DeepVeer’s geestelijke gezondheidsopenbaring over Koffee With Karan: een les over mantelzorg

0

Deepika Padukone over geestelijke gezondheid
Afbeeldingsbron: INSTAGRAM DeepVeer’s geestelijke gezondheidsopenbaring over Koffee With Karan.

In de laatste aflevering van Koffee With Karan stonden het Bollywood-machtskoppel Deepika Padukone en Ranveer Singh met hun aanwezigheid op de bank. Naast de gebruikelijke openhartige gesprekken en geestige grapjes, vertelde DeepVeer (zoals ze in de volksmond bekend staan) ook over een onderwerp dat in de Indiase samenleving vaak als taboe wordt beschouwd: geestelijke gezondheid.

Deepika Padukone staat bekend om haar krachtige optredens op het scherm en haar verbluffende uiterlijk, maar wat veel mensen misschien niet weten is dat ze al jaren met depressies kampt. In de aflevering vertelde ze over haar reis met geestelijke gezondheid en hoe deze haar persoonlijke en professionele leven heeft beïnvloed. Ranveer Singh deelde ook zijn ervaringen met het omgaan met haar depressie en de zorg voor haar.

Terwijl ze spraken over hun worsteling met de geestelijke gezondheid, raakten hun eerlijkheid en kwetsbaarheid de harten van velen. Ze gaven ook enkele waardevolle inzichten voor zorgverleners die hun dierbaren ondersteunen tijdens hun reis met een psychische aandoening. Hier zijn 5 tips voor zorgverleners, gebaseerd op de onthulling over geestelijke gezondheid van DeepVeer op Koffee With Karan:

Begrijp dat psychische aandoeningen reëel zijn: De eerste stap op weg naar het ondersteunen van een dierbare met een psychische aandoening is erkennen dat het een reëel en serieus probleem is. Deepika benadrukte het feit dat mensen geestelijke gezondheidsproblemen vaak afdoen als ‘slechts een fase’ of ‘dat het allemaal in het hoofd zit’. Dit gebrek aan begrip en acceptatie kan het moeilijk maken voor iemand die met een psychische aandoening worstelt om hulp te zoeken. Als zorgverleners is het belangrijk om onszelf voor te lichten over verschillende soorten psychische aandoeningen en hun symptomen.

Wees geduldig en empathisch: Omgaan met iemand met een psychische aandoening kan een uitdaging zijn, maar het is van cruciaal belang om geduldig en empathisch tegenover hem of haar te zijn. Deepika vertelde hoe de niet-aflatende steun en het begrip van haar familie haar hielpen op haar reis naar herstel. Het is belangrijk om zonder oordeel naar uw dierbare te luisteren en hem of haar een veilige ruimte te bieden om zijn of haar gevoelens te uiten.

Moedig hen aan om professionele hulp te zoeken: DeepVeer benadrukte het belang van het zoeken naar professionele hulp bij het omgaan met psychische problemen. Het is essentieel om te begrijpen dat psychische aandoeningen, net als elke andere ziekte, ook de juiste behandeling en therapie vereisen. Als zorgverleners is het onze verantwoordelijkheid om onze dierbaren aan te moedigen en te ondersteunen bij het zoeken naar hulp van een gekwalificeerde professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Zorg voor uw eigen geestelijke gezondheid: Mantelzorg kan emotioneel en fysiek uitputtend zijn, vooral als het gaat om het ondersteunen van iemand met een psychische aandoening. Het is van cruciaal belang dat zorgverleners ook voor hun eigen geestelijke gezondheid zorgen. Deepika vertelde hoe haar moeder met meditatie en yoga begon om te gaan met de stress die gepaard ging met de zorg voor haar tijdens haar depressie. Vergeet niet om als zorgverlener prioriteit te geven aan uw eigen welzijn en indien nodig steun van anderen te zoeken.

Doorbreek het stigma: Een van de grootste obstakels bij het zoeken naar hulp voor psychische problemen is het stigma dat eraan kleeft. Het besluit van DeepVeer om zich open te stellen voor hun strijd op een populair platform als Koffee With Karan is een belangrijke stap in de richting van het doorbreken van dit stigma. Als zorgverleners kunnen we ook een rol spelen bij het doorbreken van dit stigma door openlijk over geestelijke gezondheid te praten en anderen aan te moedigen hulp te zoeken als dat nodig is.

Er is veel moed voor nodig om in het openbaar te spreken over je worsteling met de geestelijke gezondheid, vooral in een samenleving waar dit niet openlijk wordt besproken. De onthulling van Deepika en Ranveer over Koffee With Karan heeft belangrijke gesprekken over geestelijke gezondheid op gang gebracht en hoop gegeven aan velen die met soortgelijke problemen worstelen.

Lees meer levensstijlnieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply