BEKIJK: Jean-Pierre weigert anti-Israëlische demonstranten ‘extremisten’ te noemen, ondanks angst onder Joodse studenten

0

Perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, weigerde maandag anti-Israëlische demonstranten op universiteitscampussen in heel Amerika ‘extremisten’ te noemen, ondanks antisemitische retoriek, geweld en toenemende angst onder Joodse studenten.

De uitwisseling vond plaats tijdens de persconferentie van het Witte Huis, toen Peter Doocy van Fox News aan Jean-Pierre vroeg of president Biden die demonstranten als ‘extremisten’ zag.

“Wat ik kan zeggen is: waar we heel duidelijk over zijn geweest als het gaat om antisemitisme, daar is geen plaats voor. We moeten ervoor zorgen dat we ons er heel luid tegen uitspreken en daar heel duidelijk over zijn”, zegt Jean-Pierre. zei, eraan toevoegend dat Biden besloot zich in 2017 kandidaat te stellen voor het presidentschap als gevolg van de gewelddadige protestbotsing in Charlottesville, Virginia dat jaar.

WITTE HUIS VERGELIJKT ‘Huiveringwekkende’ stormende Russische luchthaven met anti-joodse pogroms uit de 19e en 20e eeuw

Perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre

Perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, spreekt tijdens de dagelijkse briefing in de Brady Briefing Room van het Witte Huis in Washington, DC, op 30 oktober 2023. (BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images)

‘Hij zag neonazi’s door de straten van Charlottesville marcheren met verachtelijke, antisemitische, louter haat. En hij was toen heel duidelijk, en dat is hij nu nog steeds. Hij heeft hier de afgelopen twee jaar actie tegen ondernomen. wees duidelijk: er is geen plaats, geen plaats voor dit soort verachtelijke – en dit soort retoriek’, zei ze.

Doocy zette Jean-Pierre onder druk en zei: ‘We horen jullie echter de hele tijd over extremisten praten. Het gaat meestal over MAGA-extremisten. Dus hoe zit het met deze demonstranten die Joodse studenten zich onveilig laten voelen op universiteitscampussen?’

“Ik ben heel, heel duidelijk geweest. We roepen elke vorm van haat aan, elke vorm van haat. Het is niet acceptabel. Het zou hier niet acceptabel moeten zijn. En we zullen dat blijven uitroepen”, zei ze, en weigerde opnieuw te zeggen of de demonstranten ‘extremisten’ waren.

‘SQUAD’-DEMOCRATEN STEMMEN TEGEN DE ‘BARBAARSE’ HAMAS-AANVAL OP ISRAËL

Palestijnse protesten op de universiteit

Campusleiders en Joodse stemmen luiden de noodklok over antisemitisme op Amerikaanse universiteiten na de terroristische aanval van Hamas op Israëlische burgers. Een rechtenprofessor aan de Cornell University roept de school op om het antisemitisme op de campus te evalueren na anti-Israëlische gebeurtenissen op meerdere universiteitscampussen in het hele land. (Foto door Pat Greenhouse/The Boston Globe via Getty Images/Photo by JOSEPH PREZIOSO/AFP via Getty Images)

“En laat me heel duidelijk zijn: dit is een president die die strijd is blijven voeren in zijn kantoor, in deze regering. Weet je, toen hij op zijn allereerste dag in functie het moslimverbod van Trump introk. Dat is iets wat deze president deed”, zei ze, en noemde andere acties die Biden volgens haar had ondernomen om antisemitisme, islamofobie en discriminatie te bestrijden.

Doocy vroeg vervolgens of Biden de protesten zag als jongeren die zich er gewoon mee bemoeiden of dat hij dacht dat de volgende generatie ‘gedoemd’ was, maar Jean-Pierre ontweek opnieuw.

‘Het punt is: er is geen plaats voor haat in Amerika’, zei ze.

BEKIJK: ILHAN OMAR GAAT IN EEN VLAG VAN Woede GERICHT OP BIDEN, DEMOCRAAT LEIDERSCHAP OVER STEUN VOOR ISRAËL

Studenten protesteren voor het Palestijnse volk

Een anti-Israël-bord met de zinsnede “van de rivier tot de zee Palestina zal vrij zijn” bij een protest aan de Tulane Universiteit. (Credit: Ryan Zamos)

‘Maar ik ben benieuwd wat hij ervan vindt?’ Doocy sprong erin.

‘Maar ik zeg je: er is geen plaats voor haat in Amerika. En we veroordelen elke antisemitische dreiging of incident in de krachtigste bewoordingen. En je hoorde me bovenaan zeggen: ik gaf een boodschap aan studenten die zich voelen – die zich momenteel bedreigd voelen. We houden deze bedreigingen nauwlettend in de gaten. We zijn er voor ze. Geen enkele student zou naar de les moeten kunnen gaan en in angst op de campus moeten leven”, reageerde Jean-Pierre.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Ze voegde eraan toe dat “gerapporteerde antisemitische incidenten” veroordeeld moesten worden.

Read original article here

Leave A Reply