Engelsman beschuldigd van moord op gepensioneerde in 1978, uitgeleverd aan Duitsland

0

Een Britse man is uitgeleverd aan Duitsland en beschuldigd van moord vanwege de brute moord op een gepensioneerde in zijn huis in München, bijna 45 jaar geleden, zeiden Duitse functionarissen maandag.

Een aanklacht tegen de Brit, nu 70 jaar oud, werd ingediend bij de staatsrechtbank in München, zei aanklager Juliane Grotz. Hij werd eind maart in zijn thuisland gearresteerd en begin april uitgeleverd aan de Beierse stad, waar hij sindsdien in hechtenis zit.

Het 69-jarige slachtoffer werd voor het laatst gezien op 30 december 1978, in het gezelschap van een jongere man, vertelde politie-onderzoeker Stephan Beer aan verslaggevers. Op 2 januari 1979 werd zijn lichaam in zijn badkuip gevonden nadat hij niet had gereageerd op telefoontjes van familieleden.

Aruba overweegt nieuwe aanklachten wegens moord op Natalee Holloway na de verrassende bekentenis van de verdachte in de VS.

Uit autopsie bleek dat hij stierf na minstens tien slagen op het hoofd, blijkbaar met een bronzen stamper van 2,2 pond die ter plaatse werd gevonden. Er werden ook drie vingerafdrukken gevonden, die op dat moment aan niemand konden worden toegeschreven. Contant geld en zijn sleutels werden samen met een ring gestolen, die ongeveer een week later werd gevonden op een bouwplaats bij het centraal station van München.

De Duitse nationale vlag is te zien op een zonnige dag omringd door enkele wolken bij de kanselarij in Berlijn, Duitsland, 29 april 2016. REUTERS/Fabrizio Bensch - RTX2C625

De Duitse nationale vlag is te zien op een zonnige dag omringd door enkele wolken bij de kanselarij in Berlijn, Duitsland, 29 april 2016. (REUTERS/Fabrizio Bensch)

Onderzoekers konden destijds geen verdachte vinden, hoewel ze een beloning uitloofden en een identiteitsfoto van de metgezel van de man gaven.

NEBRASKA LEGER DIERENARTS GEZICHT TEGEN UITLEVERING NAAR DUITSLAND VOOR HET DODEN VAN MAîtresse IN 1978

In 2005 werd ter plaatse gevonden bewijsmateriaal onderzocht op DNA. In 2018 keken ambtenaren opnieuw naar hun dossiers en probeerden een match te vinden met de vingerafdrukken – aanvankelijk zonder succes. Maar in november 2021 werden ze geïnformeerd over een match met een persoon die in Engeland woonde. In januari vroegen Duitse aanklagers om een ​​arrestatiebevel.

Beer zei dat de verdachte geen commentaar heeft gegeven op de zaak tegen hem, maar tegen een officier vertelde toen hij naar Duitsland werd overgebracht dat hij in 1978 in München was geweest. Hij zei dat hij geen eerder strafblad in Duitsland heeft.

“De dossiers worden hier niet gesloten als we denken dat we nog veelbelovende onderzoeken hebben”, aldus Beer. “Dat was hier het geval.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Duitse functionarissen hebben noch het slachtoffer, noch de verdachte geïdentificeerd, in overeenstemming met de lokale privacyregels.

Read original article here

Leave A Reply