Op de legerbasis waar Israël zijn doden identificeert: ‘Ze gingen van huis tot huis en verbrandden familie na familie’

0

Waarschuwing: dit artikel bevat grafische details die voor sommige lezers verontrustend kunnen zijn.

SHURA-LEGERBASIS, Israël – Drie weken na het dodelijke bloedbad van Hamas op meerdere Israëlische legerbases, burgergemeenschappen en een muziekfestival worstelt Israël nog steeds met het identificeren van zijn doden, niet alleen vanwege de omvang en reikwijdte van de verrassende, veelzijdige terroristische aanval, maar ook vanwege de pure brutaliteit van duizenden Palestijnse terroristen, zeggen degenen die zich inzetten om de doden te identificeren.

Op de Shura-legerbasis, aan de rand van de centraal gelegen Israëlische stad Ramle, bleven zich deze week dode lichamen en in stukken gehakte lichaamsdelen opstapelen, die nog steeds vanuit het zuiden van het land in koelwagens arriveerden.

Op de basis beschreven legerpersoneel en vrijwilligers, evenals religieuze autoriteiten die het delicate proces begeleidden, wreedheden die deden denken aan de Holocaust – beelden die niet vaak worden ingeroepen in een land waarvan de grondslagen voortkwamen uit de nazi-genocide tegen de Joden in de Tweede Wereldoorlog.

VIDEO’S VAN HAMAS-BRUTALITEIT TEGENOVER ISRAËLIS DIE griezelig doen denken aan ISIS-TACTIEK

Leger mortuarium

Een soldaat van de eenheid van het Militair Rabbinaat opent een container gevuld met lichamen die zijn gedood tijdens de Hamas-aanval op de Israëlische zuidgrens terwijl het proces van het identificeren van overleden personen doorgaat op de Shura-legerbasis op 24 oktober 2023 in Ramle, Israël. (Foto door Amir Levy/Getty Images)

“Tijdens een oorlog probeert elke partij overtuigend te argumenteren dat ze gelijk hebben, maar dit soort wreedheden hebben we sinds de dagen van de nazi’s niet meer gezien”, zei kolonel Rabbi Haim Weisberg, hoofd van de rabbijnse divisie van het leger, in een toespraak. interview.

“Ze gingen van huis tot huis en verbrandden familie na familie”, zei hij. “We zien nog steeds vrachtwagens arriveren gevuld met lijkzakken waarin hele gezinnen zitten – grootouders, moeders, vaders en zelfs kleine kinderen worden uit de vrachtwagens gehaald.”

“In normale tijden hebben de rabbijnen op deze basis te maken met dode soldaten, maar deze keer is het abnormaal”, zegt Weisberg van de basis, die slechts een van de vele betrokken is bij het identificatieproces.

“Hier hebben we honderden lichamen geïdentificeerd en er wachten er nog veel meer om onderzocht te worden”, zei hij.

Weisberg beschreef hoe sommige lichamen zo ernstig verbrand waren dat regelmatig DNA-onderzoek nutteloos was. In veel gevallen werden tandheelkundige forensische teams ingeschakeld die gedwongen werden de persoonlijke tandheelkundige gegevens van de slachtoffers op te sporen. In sommige extreme gevallen zijn zelfs deze methoden niet effectief geweest.

Naast de meer dan 1.400 mensen die bij de aanval zijn vermoord en nog eens 239 mensen waarvan nu door het Israëlische leger is bevestigd dat ze gevangen worden gehouden in de Palestijnse enclave, worden nog steeds nog eens 100 mensen vermist.

ISRAËL’S JACHT OP LEIDER VAN DE HAMAS-TERRORGROEP YAHYA SINWAR: ‘DODE MAN WALKING’

IDF rabbijn-eenheid

Soldaten van de militaire rabbinaateenheid openen een container gevuld met lichamen die zijn gedood tijdens de Hamas-aanval op de Israëlische zuidgrens terwijl het proces van het identificeren van overleden personen doorgaat op de Shura-legerbasis op 24 oktober 2023 in Ramle, Israël. (Foto door Amir Levy/Getty Images)

Sinds de aanval van 7 oktober zijn de speciale troepen van het IDF betrokken geweest bij plaatselijke invallen in de Gazastrook om dode lichamen en lichaamsdelen op te halen. Binnen de verwoeste gemeenschappen langs de grens met Gaza zijn forensische archeologen ingeschakeld om naar menselijke resten te zoeken. Eerder deze week werd in een brandveilige kamer een menselijke kaak gevonden.

