Gynaecoloog aangeklaagd omdat hij 34 jaar geleden zijn sperma had gebruikt om een ​​patiënt zwanger te maken tijdens een vruchtbaarheidsprocedure

0

Een vrouw uit Idaho klaagt haar vruchtbaarheidsarts aan nadat ze erachter is gekomen dat hij de vader is van haar nu 34-jarige dochter, en beschuldigt hem ervan zijn eigen sperma te hebben gebruikt om haar te insemineren.

Sharon Hayes, 67, zocht in 1989 vruchtbaarheidszorg bij verloskundige en gynaecoloog Dr. David R. Claypool nadat zij en haar toenmalige echtgenoot hoorden dat ze niet in staat waren zwanger te worden, volgens een burgerlijke klacht die woensdag werd ingediend bij een Hooggerechtshof van de staat Washington.

Claypool, nu 81, zou haar $ 100 in rekening hebben gebracht voor elk van de verschillende kunstmatige inseminatiesessies, waarbij hij de vrouw vertelde dat het geld bedoeld was om de donoren te compenseren. Die kandidaten, zei hij, werden gekozen uit een verzameling op basis van genetische eigenschappen zoals de oog- en haarkleur die Hayes had geselecteerd.

DEZE WASHINGTON-VADER VERLOREN ZIJN ZOON AAN FENTANYL. BIJNA TWEE JAAR LATER VERLOREN HIJ NOG EEN

Sharon en Briana Hayes

Sharon Hayes, rechts, op de foto met Brianna Hayes en haar tweede dochter, klaagt voormalig gynaecoloog en vruchtbaarheidsarts David Claypool aan omdat hij haar zonder haar toestemming zou hebben geïnsemineerd in plaats van anonieme donoren te gebruiken. (Sharon Hayes)

“Claypool… vertelde aanklager Hayes dat hij donorgenetisch materiaal zou verkrijgen van anonieme donoren zoals universiteits- en/of medische studenten die fysiek leken op… Hayes’ echtgenoot destijds”, lees de aanklacht ingediend in Spokane County en beoordeeld door Fox News digitaal.

Hayes vertelde The Seattle Times dat ze zich op bepaalde punten “ongemakkelijk” voelde bij de dokter, maar haar gevoelens opzij schoof en hem gedurende een periode van zes maanden bleef bezoeken voor behandelingen.

Hayes had Claypool beschuldigd van fraude, het niet verkrijgen van toestemming in strijd met de staatswet op het gebied van medische wanpraktijken en in strijd met de consumentenbeschermingswet van Washington vanwege zijn ‘plan om contant geld te vragen voor zijn eigen sperma, terwijl hij beweerde dat het sperma van een donor was’.

Volgens de rechtszaak waren Claypools “fysieke kenmerken wezenlijk anders dan die van … Hayes ‘echtgenoot.”

Hayes vroeg niet alleen om schadevergoeding voor haar fysieke en emotionele verwondingen, maar ook voor het “verlies van liefde en gezelschap van haar dochters, het verlies van de emotionele steun van haar dochters en voor schade aan de ouder-kindrelatie.”

‘IK WIL MIJN HUIS TERUG’: HUISEIGENAAR IN WASHINGTON WOONT IN VAN TERWIJL DEADBEAT HUURDER HUIS OP AIRBNB LIJST

Sharon en Briana Hayes

Sharon Hayes, op de foto naast haar dochter Brianna, zei dat ze zich een ‘wetenschappelijk experiment’ voelde nadat thuis uit DNA-testen bleek dat haar dochters echte vader was. (Hayes-familie)

Vorig jaar vertelde Hayes’ dochter Brianna aan de Associated Press dat haar familie hoorde dat het donorproces niet bepaald anoniem was nadat ze een genetisch profiel had ontvangen van vooroudersdiensten 23andMe en MyHeritage.

Claypool was haar vader – en ze had minstens zestien halfbroers en zussen aan zijn kant die in de omgeving van Spokane woonden, vertelde ze aan de AP.

Het is niet meteen duidelijk of de moeders van Claypools’ andere vermeende kinderen juridische stappen ondernemen; Volgens de zaakkijker van de Spokane County Court heeft de arts sinds 1986 met negen andere rechtszaken te maken gehad, maar documenten uit zaken van vóór 2005 zijn niet online beschikbaar.

Brianna gebruikte de site om gezondheidsproblemen uit te leggen die ‘niet voortduren’ [her] moederskant van de familie”, waaronder een kinderziekte met leukemie die werd gediagnosticeerd toen ze vier jaar oud was.

Hayes kon destijds geen contactgegevens vinden voor Claypool om medische informatie over haar donor te verkrijgen, vertelde ze aan The Seattle Times.

Toen werd bij Brianna op de universiteit de diagnose Epstein-Barr-virus gesteld, wat maanden van vermoeidheid en koorts kan veroorzaken, en vertelde ze tegen de krant dat ze ‘bijna niet was afgestudeerd’. [she] was zo ziek.”

