Iraanse bondgenoten voeren de aanvallen op Amerikaanse troepen in het buitenland op in het licht van de Amerikaanse steun aan Israël

0

Amerikaanse troepen die in het Midden-Oosten opereren, zijn de afgelopen weken geconfronteerd met een toename van het aantal aanvallen, een trend die zich zou kunnen voortzetten naarmate de VS de oorlogsinspanningen van Israël tegen Hamas steunen.

Amerikaanse troepen voerden vorige week luchtaanvallen uit op faciliteiten in Oost-Syrië als reactie op de aanhoudende aanvallen op Amerikaanse troepen door Iraanse bondgenoten in de afgelopen weken, waarbij een wapendepot en een munitieopslagplaats werden getroffen die vermoedelijk werd gebruikt door de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde en aangesloten groepen. Dat vertelde een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris aan Fox News’ hoofdcorrespondent voor de nationale veiligheid, Jennifer Griffin.

De aanvallen komen op het moment dat functionarissen van het Pentagon hebben gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van de Israëlische oorlog met Hamas, die tot een groter gevaar voor de Amerikaanse strijdkrachten zou leiden, waarbij een hoge defensiefunctionaris de verslaggevers vertelde dat zij “een vooruitzicht zien op een veel significantere escalatie tegen Amerikaanse troepen en personeel in de strijd tegen Hamas.” op korte termijn en, laten we er duidelijk over zijn, de weg leidt terug naar Iran”, aldus een rapport van Military.com.

De waarschuwing kwam toen Israël aan zijn tweede fase begon, waarin een aantal troepen Gaza binnentrokken als reactie op de aanval van de Hamas-terreurgroep op gemeenschappen in het zuiden van het land op 7 oktober, waarbij zo’n 1.400 Israëli’s werden gedood en honderden werden gegijzeld. Hoewel Amerikaanse troepen niet direct betrokken zijn bij het conflict, lopen strijdkrachten die terrorismebestrijdingsoperaties uitvoeren in Irak en Syrië een groter risico, vooral door aanvallen van door Iran gesteunde bondgenoten die de Amerikaanse steun aan Israël willen beïnvloeden.

Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten vielen 14 keer aan, waarbij 24 mensen gewond raakten in de afgelopen week: Pentagon

Amerikaanse soldaat in Syrië door een humvee

Amerikaanse troepen die in het Midden-Oosten opereren, zijn de afgelopen weken geconfronteerd met een toename van het aantal aanvallen, een trend die zich zou kunnen voortzetten naarmate de VS de oorlogsinspanningen van Israël tegen Hamas steunen. (Delil Souleiman / AFP via Getty Images / Bestand)

Robert Greenway, de directeur van het Center for National Defense bij de Heritage Foundation, vertelde Fox News Digital dat een “groot deel van die [were] richting de vliegbasis Al-Asad [in Iraq]onze grootste in de regio en een cruciaal onderdeel van onze activiteiten.”

Volgens het rapport van Military.com heeft de erkenning door het Pentagon van de kwestie de afgelopen weken een plotselinge wending genomen. Eerder deze maand, aldus het rapport, zei de topwoordvoerder van het Pentagon, Brig. Generaal Pat Ryder zei dat hij “geen specifieke informatie bijhield over de specifieke doelwitten van Amerikaanse burgers of Amerikaanse strijdkrachten of hun families.” Maar vorige week vertelde Ryder tijdens een persconferentie van het Pentagon aan verslaggevers dat er een groeiend aantal aanvallen heeft plaatsgevonden en dat “we, vanwege het feit dat ze door Iran worden gesteund, uiteindelijk Iran verantwoordelijk zullen houden.”

Israëlische APC's op weg nabij de grens met Libanon

Israëlische gepantserde personeelsvoertuigen verplaatsen zich op 15 oktober 2023 naar de grens met Libanon in Amiad, Israël. (Amir Levy / Getty Images)

DE TERREURBASIS VAN HAMAS IS VERBORGEN ONDER HET GROOTSTE ZIEKENHUIS VAN GAZA, BEWEERT ISRAËL

Andere hoge defensiefunctionarissen erkenden ook de toename van het aantal aanvallen in commentaren op Military.com, maar wat de reactie zal zijn is nog belangrijker, zei Greenway.

“We moeten op dezelfde manier reageren om te voorkomen dat dit doorgaat, anders zullen ze een keer geluk hebben en een of meerdere dodelijke slachtoffers veroorzaken”, zei hij.

