Republikeinse senatoren eisen een verbeterd grensveiligheidsplan van Biden vanwege bedreigingen door ‘wereldwijde terroristische groeperingen’

0

EERST OP FOX: Republikeinen in de Senaat eisen dat de regering-Biden het Congres volgende week een plan laat zien om de nationale veiligheidsdreigingen aan de zuidgrens hard aan te pakken, nadat een recordaantal mensen op de terreurwachtlijst van de FBI vorige maand door grensfunctionarissen werd gearresteerd.

Een brief onder leiding van senator Todd Young, R-Ind., en ondertekend door nog tien GOP-senatoren, wees op de aanhoudende oorlog tussen Israël en terreurgroep Hamas in “het belang van waakzaamheid tegen mondiale terroristische groeperingen, zowel internationaal als in eigen land.”

In de boodschap, gericht aan president Biden zelf, werd gevraagd dat hij “de leden van het Congres een geheime briefing op hoog niveau zou geven” over zijn “plan en bedoelingen om de veiligheid van het vaderland te ondersteunen”. De senatoren vragen om de briefing uiterlijk op 8 november te laten plaatsvinden.

GRENSPATROUille STOPT RECORDAANTAL MENSEN OP TERROR WATCH LIST AAN ZUIDELIJKE GRENS

Eagles Pass Texas-migranten

Asielzoekers wachten op behandeling door agenten van de Amerikaanse grenspolitie nadat ze op 30 september 2023 de Rio Grande van Mexico naar de Verenigde Staten zijn overgestoken in Eagle Pass, Texas. (Foto door John Moore/Getty Images)

“Als president van de Verenigde Staten verwachten we dat u alle noodzakelijke stappen onderneemt om de bescherming van het thuisland te garanderen en dat u deze taak dienovereenkomstig prioriteert en financiert”, schreven de senatoren. “De aard van de buitenlandse uitdaging, gecombineerd met de kwetsbaarheden in eigen land – te beginnen aan onze zuidgrens – rechtvaardigen echter een proactieve en alomvattende beoordeling.”

In het bijzonder vragen ze Biden-functionarissen om uiteen te zetten welke veranderingen er eventueel zijn aangebracht bij de detectie van ‘bedreigingen voor het thuisland’, gezien de aanvallen van Hamas op Israël en ‘de mogelijkheid dat Hamas of andere regionale terroristische organisaties proberen het conflict uit te breiden’. en aanzetten tot verder geweld tegen de Verenigde Staten.”

HOGE AANTAL MIGREREN BREKEN MEERDERE RECORDS IN EEN NIEUWE BLAAG VOOR DE GRENSSTRATEGIE VAN BIDEN

De senatoren willen ook weten hoe proactief Biden-functionarissen zijn bij het verhogen van de veiligheid aan de zuidgrens.

Grensfunctionarissen arresteerden in september 18 mensen die op de terreurlijst van de FBI stonden, volgens eerder deze maand vrijgegeven cijfers, waardoor het begrotingsjaar 2023 een historisch hoogtepunt werd voor dergelijke ontmoetingen aan de zuidgrens.

Hamas-strijder in Israël

Deze afbeelding, gemaakt van ongedateerde bodycam-videobeelden gemaakt door een neergehaalde Hamas-militant en vrijgegeven door het Israëlische leger, toont een Hamas-militant die door een woonwijk loopt op een geheime locatie in het zuiden van Israël. (Israëlische strijdkrachten via AP)

Naast degenen die de grens oversteken, willen wetgevers ook een plan zien om “de mogelijkheid aan te pakken dat honderdduizenden individuen het land de afgelopen twee jaar onopgemerkt zijn binnengekomen”, wier dreigingsniveaus niet zijn beoordeeld.

Ze vroegen onder andere ook om het niveau van internationale samenwerking in kaart te brengen bij het hardhandig optreden tegen terreurorganisaties.

“De verwoestende aanval van Hamas, gecombineerd met zijn banden met entiteiten als de Iraanse regering en Hezbollah, onderstreept de noodzaak van een alomvattende beoordeling van zijn potentieel om doelen buiten de directe regio te bereiken”, schreven de senatoren.

HAWLEY DUWT MAYORKAS OP ONTMOETING VAN ‘BUITENLANDSE BUITENAARDSEN VAN SPECIALE BELANG’ NAAR ONS TEGEN TERRORANGANGEN

“Internationale terroristische organisaties erkennen waarschijnlijk dat hun effectiviteit wordt vergroot door het inspireren van individuen die zich al binnen onze grenzen bevinden, in plaats van deze te overtreden.”

Het komt nadat een memo van de Douane en Grenspolitie vorige week waarschuwde dat mensen “geïnspireerd door of reagerend op het huidige conflict tussen Israël en Hamas kunnen proberen naar of vanuit het vijandelijk gebied in het Midden-Oosten te reizen via een omweg over de zuidwestelijke grens. “

KLIK OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Daarnaast citeerde de brief Hamas-leiders die oproepen tot een ‘dag van woede’ over de hele wereld en waarschuwingen van FBI-directeur Chris Wray over het verhoogde risico van ‘eenzame actoren die zich misschien laten inspireren door recente gebeurtenissen om zelf geweld te plegen. “

“De gevolgen van tekortkomingen in de veiligheid kunnen catastrofaal zijn. We moeten proactief zijn en niet wachten tot er zich een tragedie voordoet voordat we beslissende actie ondernemen”, waarschuwde de brief. “Wij staan ​​klaar om alle maatregelen en initiatieven te ondersteunen die prioriteit geven aan de veiligheid en het welzijn van onze natie en haar burgers.”

Read original article here

Leave A Reply