Met nog 11 weken tot de caucuses in Iowa, rondt Trump het veld af in de nominatiestaat voor de GOP-nominatie voor 2024

0

Voormalig president Trump behoudt een indrukwekkende voorsprong op zijn rivalen in het Witte Huis in een nieuwe peiling in de staat die het startschot geeft voor de Republikeinse presidentiële nominatiekalender voor 2024.

De voormalige president, die zijn derde achtereenvolgende verkiezing in het Witte Huis maakt, staat op 43% van de waarschijnlijke caucusbezoekers in Iowa, volgens een NBC News/Des Moines Register/Mediacom-enquête die maandag is vrijgegeven.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, en voormalig VN-ambassadeur en voormalig gouverneur van South Carolina, Nikki Haley, staan ​​elk op 16% in de peiling, die van 22 tot 26 oktober werd gehouden. Senator Tim Scott uit South Carolina kreeg 7% steun, terwijl geen enkele andere kandidaat boven de 4% kwam.

De publicatie van de peiling heeft nog elf weken te gaan tot de caucuses van 15 januari.

WELKE REPUBLIKEINSE PRESIDENTIËLE KANDIDAAT ZAL PENCE VOLGEN OM UIT DE RACE TE STAPPEN?

De caucuses in Iowa vormen het startschot voor de verkiezingskalender voor de presidentsverkiezingen

De Iowa Caucuses worden op 15 januari 2020 tentoongesteld in het State Historical Museum of Iowa. (Fox nieuws)

De voorsprong van Trump is met 27 punten vier punten gestegen ten opzichte van augustus, blijkt uit het onderzoek van de ervaren opiniepeiler J. Ann Selzer uit Iowa.

Uit het onderzoek blijkt ook dat Trump-aanhangers enthousiaster en betrokkener zijn bij hun kandidaat dan degenen die DeSantis of Haley steunen.

WAT DE MEEST RECENTE NATIONALE POLL VAN FOX NEWS TOONT ​​IN DE GOP RACE 2024

Trump schreef eerder dit jaar geschiedenis toen hij de eerste huidige of voormalige president werd die in een strafzaak werd aangeklaagd. Hij wordt nu geconfronteerd met vier processen, waaronder twee wegens beschuldigingen dat hij zijn verkiezingsverlies tegen president Biden in 2020 ongedaan wilde maken.

Voormalig president Trump danst op het podium tijdens een commit to caucus-bijeenkomst op zondag 29 oktober 2023 in Sioux City, Iowa. (AP-foto/Charlie Neibergal)

De reeks aanklachten tegen Trump lijkt zijn steun onder de Republikeinse kiezers echter alleen maar te hebben vergroot. De voormalige president heeft volgens de laatste enquêtes in de andere cruciale staten New Hampshire en South Carolina een grote voorsprong van twee cijfers op zijn nominatierivalen, en hij heeft zelfs nog grotere dominante voorsprong in de nationale peilingen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

De peiling in Iowa werd gehouden voordat voormalig vice-president Mike Pence zaterdag zijn Republikeinse Witte Huis-campagne opschortte en zich terugtrok uit de race van 2024. De 2% steun die hij in de peiling in Iowa kreeg, werd opnieuw toegewezen aan de tweede keuze van de respondenten.

Mike Pence schort zijn presidentiële campagne op

Voormalig vice-president Mike Pence arriveert om te spreken op een jaarlijkse leiderschapsbijeenkomst van de Republikeinse Joodse Coalitie, zaterdag 28 oktober 2023, in Las Vegas. Pence laat zijn bod op de Republikeinse presidentiële nominatie vallen en beëindigt daarmee zijn campagne voor het Witte Huis. (AP-foto/John Locher)

Meer dan de helft van de ondervraagden – 54% – zei dat ze van gedachten konden veranderen over wie ze steunen, terwijl 41% zei dat ze een besluit hadden genomen.

Meer dan zes op de tien Trump-aanhangers zeiden echter dat ze een besluit hadden genomen. Die zekerheid daalde aanzienlijk voor de donateurs van DeSantis en Haley.

Ontvang de laatste updates van het campagnetraject van 2024, exclusieve interviews en meer op onze Fox News Digital verkiezingshub.]

Read original article here

Leave A Reply