Bill Roggio, hoofdredacteur van de Long War Journal bij de Foundation for Defense of Democracies, vertelde Fox News Digital dat de situatie het risico met zich meebrengt om verder te escaleren.

“Het risico van deze escalatie is aanzienlijk, het moet zeker op de radar van het ministerie van Defensie staan”, zei Roggio. “Ze hebben tienduizenden strijders per groep in hun gelederen, en als ze troepen willen verzamelen en proberen een basis te overrompelen, kunnen ze dat heel goed doen.”

HET Amerikaanse leger voert luchtaanvallen uit op faciliteiten in Syrië, geëxploiteerd door door Iran gesteunde strijdkrachten

Roggio zei dat veel Amerikaanse bases in Syrië lichtelijk worden bewaakt, en hoewel het moeilijk is om een ​​exact aantal troepen te bevestigen, wordt aangenomen dat het aantal Amerikaanse troepen rond de een paar honderd ligt. Ondertussen worden de bases in Irak grotendeels bewaakt door Iraakse strijdkrachten, die volgens Roggio ‘onbetrouwbaar’ zijn gebleken.

Hij voerde ook aan dat de tegenaanval van de VS op doelen zoals munitiedepots waarschijnlijk niet voldoende zou zijn om toekomstige aanvallen af ​​te schrikken. In plaats daarvan, zei Roggio, zouden de VS waarschijnlijk een paar duizend extra troepen naar het gebied moeten sturen om de onderbewaakte installaties te beschermen.

Greenway merkte op dat de aanhoudende aanvallen een impact zullen beginnen te krijgen op de terrorismebestrijdingsoperaties van de Amerikaanse strijdkrachten in de regio, met het argument dat het voor troepen moeilijk zal zijn om “offensieve operaties” uit te voeren terwijl ze zichzelf ook tegen aanvallen moeten verdedigen.

Amerikaanse soldaten marcheren in 2020 op pad in Syrië

Roggio zei dat veel Amerikaanse bases in Syrië lichtelijk worden bewaakt, en hoewel het moeilijk is om een ​​exact aantal troepen te bevestigen, wordt aangenomen dat het aantal Amerikaanse troepen rond de een paar honderd ligt. (Foto van het Amerikaanse leger / Spc. Jensen Guillory)

Het Pentagon heeft aangekondigd dat het meer luchtverdedigingsplatforms en de USS Dwight D. Eisenhower-aanvalsgroep voor vliegdekschepen naar de regio zal verplaatsen als reactie op de aanvallen, een actie die volgens Ryder “onze aanwezigheid vergroot en … een nieuw niveau van bescherming biedt”. capaciteit in de bredere regio van het Midden-Oosten.” Ondertussen zijn meer Amerikaanse troepen de regio binnengevallen en hebben nog eens ruim 2.000 troepen het bevel gekregen om zich klaar te maken voor inzet, iets waarvan defensiefunctionarissen zeiden dat het “van cruciaal belang zal zijn voor het versterken van de regionale afschrikkingsinspanningen, het beschermen van onze troepen en het assisteren bij de verdediging van Israël.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Roggio zei dat Iran meerdere doelen in de regio heeft en dat zijn bondgenoten zelfs naar de Israëlische grenzen met Libanon en Syrië kunnen worden verplaatst en extra problemen kunnen opleveren voor de Israëlische strijdkrachten terwijl ze hun offensief in Gaza voortzetten. Iraanse bondgenoten zouden ook de aanvallen op Amerikaanse troepen in het gebied kunnen voortzetten in een poging de Amerikaanse vastberadenheid en steun aan Israël in het aanhoudende conflict te ondermijnen.

Greenway zei dat dergelijke aanvallen waarschijnlijk zullen doorgaan, en voerde ook aan dat door Iran gesteunde bondgenoten de Amerikaanse troepen zullen blijven aanvallen in een poging de vastberadenheid voor de Amerikaanse steun aan Israël te verzachten.

“De bedoeling achter deze aanvallen is om druk uit te oefenen op de Verenigde Staten”, zei Greenway, eraan toevoegend dat dergelijke druk erop gericht is de VS vervolgens druk uit te laten oefenen op Israël om de vijandelijkheden te beëindigen. “Dit is hoe Iran werkt, via surrogaten en volmachten tegen de Verenigde Staten.”

Read original article here

Leave A Reply