Kerala ontploffing: CM Vijayan dringt er bij mensen op aan controverses te vermijden en ze met terughoudendheid en eenheid onder ogen te zien

0

Kerala ontploffing
Afbeeldingsbron: X Kerala-hoofdminister Pinarayi Vijayan nam contact op met degenen die behandeld werden op de medische universiteit

Kerala ontploffing: Kerala-hoofdminister Pinarayi Vijayan zei maandag dat het onderzoek naar de meerdere ontploffingen op een religieuze bijeenkomst efficiënt vordert en drong er bij de mensen op aan de controverses in verband met de ontploffingen te vermijden en deze met terughoudendheid en eenheid onder ogen te zien.

De eerste minister zei dit na een bezoek aan het Zamra International Convention & Exhibition Centre in Kalamassery en een ontmoeting met de families van de slachtoffers die bij het tragische incident omkwamen. Hij controleerde ook degenen die een behandeling kregen op de medische universiteit en zorgde ervoor dat ze de nodige zorg kregen.

CM Vijayan bezoekt explosielocatie

“Vandaag het Zamra International Convention & Exhibition Centre in Kalamassery bezocht om de situatie na de ontploffing van zondag te beoordelen. Ontmoeting met de rouwende familieleden van Kumari en Leona Paulus. zorg. Het onderzoek verloopt efficiënt. Laten we dit met terughoudendheid en eenheid onder ogen zien, en onnodige controverses vermijden”, zei hij op X.

Hij zei verder: “Artsen zijn hoopvol. Ziekenhuizen werken met zoveel toewijding. In verband met het onderzoek is naar buiten gekomen wat er met Martin (man die zich overgaf aan de politie) is gebeurd. De DGP houdt toezicht op het onderzoek. op een goede manier. Alle partijbijeenkomsten kregen een goede respons. De media hebben hier goed mee omgegaan. Kerala kon op zichzelf staan ​​bij de aanpak van het incident.’

CM Vijayan zei dat hij de zaak zou onderzoeken, verwijzend naar de virtuele toespraak van de Hamas-leider tijdens een evenement in Kerala door een islamitische groepering.

Kerala ontploffing

De ontploffingen vonden zondag plaats in een congrescentrum in Kalamassery bij Kochi, waar zondag een gebedsbijeenkomst plaatsvond van de Jehova’s Getuigen, een christelijke religieuze groepering die in de 19e eeuw in de VS ontstond. Het dodental als gevolg van de explosies op een christelijke religieuze bijeenkomst in de buurt van deze havenstad is volgens een officiële verklaring opgelopen tot drie. Aanvankelijk was bij de ontploffingen één vrouw om het leven gekomen en raakten zestig mensen gewond, van wie zes ernstig. Vervolgens bezweek een van de zes ernstig gewonden, een 53-jarige vrouw, aan haar verwondingen. Maandagochtend was het dodental opgelopen tot drie, met de dood van een 12-jarig meisje dat bij het incident 95 procent brandwonden had opgelopen.

Onderzoeksinstanties die verdacht worden van de betrokkenheid van een terroristische organisatie bij de dodelijke explosies die de staat deden schudden.

Ondertussen had een man, geïdentificeerd als Dominic Martin, zich zondagavond bij de politie in het district Thrissur overgegeven. Hij beweerde deel uit te maken van het congres van Jehovah’s Getuigen dat in het Centrum plaatsvond.

De politie heeft Martin ondervraagd, maar kon geen informatie krijgen over waar hij het Improvised Explosive Device (IED) samen met andere explosieven in handen kon krijgen, of kon leren hoe hij deze bommen bij de ontploffing kon gebruiken.

Er wordt volop gespeculeerd dat een terroristische organisatie deze aanslagen heeft gepleegd als wraak voor de resolutie die in het Convention Center is aangenomen over het conflict tussen Israël en Hamas. Er is een zaak geregistreerd op grond van de Wet ter voorkoming van onwettige activiteiten (UAPA).

Lees ook: Ontploffingen in Kerala: betrokkenheid van terreurorganisatie vermoed, dodental stijgt naar 3

Lees ook: Kerala-ontploffing: Kochi-man geeft zich over voor politie en eist verantwoordelijkheid op voor explosie | DETAILS

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply