Cyprus zet zich schrap voor de toestroom van migranten te midden van het Israëlisch-Hamas-conflict

0

Cyprus verdubbelt de bestaande capaciteit van 1.153 personen van zijn belangrijkste opvangkamp voor migranten, terwijl het eiland zich voorbereidt op een mogelijk grote toestroom van mensen als de crisis in de buurlanden Israël en Gaza escaleert, zeiden de autoriteiten maandag.

Het opvangkamp van Pournara – aan de rand van de hoofdstad Nicosia – zal een toename van het personeel zien om de benodigde zorg aan nieuwkomers adequaat te kunnen bieden en de verwerking van asielaanvragen te bespoedigen, zei de Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken Constantinos Ioannou in een verklaring.

Natuurbeschermers beschuldigen CYPRUS VAN LOSSE HANDHAVING VAN ZANGVOGELSTROPERINGSWETTEN

De autoriteiten hebben verschillende locaties geëvalueerd waar migranten kunnen worden ondergebracht als de aankomsten de capaciteit van het centrum overschrijden en zouden de Europese Unie onmiddellijk vragen om meer personeel te sturen om te helpen bij het verwerken van asielaanvragen, aldus de verklaring.

Cypriotische vlag

De Cypriotische vlag wappert in Nicosia, Cyprus, zaterdag 1 oktober 2022. (Foto door Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images)

Alleen al op zaterdag arriveerden bijna 200 migranten in Cyprus aan boord van vier afzonderlijke boten, waarschijnlijk vertrekkend vanuit Libanon, dat 175 kilometer van de oostkust van het land ligt, zo meldde de staatsomroep CyBC.

Sinds de oorlog tussen Israël en de militante Palestijnse groepering Hamas uitbrak na de dodelijke aanval van laatstgenoemde op 7 oktober zijn er regelmatig botsingen opgelaaid tussen Israëlische strijdkrachten en gewapende groepen in Libanon.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Volgens de meest recente officiële statistieken zijn de aankomsten van migranten per boot in augustus en september meer dan verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Read original article here

Leave A Reply