Brianna heeft op 34-jarige leeftijd vijf heupoperaties ondergaan, vertelde ze aan de krant, en er is een ernstige slaapstoornis vastgesteld die haar leven ernstig beïnvloedt.

“Ik probeerde te zien wat mijn aanleg is voor verdere problemen”, vertelde Brianna aan de outlet. “Wat zou er in mijn genetica kunnen zitten? Ik probeerde alleen maar geïnformeerd te worden.

Hoewel ze het leuk vond om haar halfbroers en zussen te ontmoeten, zei Brianna, heeft ze haar biologische vader nog niet ontmoet.

RECHTER ONTKENT IDAHO STUDENTENMOORD VERMOEDENDE AANKlacht BRYAN KOHBERGER ONTSLAGVERZOEK

Brianna Hayes en Darci Clark

Briana Hayes is afgebeeld naast Darci Clark, een van de minstens zestien halfbroers en zussen in de omgeving van Spokane, Washington. (Hayes-familie)

Claypool beoefent sinds 2005 geen geneeskunde meer, meldde The Seattle Times.

“Het is zeker een identiteitscrisis geweest”, vertelde Brianna aan de AP over de verontrustende ontdekking. “Dit is mijn hele leven voor mij verborgen gebleven. Ik voelde me getraumatiseerd voor mijn moeder, en het feit dat ik een product ben van zijn daden is onaangenaam.”

Op dezelfde manier, zegt Brianna, voelt haar moeder zich ‘een enorm schuldgevoel omdat ze haar [her daughter] in deze situatie.”

“Ik zei tegen haar: ‘Dit was jij helemaal niet – je hebt alle geschikte kanalen doorlopen om te doen wat je moest doen. Je was gewoon moeder en wilde een liefhebbende moeder zijn’, zei Brianna. ‘Ze is een plas vanochtend.’

Hayes vertelde de outlet dat ze ‘zich voelde als een wetenschappelijk experiment’ nadat haar dochter haar het schokkende nieuws had verteld.

Een vertegenwoordiger van de familie Hayes vertelde maandag aan Fox News Digital dat “de moeder en dochter enige vermoeidheid voelen door de activiteiten van vorige week”, en weigerde in verdere interviews te spreken.

Fox News Digital kon Claypool of zijn advocaat, Drew Dalton, op het moment van schrijven niet bereiken voor commentaar op de lopende rechtszaak. Claypool vertelde The Seattle Times dat hij geen kennis had van de aanstaande rechtszaak en Hayes niet kende.

“Ik weet dat mensen erg blij zijn, maar dit is het eerste dat ik in veertig jaar van iets hoor”, vertelde Claypool aan de outlet.

Nu er online DNA-diensten beschikbaar zijn gekomen, zijn ruim vijftig Amerikaanse vruchtbaarheidsartsen beschuldigd van ‘vruchtbaarheidsfraude’, zo blijkt uit een door ABC 7 aangehaalde studie. Een jury uit Colorado kende bijna 9 miljoen dollar toe aan drie families die om een ​​anonieme donor vroegen en hun doktersverklaring kregen. sperma.

De vruchtbaarheidsarts Donald Cline uit Indiana verwekte volgens de Netflix-documentaire ‘Our Father’ meer dan 90 kinderen bij zijn patiënten zonder hun medeweten. Cline zat een voorwaardelijke straf van een jaar uit wegens twee aanklachten wegens belemmering van de rechtsgang en verloor zijn medische vergunning.

Sharon Hayes, Darci Clark en Brianna Hayes

Hoewel haar nieuwe rijkdom aan halfbroers en zussen een onverwachte zegen is geweest, vertelde Brianna aan The Seattle Times, hebben de onthullingen haar en haar moeder aan het wankelen gebracht. (Hayes-familie)

Dr. Kara Rubinstein Deyerin vertelde The Seattle Times dat geassisteerde voortplanting grotendeels ongereguleerd is in de staat Washington en elders in het land – spermabanken zijn niet verplicht om donormateriaal te testen, en er zijn geen grenzen aan het aantal keren dat een donormonster kan worden gebruikt.

“Dit is een enorm probleem”, zei Deyerin tegen de outlet. “Het zal blijven groeien naarmate meer mensen geassisteerde voortplantingstechnieken gebruiken.”

Deyerin was vier jaar geleden medeoprichter van een non-profitorganisatie genaamd Right to Know, die aandringt op sterkere federale en staatswetgeving rond kunstmatige inseminatieprocessen.

Minstens elf staten hebben wetten uitgevaardigd rond gevallen waarin artsen hun eigen sperma gebruiken, aldus de krant. Maar in Washington is een wetsontwerp dat dit soort fraude door artsen strafbaar stelt en het als een klasse-C-misdrijf classificeert, de afgelopen vier jaar ter zitting gestorven.

Read original article here

Leave A Reply