttijd

 • Poona – 20:56 uur
 • Kanpur – 20:08 uur
 • New Delhi – 20:15 uur
 • Noida – 20:14 uur
 • Gurugram – 20:16 uur
 • Agra – 20:16 uur
 • Lucknow 20.05 uur
 • Mumbai – 20:59 uur
 • Chennai – 20:43 uur
 • Calcutta – 19:46 uur
 • Bhopal – 20:29 uur
 • Aligarh – 20:13 uur
 • Himachal Pradesh – 20:07 uur
 • Panaji – 21:04 uur
 • Jaipur 20:26 uur
 • Hyderabad – 20:40 uur
 • Bhubaneshwar – 20:02 uur
 • Patna – 19:51 uur
 • Chandigarh – 20:10 uur

Karwa Chauth 2023: Shubh Muhurat

 • Shubh muhurat want de puja-ceremonie is van 05.36 uur tot 18.54 uur
 • Chaturthi tithi start op 31 oktober om 21.30 uur en eindigt op 1 november om 21.19 uur
 • Snelle tijd: Als je aan het vasten bent voor Karwa Chauth, begin dan om 6.33 uur en verbreek je vasten om 20.15 uur.
 • Maanopkomsttijd: De maan zal naar verwachting om 20.15 uur opkomen.

Karwa Chauth is niet alleen een religieus festival, maar een prachtige viering van de band tussen getrouwde stellen. Het symboliseert liefde, zorg en de blijvende toewijding die paren delen. De kleurrijke kledij, mehendi en het saamhorigheidsgevoel maken het voor veel Indiase stellen tot een bijzondere en hartverwarmende dag. Het is een dag die de essentie van liefde en opoffering samenvat, waardoor het een gekoesterde traditie is die jaar na jaar blijft bloeien.

Lees meer levensstijlnieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply