Waarom heeft Google geen privacygerichte functies aan zijn zoekmachine toegevoegd? Senior Alphabet-manager legt uit

0

Google speelde met het idee om meer op privacy gerichte functies aan zijn zoekmachine toe te voegen die niet zouden volgen welke sites door zijn gebruikers worden bezocht, zo onthulde een hoge functionaris van Alphabet tijdens de antitrustzaak tegen het bedrijf.

Het was 2019 en technologiebedrijven als Google liepen op de achtergrond na de gevolgen van het Cambridge Analytica-schandaal, waaruit bleek dat de persoonlijke gegevens van ongeveer 87 miljoen Facebook-gebruikers in het geheim werden verzameld en gedolven voor kiezersinzichten, meldde Bloomberg.

Google Senior Vice President Prabhakar Raghavan onthulde tijdens zijn getuigenis tijdens het antitrustproces van Google dat de zoekgigant weigerde privacygerichte functies toe te voegen omdat een incognito Google de advertentie-inkomsten van het bedrijf zou kunnen schaden.

Raghavan werd door Joshua Hafenbrack, advocaat van het ministerie van Justitie, ondervraagd over de redenen van het bedrijf om het nieuwe voorstel af te wijzen. Hij vroeg de directeur van Google: ‘Een van de zorgen was dat als Google dat voorstel zou aannemen, gebruikers ervoor zouden kiezen en Google miljarden dollars aan inkomsten zou verliezen, toch?’

Raghavan antwoordde: “Dat was slechts een van de zorgen.” Hij voegde eraan toe dat de andere moeilijkheid was om gebruikers het verschil uit te leggen tussen incognito zoeken en incognitomodus in de Chrome-browser.

Wat waren de aanbevolen wijzigingen in Google Zoeken?

Het hoofd van Google Zoeken, Benedict Gomes, had gepleit voor het aanbrengen van een aantal wijzigingen in Google Zoeken als reactie op de op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo, waaronder het niet bijhouden van informatie over de zoekgeschiedenis en locatie van gebruikers.

In een e-mailuitwisseling noemde Gomes privacy een “gevoelige zoekplek” en een “belangrijk positioneringspunt dat een potentiële bedreiging vormt”.

Maar de suggesties van Gomes werden afgewezen door Raghavan, die destijds de zoekadvertentieactiviteiten van het bedrijf leidde.

Raghavan schreef in reactie op een e-mail: ‘Ik ben het ermee eens dat er iets is dat de moeite waard is om te onderzoeken in deze ruimte van privéonderzoek. Maar de werkende teams moeten VEEL zorgvuldiger werken voordat ze onze kostbare tijd verspillen. Ik wil bewijs zien dat er een reële impact is op Google-gebruikers, die aan deze factor kan worden toegeschreven.”

“Spannend nieuws! Mint is nu op WhatsApp-kanalen 🚀 Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van de laatste financiële inzichten!” Klik hier!

Bekijk al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 30 oktober 2023, 08:24 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply