Een overweldigende meerderheid van de inwoners van New Jersey staat aan één kant van het Sen Menendez-schandaal: de opiniepeiling

0

Volgens een recente peiling heeft een meerderheid van de kiezers in New Jersey een ongunstig beeld van senator Bob Menendez, DN.J., en meer dan de helft wil dat hij ontslag neemt.

Menendez en zijn vrouw, Nadine, zijn onlangs door het ministerie van Justitie aangeklaagd wegens omkoping, waarvoor hij wordt beschuldigd van optreden als buitenlandse agent voor Egypte.

Een meerderheid van de bewoners, ongeveer 80%, was zeer of enigszins bekend met de aanklacht, terwijl 1 op de 5 weinig tot geen kennis had van de zaak.

Eenenzeventig procent van de kiezers wil dat hij aftreedt en slechts 8% steunt zijn voortzetting van zijn ambt. Zowel de Democraten als de Republikeinen, respectievelijk 78% en 79%, vinden dat hij moet aftreden, zo bleek uit de peiling.

DEMOCRAAT SEN BOB MENENDEZ BESCHULDIGD VAN OPTREDEN ALS BUITENLANDSE AGENT IN HET VERVANGEN VAN AANKlacht

Democratische Amerikaanse senator Bob Menendez

Democraat senator Bob Menendez uit New Jersey arriveert op 27 september 2023 bij het federale gerechtsgebouw in New York City. (AP-foto / Seth Wenig)

Bij de peiling, uitgevoerd door het Stockton Polling Institute van het William J. Hughes Center for Public Policy van 9 tot 18 oktober, waren 630 volwassen inwoners van New Jersey betrokken en werd gebruik gemaakt van een combinatie van sms-uitnodigingen en telefoontjes, waarbij 92% van de interviews werd afgenomen op mobiele telefoons en 8% op vaste lijnen.

De gegevens zijn gewogen op basis van gegevens uit 2021 van het US Census Bureau ACS voor New Jersey, waarbij variabelen als leeftijd, ras, opleidingsniveau en geslacht in aanmerking zijn genomen, en hadden een foutmarge van +/- 3,9 procentpunten.

MENENDEZ, NU VERWACHT VAN OPTREDEN ALS BUITENLANDSE AGENT, HEEFT EEN GESCHIEDENIS VAN HET BLOKKEREN VAN FARA-HERVORMINGSWETSEN

Fotografen zwermen Menendez-stel

Democraat senator Bob Menendez uit New Jersey en zijn vrouw Nadine arriveren op 27 september 2023 bij het federale gerechtsgebouw in New York City. (AP-foto / Jeenah Moon)

Menendez wordt geconfronteerd met een extra aanklacht wegens het optreden als buitenlands agent en het aanvaarden van honderdduizenden dollars aan steekpenningen ten gunste van de Egyptische regering via zijn ‘macht en invloed als senator’, volgens de vervangende aanklacht ingediend door een grote jury in Manhattan. maand.

Een vervangende aanklacht is een formeel document uitgegeven door een grand jury dat een eerdere aanklacht in een strafzaak vervangt en uitbreidt. Het wordt gebruikt wanneer er nieuw bewijsmateriaal of nieuwe aanklachten ontstaan ​​nadat een eerste aanklacht is ingediend. In een verklaring aan Fox News Digital na publicatie ontkende Menendez de nieuwe beschuldigingen en hield hij vol dat hij altijd “loyaal is geweest aan slechts één land: de Verenigde Staten van Amerika.”

Menendez werd samen met zijn vrouw en drie zakenlieden uit New Jersey – Wael Hana, Jose Uribe en Fred Daibes – op 23 september voor het eerst aangeklaagd in het kader van het federale omkopingsstelsel.

DEMOCRAAT SEN MENENDEZ’S VROUW RAADDE EN DODE VOETGANGER TIJDENS HET RIJDEN IN 2018: RAPPORTEN

Menendez houdt persconferentie na aanklacht

Senator Bob Menendez houdt een persconferentie waarin hij beschuldigingen van corruptie verwerpt en oproepen van mede-democraten om op 25 september 2023 af te treden uit het Congres. (Fatih Aktas / Anadolu Agentschap via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

“ Naast andere acties heeft MENENDEZ gevoelige informatie van de Amerikaanse regering verstrekt en andere stappen ondernomen die in het geheim de regering van Egypte hebben geholpen”, aldus de aanklacht.

“Het was een onderdeel en een voorwerp van de samenzwering dat ROBERT MENENDEZ, de beklaagde, en andere bekende en onbekende, die een overheidsfunctionaris waren, direct en indirect, op corrupte wijze zouden eisen, zoeken, ontvangen, accepteren en ermee instemmen te ontvangen en te ontvangen. iets van waarde accepteren voor zichzelf en voor een andere persoon en entiteit, in ruil voor beïnvloeding bij het uitvoeren van een officiële handeling en voor het feit dat hij ertoe wordt aangezet een handeling te verrichten en na te laten een handeling te verrichten die in strijd is met zijn officiële plicht”, luidt de aanklacht.

Read original article here

Leave A Reply