Giants verhandelen Leonard Williams aan Seahawks na bruut verlies voor Jets: rapporten

0

Na een brutale nederlaag op zondag die hen naar 2-6 duwde, ruilden de New York Giants de Pro Bowl-verdedigingsuitrusting Leonard Williams uit aan de Seattle Seahawks, volgens meerdere rapporten.

Volgens rapporten krijgen de Giants in 2024 een keuze voor de tweede ronde en in 2025 een keuze voor de vijfde ronde van de Seahawks. New York zal Williams ook het grootste deel van de resterende $ 10 miljoen betalen die nog op zijn contract voor dit seizoen staat.

De Giants kwamen hoog aan het seizoen nadat ze zich niet alleen vorig jaar hadden gekwalificeerd voor het ‘postseason’, maar ook een wedstrijd hadden gewonnen om tot de laatste acht teams in de play-offs te behoren.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTBERICHT OP FOXNEWS.COM

De verdedigingsuitrusting van de New York Giants, Leonard Williams, schreeuwt

Leonard Williams van de New York Giants reageert na een ruwe passer call tegen de San Francisco 49ers tijdens het tweede kwart van de wedstrijd in Levi’s Stadium in Santa Clara, Californië, op 21 september 2023. (Ezra Shaw/Getty Images)

Maar hoewel er hoop was voor hoofdcoach Brian Daboll om zijn eerste seizoen bij Big Blue voort te zetten, staan ​​ze laatste in de NFC East na een teleurstellend verlies in de verlenging tegen de New York Jets op zondag.

Williams had na dit seizoen een aflopend contract en nu de Giants duidelijk laten zien dat ze nu verkopers zijn, was hij de eerste grote vis die werd weggeruild om wat financiële flexibiliteit te creëren. Williams zat in het laatste jaar van een driejarig pact ter waarde van $ 63 miljoen dat hij tekende toen Dave Gettleman algemeen manager van het team was, voordat Joe Schoen in 2022 aan boord kwam.

DANIEL JONES VAN GIANTS KRIJGT TERUGKEER VOOR RAIDERS MATCHUP ALS QUARTERBACK WOES MOUNT

De Seahawks krijgen ondertussen een ervaren tackle die hun snelle verdediging zeker zal helpen, wat al geweldig was om het jaar te beginnen. Ze staan ​​op de achtste plaats in de NFL met 96,9 yards toegestaan ​​per wedstrijd op die afdeling, waarbij spelers als Dre’Mont Jones en Jarren Reed goed presteren.

Na dit seizoen edge rusher Uchenna Nwosu te hebben verloren vanwege een borstblessure en gebrek aan diepte in de verdedigingslinie, is het heel logisch om een ​​zet te doen voor Williams terwijl hij op 5-2 bovenaan de NFC West zit.

Leonard Williams eieren op menigte

Leonard Williams van de New York Giants reageert tijdens de wedstrijd tegen de Buffalo Bills in het Highmark Stadium in Orchard Park, New York, op 15 oktober 2023. (Lauren Leigh Bacho/Getty Images)

Seattle-hoofdcoach Pete Carroll is zich ook terdege bewust van wat Williams op tafel brengt nadat de Seahawks in week 4 op pad waren tegen de Giants. De Seahawks kwamen weg met een overwinning in primetime en Carroll maakte na de wedstrijd een aantekening dat de Giants had een van de beste interne verdedigingslinies van alle teams waarmee ze in de eerste vier weken te maken hadden gehad.

Williams is ook niet nieuw op het gebied van transacties, aangezien de Giants tijdens het seizoen 2019 voor hem handelden vanuit de Jets. Hij bracht de afgelopen vier seizoenen door bij New York, maar zal nu naar het westen trekken om zich aan te sluiten bij een play-off-hongerige Seahawks-ploeg.

Williams, geboren in Bakersfield, Californië, heeft dit seizoen tot nu toe 21 gecombineerde tackles en 1,5 zakken op zijn naam staan, met één tackle wegens verlies en vijf quarterback-hits.

Gedurende zijn carrière heeft Williams 39,5 zakken, 470 tackles en 59 verliespartijen op zijn naam staan ​​in zijn 132 wedstrijden in het reguliere seizoen.

Leonard Williams kijkt naar het veld

Leonard Williams van de New York Giants warmt zich op voorafgaand aan de wedstrijd tegen de San Francisco 49ers in Levi’s Stadium in Santa Clara, Californië, op 21 september 2023. (Ezra Shaw/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Mogelijk zijn de Giants ook nog niet klaar met het verplaatsen van bepaalde activa vóór de deadline, met onder meer cornerback Adoree’ Jackson en brede ontvanger Parris Campbell als potentiële handelskandidaten. Hoewel Saquon Barkley slechts een contract voor één jaar heeft, hebben de Giants gezegd dat het niet de bedoeling is om hun ster running back te ruilen.

Read original article here

Leave A Reply