De Vietnamese kleding- en textielexport zal in 2023 waarschijnlijk met 5,0%-6,3% dalen – officieel – Vandaag

0

HANOI (Reuters) – De Vietnamese textiel- en kledingexport zal dit jaar naar verwachting met 5,0% tot 6,3% dalen tot tussen de $40,5 miljard en $41 miljard, als gevolg van de aanhoudend zwakke mondiale vraag, aldus het hoofd van de textiel- en kledingvereniging van het land.

Textiel en kleding zijn na smartphones en elektronica de op twee na grootste exportverdiener van Vietnam. Ze vervaardigen artikelen voor grote merken als Nike, Calvin Klein, Zara, Adidas en Ralph Lauren.

“De wereldeconomie is nog niet hersteld, waardoor consumenten niet meer kunnen uitgeven aan goederen, waaronder kleding”, zegt Vu Duc Giang, voorzitter van de Vietnam Textile & Apparel Association tegen Reuters.

“Dit is een uitdaging voor de mondiale kleding- en textielindustrie, en niet alleen voor Vietnam”, zei hij.

Verschillende kleding- en textielbedrijven zijn dit jaar tot nu toe gedwongen hun productie terug te schroeven en duizenden banen te schrappen vanwege het gebrek aan bestellingen.

Giang zei dat er tekenen van herstel waren, maar een trend die zich volgens hem ook in 2024 zou voortzetten. Hij merkte op dat de Vietnamese textielgerelateerde export in de eerste negen maanden van het jaar met 13,5% daalde, een lichte verbetering ten opzichte van de daling van 17% in de eerste negen maanden. half.

“Ik geloof dat volgend jaar een beter jaar zal zijn voor de sector”, voegde Giang eraan toe.

(Rapportage door Khanh Vu; redactie door Martin Petty)

Door Khanh Vu

Leave A Reply