Biden’s oorlog tegen olieboringen dreigt zijn eigen groene energiedoelstellingen de kop in te drukken: ‘Veel onzekerheid’

0

Het plan van de regering-Biden om een ​​historisch laag aantal offshore olie- en gasleaseverkopen vast te houden, kan indirect haar doelstellingen op het gebied van offshore windenergie in gevaar brengen, dankzij een belangrijke bepaling in de Inflation Reduction Act (IRA) van 2022.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (DOI) heeft vorige maand een door het Congres opgelegd vijfjarig offshore-olieleaseplan uitgevaardigd, dat slechts drie leaseverkopen van fossiele brandstoffen tot 2029 omvatte. De IRA, het klimaat- en belastingwetsvoorstel van de Democraten dat in augustus 2022 werd aangenomen, verbiedt echter de DOI verbiedt een huurovereenkomst voor de ontwikkeling van offshore windenergie af te geven, tenzij het agentschap ergens in de voorgaande twaalf maanden ten minste 60 miljoen hectare heeft aangeboden voor offshore olie- en gasleasing.

“Het is constructief een tijd van moratorium op de uitgifte van offshore-windenergieleases in die tussenjaren. Dat hebben we erkend zodra ze met het leaseprogramma naar buiten kwamen”, zegt Erik Milito, de voorzitter van de National Ocean Industries Association (NOIA). Fox News Digital in een interview. “We waren een beetje verrast dat ze niet jaarlijks olie- en gasleaseverkoop zouden doen, omdat jaarlijkse verkopen nodig zijn als ze ononderbroken windleaseverkoop in de offshore willen hebben.”

“Het is onnodig om te zeggen dat er veel onzekerheid bestaat met betrekking tot zowel de verkoop van offshore olie- en gasleases als de verkoop van offshore windleases in de komende vijf tot tien jaar”, vervolgde hij. “Als je gaten in de leaseverkoop hebt, heb je minder mogelijkheden voor bedrijven om projecten naar voren te brengen en offshore windenergie online te brengen, dus het is waarschijnlijker dat dit een schadelijk effect zal hebben op het behalen van haar doelstellingen door de overheid.”

OFFSHORE OLIE- EN GASVERGUNNINGEN KOPPELEN NAAR 2 DECENNIUM LAAG ONDER BIDEN

offshore booreiland Biden gesplitst

De regering-Biden bracht in september haar langverwachte olieleasevoorstel uit, waarin een recordaantal van drie offshore-leaseverkopen werd voorgesteld, in afwijking van eerdere plannen van de Democratische en Republikeinse regeringen. (Getty-afbeeldingen)

Vanwege de bepaling van de IRA die toekomstige leases van fossiele brandstoffen op zee koppelt aan toekomstige offshore wind-leaseovereenkomsten, creëert het vijfjarenplan van de DOI – dat drie leaseverkopen van fossiele brandstoffen in de Golf van Mexico in respectievelijk november 2025, november 2027 en november 2029 omvat – indirect drie periodes van één jaar in 2025, 2027 en 2029, waarin het de federale overheid verboden zou zijn windlease-verkopen te houden.

De drie eenjarige moratoria van de regering op de leasing van offshore windenergie zouden haar agressieve doelstelling van de inzet van 30 gigawatt aan offshore windenergie tegen 2030 kunnen verstoren, de meest ambitieuze doelstelling in zijn soort wereldwijd. Om dit doel te bereiken zal de DOI waarschijnlijk miljoenen extra hectares moeten leasen in Maine, New York, de centrale Atlantische Oceaan, de Golf van Mexico, de Carolinas, Californië en Oregon.

