Destiny-ontwikkelaar Bungie is naar verluidt ontslagen

0

Destiny 2-ontwikkelaar Bungie is naar verluidt getroffen door ontslagen en wordt daarmee de laatste in een lange reeks videogamestudio’s die in 2023 zullen inkrimpen.

Jason Schreier van Bloomberg zei verder X/Twitter dat het personeel van de PlayStation Studios-ontwikkelaar vandaag, 30 oktober, op de hoogte werd gebracht van de ontslagen.

Het aantal mensen dat door de inkrimping wordt getroffen is onduidelijk, hoewel Pete Parsons, CEO van Bungie, vanochtend naar verluidt het personeel een e-mail heeft gestuurd om hen op de hoogte te stellen van een bijeenkomst waar hen meer zou worden verteld.

Hoewel ontslagen niet ongebruikelijk zijn in de videogamebranche, is 2023 bijzonder wreed gebleken voor ontwikkelaars, aangezien talloze studio’s zijn getroffen. Dreams-maker en collega PlayStation Studios-ontwikkelaar Media Molecule zag eerder in oktober het personeelsbestand met twintig afnemen, naast F1 Manager-studio Frontier Developments, die dezelfde week werd getroffen.

De Witcher en Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red heeft in 2023 ook verschillende ontslagen ondergaan toen de studio reorganiseerde voorafgaand aan een grote ontwikkelingsimpuls, waarbij het verlies van banen een deel van het team ertoe aanzette een vakbond voor Poolse game-ontwikkelaars op te richten.

Epic Games heeft onlangs ook 830 werknemers ontslageneen zet die Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic ernstig heeft getroffen, Telltale Games heeft naar verluidt de meeste werknemers ontslagenEn Wormenmaker Team17 zag ook diepe bezuinigingen.

Ryan Dinsdale is een freelance verslaggever van IGN. Hij praat de hele dag over The Witcher.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply