Alaska kampt opnieuw met een achterstand in het aanvragen van voedselbonnen

0

Een staatsagentschap uit Alaska wordt geconfronteerd met een nieuwe achterstand bij het verwerken van aanvragen voor mensen die op zoek zijn naar voedselbonnenvoordelen, meer dan een jaar nadat het voor het eerst achterop raakte bij het hercertificeren van aanvragers.

De huidige achterstand aan nieuwe en terugkerende aanvragen bedraagt ​​in totaal ongeveer 6.000, meldde de Anchorage Daily News. Het werd gecreëerd nadat de middelen waren gericht op het wegwerken van een oudere achterstand in aanvragen van inwoners van Alaska die in sommige gevallen wel elf maanden wachtten op uitkeringen uit het federaal gefinancierde Supplemental Nutrition Assistance Program, zei Deb Etheridge, directeur van de Alaska Division of Public Assistance.

Etheridge zei dat functionarissen van de Amerikaanse Food and Nutrition Service haar bureau opdracht gaven prioriteit te geven aan de oudere aanvragen, zelfs als dat betekende dat nieuwere aanvragen vertraging zouden kunnen oplopen.

Anchorage sluit zich aan bij de strijd om het Hooggerechtshof ertoe te brengen het 9e circuitbesluit over daklozenkampen in de openbare ruimte ongedaan te maken

De staat heeft ook interviews en inkomensverificaties hervat waarvan werd afgezien als onderdeel van de federale noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid in verband met de pandemie.

Afbeelding van Alaska Fox News

Alaska kampt opnieuw met een aanzienlijke achterstand bij het indienen van aanvragen voor voedselbonnen. (Fox nieuws)

“We wisten dat dit alleen al waarschijnlijk voor wat extra vertragingen zou zorgen, omdat het extra werk is dat het team op zich moet nemen”, zegt Cara Durr, hoofd belangenbehartiging en openbaar beleid bij de Voedselbank van Alaska.

Hoewel Durr en Etheridge zeiden dat de huidige vertragingen niet zo lang zijn als die tijdens de oorspronkelijke achterstand, hebben ze nog steeds gevolgen voor de inwoners van Alaska.

DE BOARD OF EDUCATION VAN ALASKA STEMT VOOR HET VERBODEN VAN TRANSGENDERMEISJES OM DEEL TE NEMEN IN ATHLETISCHE TEAMS VOOR VROUWEN

“We hebben gehoord van mensen die twee tot drie maanden wachten, wat heel anders voelt dan iemand die zes tot acht maanden wacht. Het is allemaal niet geweldig, maar ik denk dat mensen met deze achterstand korter hebben gewacht”, zei Durr.

Vertragingen bij de afdeling openbare hulp kwamen eind vorig jaar voor het eerst aan het licht, toen nieuwsmedia meldden dat duizenden inwoners van Alaska maanden hadden gewacht op voedselbonnen of andere voordelen. Sindsdien heeft Etheridge het bureau overgenomen, is er een rechtszaak aangespannen vanwege de vertragingen en is de staat gewaarschuwd voor mogelijke boetes van de federale overheid.

De staat meldde in augustus – een jaar nadat de vertragingen voor het eerst waren begonnen – dat het de oorspronkelijke achterstand had weggewerkt. Ambtenaren hadden deze achterstand toegeschreven aan opeenvolgende gebeurtenissen, verergerd door personeels- en technologieproblemen binnen het staatsgezondheidsdepartement.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Etheridge zei dat de divisie er alles aan doet om een ​​grotere achterstand of langere vertragingen te voorkomen, inclusief het inhuren van meer geschikte technici. Maar het trainen ervan heeft tijd gekost en de vooruitgang is traag, zei ze.

Read original article here

Leave A Reply