BIDEN ADMIN BIJLAAT DE OLIE- EN GAS-LEASES VAN ALASKA ABSOLUUT AF, ONDERSTEUND DOOR STAATSWETGEVERS, INHEEMSE AMERIKANEN

Er zijn momenteel slechts twee kleine offshore windparken operationeel, terwijl verschillende grootschalige projecten langs de oostkust zich in verschillende stadia van ontwikkeling en vergunningverlening bevinden. Zelfs als alle momenteel voorgestelde projecten in ontwikkeling in 2030 voltooid zouden zijn, zou de regering ver achterblijven bij haar doelstelling van 30 gigawatt.

En meerdere projecten in ontwikkeling worden geconfronteerd met stijgende kosten die tot toekomstige annuleringen zouden kunnen leiden. Eerder deze maand heeft de New York State Public Service Commission verzoeken afgewezen van een groep ontwikkelaars van offshore windenergie die vroegen om heronderhandeling van bestaande contracten te midden van de aanhoudende inflatiedruk, een beslissing die de projecten onuitvoerbaar zou kunnen maken.

President Biden wijst op een vergelijkingstabel voor de grootte van windturbines

President Biden wijst op een vergelijkingstabel voor de grootte van windturbines tijdens een bijeenkomst over het Federal-State Offshore Wind Implementation Partnership op 23 juni 2022. (Drew Angerer/Getty Images)

“In de IRA hebben we Binnenlandse Zaken verboden lease-overeenkomsten voor wind- en zonne-energie uit te geven, tenzij het ministerie ook aanzienlijke olie- en gaslease-omzet heeft, zowel on- als offshore”, zegt senator Joe Manchin, DW.Va., de voorzitter van de Senaat voor Energie en Energie. Dat zei het Comité voor Natuurlijke Hulpbronnen vorige week tijdens een hoorzitting. “Als gevolg hiervan werd Interior gedwongen om de verkoop van olie- en gasleases op te nemen in hun onlangs uitgebrachte leaseprogramma voor 2024 tot 2029.”

BIDEN ADMIN ONTHULT GROOT NIEUWE ACTIES DIE DE KOSTEN VOOR OLIE- EN GAS-LEASING VERHOGEN

“Voor alle duidelijkheid: het nieuwe vijfjarige leaseprogramma schiet ver achter bij wat we zouden moeten doen, omdat het slechts drie olie- en gasverkopen omvat. Dit is nauwelijks een kwart van wat de regering-Obama heeft goedgekeurd voor het laatste vijfjarige programma.” voegde Manchin eraan toe. ‘Maar het is duidelijk dat we zonder de IRA precies nul zouden hebben bereikt.’

Na de onthulling van het vijfjarige olie- en gasprogramma 2024-2029 in september pochte minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland dat dit “het kleinste aantal olie- en gasleaseverkopen in de geschiedenis vertegenwoordigt” en legde uit dat het “de groeiende offshore windindustrie zou ondersteunen”.

Senator Joe Manchin, DW.Va.

Senator Joe Manchin, DW.Va., voorzitter van de Senaatscommissie voor Energie en Natuurlijke Hulpbronnen, ondervraagt ​​minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland tijdens een hoorzitting op 2 mei 2023. (Kevin Dietsch/Getty Images)

Bovendien zei Milito van NOIA dat het vijfjarenplan het overkoepelende doel van de regering weerspiegelde om de binnenlandse olie- en gasproductie stop te zetten, ondanks de potentiële gevolgen ervan voor de ontwikkeling van groene energie.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

“Het is slechts één uit een lange reeks besluiten die de aanhoudende verklaringen van de regering en de president weerspiegelen dat zij de olie- en gasboringen willen beëindigen”, vertelde hij aan Fox News Digital. ‘Ze hadden de leasepauze op de eerste dag, en de president zei dat pas in augustus.

“Dus als ze het zeggen en het vervolgens onderschrijven, weerspiegelt het alleen maar de agenda van de regering om de binnenlandse energieproductie te beëindigen. Maar tegelijkertijd is het frustrerend omdat de vraag niet daalt – de energie moet ergens vandaan komen. .”

Het Witte Huis reageerde niet op het verzoek van Fox News Digital om commentaar.

Read original article here

Leave A Reply