De aurorawolken van Uranus wijzen op potentieel voor buitenaards leven, zeggen wetenschappers | Wetenschap | Nieuws

0

Een ijskoude aurora gevonden op Uranus zou volgens wetenschappers een teken kunnen zijn dat er buitenaardse wezens op de planeet bestaan.

Onderzoekers van de Universiteit van Leicester geloven dat dit het bewijs kan zijn dat de afgelegen planeet – ver verwijderd van de zonnestralen in ons zonnestelsel – leven kan ondersteunen, maar zeker niet het op koolstof gebaseerde leven dat je op planeet Aarde zou vinden.

De wetenschapper zei: “Dit artikel is het resultaat van 30 jaar poolonderzoek op Uranus, dat eindelijk de infrarode aurora heeft onthuld en een nieuw tijdperk van aurora-onderzoek op de planeet is begonnen.

“Onze resultaten zullen onze kennis van ijsreuzen-aurora’s vergroten en ons begrip van planetaire magnetische velden in ons zonnestelsel, op exoplaneten en zelfs op onze eigen planeet versterken.”

LEES MEER: Gepensioneerde slaat vriendin, 68, met toiletdeksel als ze het uit probeert te maken

Voorafgaand aan dit onderzoek was er niet veel aandacht besteed aan het leven op de meer afgelegen planeten in ons zonnestelsel.

In feite werd algemeen aangenomen (en aanvaard) dat hoe verder een planeet van de zon verwijderd was, hoe kleiner de kans was dat er leven zou bestaan.

Bovendien werd lang geloofd dat Uranus zo afgelegen lag dat er überhaupt geen leven mogelijk was.

Maar nu trekt deze studie deze lang gekoesterde overtuigingen in twijfel.

Maar het vermogen van Uranus om in leven te blijven is niet het enige dat aan het licht is gekomen door de studie van de Universiteit van Leicester.

Geomagnetische omkering, die plaatsvindt wanneer de Noord- en Zuidpool op aarde van polariteit wisselen, kan dankzij de ontdekkingen op Uran ook tot nieuwe inzichten leiden.

“We hebben niet veel studies over dit fenomeen en weten daarom niet welke effecten dit zal hebben op systemen die afhankelijk zijn van het magnetische veld van de aarde, zoals satellieten, communicatie en navigatie”, zei een wetenschapper.

“Dit proces vindt echter elke dag plaats op Uranus als gevolg van de unieke verkeerde uitlijning van de rotatie- en magnetische assen. Voortdurende studie van de aurora van Uranus zal gegevens opleveren over wat we kunnen verwachten als de aarde in de toekomst een poolomkering vertoont en wat dat zal betekenen voor haar magnetische veld. veld.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply