Safran boekt een omzetstijging van 26% in het derde kwartaal en bevestigt de belangrijkste doelstellingen – 27 oktober 2023 om 01:00 uur EDT

0

PARIJS, 27 oktober (Reuters) – Het Franse Safran boekte vrijdag een 26% hogere onderliggende omzet in het derde kwartaal en herbevestigde de financiële doelstellingen voor het hele jaar.

De fabrikant van straalmotoren en uitrusting zei dat de kwartaalomzet met 20,1% – of 25,9% op vergelijkbare basis – steeg tot 5,825 miljard euro, vooral dankzij de inkomsten uit de kernaandrijving en ondersteund door renovatieprojecten bij de divisie Aircraft Interiors.

Safran produceert samen met GE LEAP-straalmotoren voor Boeing- en Airbus-jets met smalle romp via hun joint venture CFM International.

Safran volgde GE bij het terugschroeven van de procentuele groeiverwachting voor het hele jaar voor de levering van LEAP-motoren van ongeveer 50% naar 40-45%. Dit jaar zijn de leveringen van de brandstofbesparende motor tot nu toe met 45% gestegen tot 1.174 eenheden.

Het verhoogde zijn procentuele groeivoorspelling voor de verkoop op de civiele aftermarket van midden naar hoog in de twintig, naar de lage jaren dertig, nadat de alom bekeken prestatie-indicator in de eerste negen maanden met 38% in dollars was gegroeid.

De contrasterende ontwikkelingen komen doordat de toeleveringsketens druk uitoefenen op nieuwe leveringen, terwijl de stijgende vraag naar reizen de reparatie van de vloot stimuleert.

CEO Olivier Andries zei in een verklaring dat Safran’s prioriteit “blijft het opvoeren van de productie terwijl we nog steeds in een beperkte supply chain-omgeving opereren”. (Rapportage door Tim Hepherm, redactie door Tassilo Hummel)

Leave A Reply