Bud Light en UFC-deal onthullen twee mogelijkheden van wat er werkelijk aan de hand is

0

NIEUWJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Bud Light is in een gevecht om te overleven. De ooit-nr. 1-bier is nu een bijzaak na de rampzalige PR-bewegingen en conservatieve reacties. Blijkbaar willen mensen niet de nasmaak van linkse propaganda in hun brouwsel. En nu luistert het bierbedrijf misschien eindelijk.

In april werkte Bud Light samen met transgender-influencer Dylan Mulvaney om het bier te promoten. Het bedrijf stuurde een aantal speciale blikjes met Mulvaney’s gezicht erop ter ere van ‘365 Days of Girlhood’.

Het resultaat zorgde ook voor een transitie voor het bier, omdat drinkers elders gingen wonen. Bud Light bekleedde lange tijd een conservatieve plek in het biervers. De deal met Mulvaney veroorzaakte enorme negatieve reacties, variërend van het kiezen van een lekkerder bier tot zanger Kid Rock die Bud Light-blikjes gebruikte voor schietoefeningen.

Nu gokt de schuimmaker erop dat stoere mannen en vrouwen zullen helpen het bier te verkopen dat een biologische man heeft ondermijnd. Het bedrijf realiseerde zich eindelijk dat het in diepe hop zat. Er is dus actie ondernomen. In de afgelopen weken:

Bud Light lanceerde “een initiatief om Folds of Honor te helpen $ 3 miljoen aan onderwijsbeurzen te verstrekken aan de families van eerstehulpverleners.”

Het bedrijf probeerde zijn distributeurs tevreden te stellen door hen 150 miljoen dollar aan te bieden om te voorkomen dat ze uit de schappen zouden worden gezet.

En hoewel het misschien alleen maar om zakelijke redenen was, liet Captiv8, het marketingbedrijf dat betrokken was bij het Mulvaney-fiasco, gewoon een stel leidinggevenden los.

KLIK HIER VOOR MEER FOX NIEUWS ADVIES

Dan is er de slimme UFC-deal. Dat zei UFC-topman Dana White in een persbericht. “Er zijn veel redenen waarom ik voor Anheuser-Busch en Bud Light heb gekozen, vooral omdat ik het gevoel heb dat we erg op één lijn liggen als het gaat om onze kernwaarden en waar het merk UFC voor staat.”

Wat White bedoelt is dat ze de UFC tonnen geld hebben gegeven. Dat is de gedeelde waarde. Niks anders. Ik ben pro-kapitalisme, dus ik kan hem niets kwalijk nemen. Hij neemt een beslissing voor de financiële gezondheid van de hele UFC. Hoeveel Amerikanen zouden weigeren zwak bier te drinken voor 100 miljoen dollar?

UFC KONDIGT BUD LIGHT AAN ALS OFFICIEEL BIER IN SAMENWERKING MET ANHEUSER-BUSCH

Er zijn nu twee mogelijkheden: óf Bud Light probeert echt een nieuwe weg in te slaan en zijn oude klanten terug te winnen, óf het probeert te doen alsof en het allemaal te laten verdwijnen.

Vergeving is een deugd

Bud Light maakt hier goede stappen. Het helpen van de families van hulpverleners zal in mijn huis altijd gewaardeerd worden. We hebben vijf generaties brandweerlieden gehad. En opnieuw aanmelden bij de UFC is slim ondernemen, ook al is het maar een front. Het is een trotse competitie en wit vertegenwoordigt deze goed.

Maar het ding over vergeving is dat je eerst moet toegeven dat je iets verkeerd hebt gedaan. En je moet beloven dat je het niet nog een keer zult doen. Dat betekent dat de leidinggevenden van Bud Light eerlijk moeten zijn tegen hun klanten over het Mulvaney-fiasco en moeten zeggen dat MMA-vechters en eerstehulpverleners de waarden van het bier vertegenwoordigen, en dat de Mulvaney-stunt dat niet deed.

Nu is het mogelijk dat Bud Light de handdoek in de ring gooit en bij het grotendeels conservatieve, bierkopende publiek blijft. Dat is een van de opties die ik begin dit jaar voorspelde. Maar ik betwijfel het. Nog niet in ieder geval.

Bud lichtblauwe flesdop met wit opschrift

Harry Schuhmacher zei dat Bud Light in de “afzienbare toekomst” waarschijnlijk een soortgelijke daling op jaarbasis zal zien. (Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket)

Het is gewoon weer een marketingstunt

Dit is niet de eerste keer dat Bud Light probeert de ramp die het veroorzaakte te boven te komen. Dit is hetzelfde leiderschap waarvan de voormalige marketingbaas het merk bespotte als ‘fratty’. Het probeerde de relatie met Mulvaney te minimaliseren, zoals Brendan Whitworth, CEO van Anheuser-Busch, op 28 juni tegen CBS zei: “Voor alle duidelijkheid: het was een geschenk, en het was een blikje.”

Dan was er de zomercommercial waarin Bud Light zijn klanten belachelijk maakte op het jaren ’70-deuntje van “Good Times” van Chic. Op de plek was een grote groep Bud Light-drinkers te zien die aan het picknicken waren en allerlei domme dingen deden: een man die verbrandde door de zon terwijl een telefoon op zijn buik zat en een litteken achterliet; een ander loopt door een hordeur; een stel dat een koelkast niet kan sluiten en nog een man die uit een hangmat valt.

De slogan ‘Makkelijk te drinken’ volgt en is blijkbaar noodzakelijk omdat het bedrijf vindt dat zijn klanten te debiel zijn om een ​​bierblikje te openen.

Het blijkt dat de klanten slimmer zijn dan de marketeers, en dat vonden ze ook niet leuk. Geeft Bud Light dus alleen maar meer geld uit om zijn klanten af ​​te kopen? Waarschijnlijk. Maar geen enkele hoeveelheid UFC-aanvallen zal het kernprobleem oplossen: Mulvaney, die van een supporter van het merk in een criticus is veranderd.

“Het is naar mijn mening erger als een bedrijf een transpersoon inhuurt en ze vervolgens niet publiekelijk steunt, dan helemaal geen transpersoon in dienst neemt”, aldus Mulvaney.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Dylan Mulvaney Bud Light

Een foto van het herdenkingsblikje Bud Light met TikTok-influencer Dylan Mulvaney. (Dylan Mulvaney/Instagram)

Dus nu loopt Bud Light het risico dat zowel wakkere drinkers als superwakkere media boos worden. En dat probleem zal niet zomaar verdwijnen. “Het ondersteunen en aannemen van transgenders mag niet politiek zijn, en de mensen die dat beweren zijn dwepers. En we moeten ze niet laten winnen”, zei Mulvaney.

Het is onmogelijk conservatieven en Mulvaney, die denken dat dit onverdraagzaam is, gunstig te stemmen. Niet met hetzelfde merk. Wat het bedrijf zou kunnen doen is van Bud Light het conservatieve merk maken dat het vroeger was en een nieuw, wakkerer bier creëren en Mulvaney daarbij betrekken. Maar ik denk dat het daarvoor waarschijnlijk ook te laat is. Beide partijen zouden het merken en reageren.

Met andere woorden: Bud Light moet iemand beledigen. De laatste uitgaven betekenen niet dat het bedrijf partij heeft gekozen, maar ze zullen waarschijnlijk daartoe gedwongen worden, anders zullen ze dat geld verspillen en de goede wil die ze proberen te herstellen.

KLIK HIER VOOR MEER VAN DAN GAINOR

Read original article here

Leave A Reply