Families, inclusief degenen die hadden gehoopt dat hun dierbaren nog in leven zouden zijn, zelfs als ze door Hamas werden gegijzeld, worden voortdurend geïnformeerd dat hun familieleden zich feitelijk onder de doden bevinden.

Hamas-terreuraanval

Vrienden en familieleden wonen de begrafenis bij van Shiraz Tamam, die door Hamas werd vermoord tijdens de terroristische aanval op feestvierders op het Nova-muziekfestival, op de begraafplaats van Holon op 17 oktober 2023 in Holon, Israël. (Leon Neal/Getty Images)

Tijdens zijn toespraak op Shura beschreef Weisberg in grafische details hoe een zwaar verkoold lichaam twee slachtoffers bleek te zijn: een moeder en een baby die in een diepe omhelzing met elkaar waren verbonden. Een ander slachtoffer, zei hij, was een zwangere vrouw, haar maag opengesneden, haar foetus eruit getrokken en onthoofd. De navelstreng zat er nog aan.

“Als je aan het kwaad denkt, besef je dat het onbegrijpelijk is als je ziet wat deze terreurorganisatie heeft gedaan”, zei de rabbijn.

Israëliërs vermoord door Hamas

Een foto genomen op 11 oktober 2023 toont bedekte lichamen in kibboets Beeri nabij de grens met Gaza, de plaats van infiltratie door Hamas-terroristen dit weekend. (MENAHEM KAHANA/AFP via Getty Images)

ISRAËLISCHE OVERLEVENDEN VAN DE TERRORAANVAL VAN HAMAS VERHEUGEN AANSCHRIJVENDE BRUTALITEIT, HEROÏSME

Het gruwelijke werk bij Shura vindt plaats in een grote witte tent omringd door rijen koelcontainers. In elke stoffige doos zitten tientallen zorgvuldig ingepakte lichamen en kleinere zakken met daarin baby’s en kleine kinderen of lichaamsdelen. De geur is overweldigend.

Naast het legerpersoneel en de religieuze figuren ter plaatse is er ook een team van vrouwelijke vrijwilligers belast met het schoonmaken van de lichamen van vermoorde vrouwen. De groep maakt deel uit van een unieke militaire reserve die meer dan tien jaar geleden is opgericht om vrouwelijke gevechtssoldaten op te vangen die mogelijk tijdens de actie omkomen.

“Ze wilden vrouwen hebben die de begrafenis en de identificatieprocedure konden afhandelen, zodat deze niet op jonge mannelijke soldaten zou vallen en om de privacy van jonge vrouwen te beschermen”, zegt Shari, een van de vrijwilligers die niet bij de begrafenis aanwezig kon zijn. genoemd vanwege militaire richtlijnen.

Shari zei dat de groep speciaal door het leger was getraind voor een massaslachtofferevenement, maar pas op 7 oktober werden ze opgeroepen voor dienst. Sindsdien, zo zei ze, heeft de eenheid de klok rond gewerkt.

Begrafenisdienst voor Israëlische soldaat Ili Bar Sade in Tel Aviv, Israël.

Israëli’s rouwen om Ili Bar Sade, een soldaat die werd gedood bij een aanval door Hamas-terroristen, tijdens zijn begrafenis in Tel Aviv, Israël, 9 oktober 2023. (REUTERS/Hadas Parush)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

“Ik heb dingen gezien die niemand ooit zou moeten zien”, zei Shari, terwijl ze beschreef hoeveel van de dode vrouwen arriveerden terwijl ze nog steeds hun pyjama droegen, hun hoofd eraf geblazen en sommige met granaten in de val.

“We hebben bewijs gezien van verkrachting”, aldus Shari. “Bekken waren gebroken, en er is waarschijnlijk veel voor nodig om een ​​bekken te breken… en dit kwam ook voor bij grootmoeders tot aan kleine kinderen toe. Dit zijn dingen die we met onze eigen ogen hebben gezien.”

Read original article here

Leave A Reply