Frank Howard, senatorlegende en World Series-kampioen, overleden op 87-jarige leeftijd

0

Frank Howard, een World Series-kampioen, viervoudig All-Star- en tweevoudig homerun-kampioen, is op 87-jarige leeftijd overleden.

De Washington Nationals werden maandag door de familie van Howard op de hoogte gebracht van zijn overlijden. Een oorzaak werd niet bekendgemaakt.

“Frank Howard groeide op als honkbalfan in Washington DC en was mijn held”, zei Nationals-eigenaar Mark Lerner in een verklaring. “De torenhoge homeruns die hij op de tribunes van het RFK Stadion sloeg, gaven hem de bijnaam ‘Capital Punisher’, maar ik zal hem altijd herinneren als een vriendelijke en zachtaardige man. De hele familie Lerner wil graag onze gedachten en condoleances betuigen aan Frank’s familie in deze moeilijke tijd. De honkbalwereld heeft echt een reus verloren.”

KLIK HIER VOOR MEER SPORTBERICHT OP FOXNEWS.COM

Frank Howard glimlacht op het veld

Frank Howard van de Washington Senators poseert voor een foto rond de jaren zestig. (Sportnieuws via Getty Images)

Howard kreeg ook de bijnaam “Hondo”, een slugger die in totaal 382 homeruns in zijn carrière maakte, waarvan de eerste in 1958 kwam toen hij debuteerde voor de Los Angeles Dodgers.

Hij bracht zijn eerste zeven seizoenen door in de MLB bij de Dodgers, waar zijn 1,80 meter lange frame honkballen vernielde, wat leidde tot het winnen van de Rookie of the Year-prijs in 1960 toen hij 23 homeruns sloeg met een slaggemiddelde van .268 over 117 wedstrijden.

SMITHSONIAN TOONT ​​GETEKEND ANTHONY FAUCI NATIONALS MASKER: ‘INFECTIEZIEKTE SUPERSTER’

Maar Howard’s All-Star-jaren kwamen bij de Washington Senators, waar hij de prestigieuze wedstrijd bereikte van 1968-1971, waar hij in 1968 en 1970 de competitie leidde in homeruns met 44 dingers per seizoen.

Howard’s beste seizoen was in 1970, toen hij .283/.416/.546 sloeg met een voorsprong in homeruns, RBI (126) en vrije lopen (132). Hij zou dat jaar als vijfde eindigen bij de MVP-stemming.

Frank Howard glimlacht in Yankees-uniform

New York Yankees-coach Frank Howard lacht tijdens de introducties vóór de wedstrijd op de jaarlijkse Old Timers Day in het Yankee Stadium in New York op 11 juli 1992. (Steve Crandall/Getty Afbeeldingen)

“Frank was een legendarisch figuur in deze stad en een speler die DC-honkbalfans echt bewonderden”, zei Mike Rizzo, algemeen directeur van Nationals. “Ik had het grootste respect voor hem, zowel als honkbalspeler als als mens, en het was altijd een genoegen om hem in Nationals Park te zien. Hij was genereus met zijn tijd en was nooit bang om zijn kennis en wijsheid door te geven.”

Howard beëindigde zijn spelerscarrière bij de Detroit Tigers in 1973, maar honkbal zou nog een tijdje in zijn leven blijven.

“Hondo” leidde vervolgens de San Diego Padres in 1981 en de New York Mets in 1983, terwijl hij door de jaren heen ook coachte voor de Milwaukee Brewers, Seattle Mariners, New York Yankees en Tampa Bay Devils Rays.

Frank Howard kijkt naar het veld

Voormalig Washington Senators-speler Frank Howard zwaait naar de fans voordat hij de eerste worp weggooit voorafgaand aan de Washington Nationals die gastheer zijn van de St. Louis Cardinals in Game Four van de National League Division Series in Nationals Park in Washington, DC, op 11 oktober. 2012. (Patrick McDermott/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

De Nationals verwelkomden Howard in 2005 terug in DC om hem in hun Ring of Honor te plaatsen.

Read original article here

Leave A Reply