Great Wall Motor-aandelen stijgen nadat het winstgroei boekt – 30 oktober 2023 om 01:02 uur EDT

0

Door Jiahui Huang

De aandelen van Great Wall Motor stegen maandagochtend nadat de Chinese autofabrikant een stijging van 42% in de nettowinst voor het derde kwartaal boekte.

Het aandeel steeg tijdens de vroege handel in Hong Kong met 7,8% naar HK$11,66, wat de winst dit jaar tot nu toe op 13% bracht.

De nettowinst van het in Hebei, China gevestigde bedrijf steeg tot CNY3,63 miljard voor het kwartaal, wat het toeschreef aan zijn verschuiving naar nieuwe energie en zogenaamde intelligente auto’s, evenals aan zijn expansie op overzeese markten.

De totale bedrijfsopbrengsten stegen met 33% naar CNY49,53 miljard, voornamelijk als gevolg van een stijging van de omzet en de omzet per eenheid, aldus het bedrijf vrijdag na sluiting van de markt in een winstpublicatie.

Ke Qu, een analist van CCB International Securities, zei dat de Tank-serie voertuigen van de autofabrikant heeft bijgedragen aan de robuuste kwartaalprestaties. De groeiende bijdragen van de exportmarkten van het bedrijf, vooral Rusland, hielpen ook, zei Qu.

Vooruitkijkend verwacht de analist dat, aangezien de Chinese EV-markt onder druk blijft staan, nicheproducten zoals het merk Great Wall Motor’s Tank de betere marges zullen hebben. Qu zei dat de “bottom-line-groei nog steeds afhankelijk zal zijn van de exportmarkt”, wat betekent dat deze “kan worden beïnvloed door seizoensfactoren op de overzeese markten en de onverwachte vooruitzichten voor een oorlog tussen Rusland en Oekraïne.”

De totale export van Great Wall Motor voor januari tot september steeg met 89% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder tot meer dan 211.000 voertuigen.

Schrijf naar Jiahui Huang op [email protected]

(EIND) Dow Jones Newswires

30-10-23 0101ET

Leave A Reply