‘Niet zo gemotiveerd om te verbeteren…’: Sundar Pichai neemt uithaal naar Microsoft tijdens een Amerikaans antitrustproces

0

Google’s chief executive officer (CEO) Sundar Pichai nam uithaal naar rivaal Microsoft, terwijl hij op 30 oktober voor een rechtbank verscheen in een antitrusthoorpanel in Washington.

Pichai zei dat Chrome, de webbrowser van Google die het segment domineert, door het bedrijf werd gelanceerd in een tijd waarin de browsermarkt was gestagneerd.

Microsoft’s Internet Explorer werd vóór de lancering van Chrome in 2008 beschouwd als de beste webbrowser.

“De browsermarkt was destijds een beetje gestagneerd”, citeerde Reuters Pichai. “Zij (Microsoft) waren niet zo gemotiveerd om de browser te verbeteren”, voegde de topfunctionaris van Google eraan toe, waarbij hij verder opmerkte dat de lancering van Chrome te midden van deze situatie periode was een “behoorlijk dramatische verbetering”.

Pichai verscheen voor het antitrustpanel in een zaak waarin de Federal Trade Commission (FTC) van de Verenigde Staten Google ervan beschuldigde de normen te schenden om zijn dominantie op de markt voor onlinezoekmachines en het daaraan gerelateerde online advertentiesegment te behouden. Als Google schuldig wordt bevonden, zou het bedrijf waarschijnlijk gedwongen zijn een aantal van zijn bedrijfspraktijken te veranderen.

Pichai, die als getuige is opgeroepen voor Google, zal tijdens de hoorzitting waarschijnlijk worden ondervraagd over de investeringen die het bedrijf heeft gedaan om koploper te blijven in het zoekmachinesegment. Er wordt ook verwacht dat hij zal worden gevraagd naar de maatregelen die het bedrijf heeft genomen om aan de top te blijven, in een tijd waarin de online zoekfuncties veranderingen ondergaan als gevolg van de introductie van hi-tech smartphones en innovatie in zoekadvertenties, aldus het Reuters-rapport. .

Google, dat tot nu toe de beschuldigingen van overtreding van de wet heeft afgewezen, heeft volgehouden dat het zwaar heeft geïnvesteerd om zijn marktaandeel in het zoekmachinesegment en de advertentieactiviteiten te behouden. De overeenkomsten voor het delen van inkomsten met de betrokken belanghebbenden zijn legaal, zo wordt verder betoogd.

“Spannend nieuws! Mint is nu op WhatsApp-kanalen 🚀 Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van de laatste financiële inzichten!” Klik hier!

Bekijk al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 30 oktober 2023, 21:35 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply